Korektory pod oczy

Laura Mercier Secret Camouflage Zestaw korektorów w kompakcie

Laura Mercier Paleta dwóch korektorów w kompakcie 5,92g Secret Camouflage SC2 For Fair to Light Skin Tones

Ola-zz
    28 grudnia 2016 o 13:05
    Fantastyczny kamuflaż
    Korektor ten używam od 2 miesięcy i jestem z niego bardzo zadowolona. A nie przepraszam to nie korektor tylko kamuflaż jak mi w sklepie powiedziano. Jego konsystencja, łatwość nakładania przypomina mi kamuflaż zielony Art Deco chociaż ten łatwiej rozgrzewa się w palcach. Kolorystyka? Obsługiwała mnie kobieta, która gościnnie była w sklepie i typowo zajmowała się firmą Laura Mercier i muszę zaznaczyć, że miała problem wybrać mi kolor. Były palety że jeden kolor pasował a drugi nie. W końcu pani stwierdziła, że SC3 będzie najlepszy, że wykorzystam 2 kolory a nie 1. Przykładowo w jednej palecie był problem, że jeden kolor był zbyt żółty w innej, zbyt jasny zimny nawet po wymieszaniu. Do sedna. Kamuflaż ten bardzo ładnie ukrywa wszelkie zaczerwienienia na twarzy: na nosie, policzkach czy nawet pod oczami. Nie podkreśla zmarszczek, zagłębień. Długo utrzymuje się na twarzy, spokojnie cały dzień, nie waży się. Fantastycznie wtapia się w skórę. SC3 oba kolory mi pasują, mogę je używać osobno lub mieszać. Dodatkowo, opakowanie jest eleganckie, solidne i zawiera wygodne lusterko. A co najważniejsze jest wydajny, dzięki jego konsystencji i tego że bardzo dobrze kryje to nie trzeba go dużo nakładać. Zdecydowanie polecam go. Na koniec dodam, że obecnie kosztuje 194zł
  • 28 lutego 2015 o 1:24
    Swietny korektor
    Uzywam go glownie na zaczerwienienia i wypryski. + Konsystencja! Tak, wydaje sie dosc tepa i zbita, ale wystarczy podgrzac palcami + Dobrze kryje, nie maximum + Dwa kolory w paletce, mozna mieszac :) + Kolory sa swietne, nie wpadaja w szarosci czy roz + Przypudrowany, najlepiej pudrem \'wgniecionym\' puszkiem, trzyma sie caly dzien + Wydajny - Nie nadaje sie pod oczy moim zdaniem - Migruje jesli nie jest przypudrowany (najlepiej wgniecionym puszkiem pudrem) Lubie go bardzo i juz widze denko w wiekszej przegrodce :) Używam tego produktu od: Ponad pol roku Ilość zużytych opakowań: W trakcie!
  • 13 października 2014 o 17:24
    Najlepszy z korektorów
    Dotychczas używałam tanich korektorów, jednak na ślub chciałam mieć nieskazitelny makijaż. Muszę przyznać, że ten korektor nie zawiódł mnie :) oczywiście będąc eksperymentatorem najpierw przetestowałm go kilkakrotnie na całonocnych maratonach imprezowych :D Zalety: +bardzo trwały +matowi skórę jednocześnie nie przesuszając jej +nie osadza się w załamaniach lub zmarszczkach +nie zatyka porów +kolor sc-3 (prawa strona) jest idealny do pokrycia sińców pod oczami +bardzo wygodne pudełko Konzystencja jest zwarta i twarda przez co jego jedyną wadą jest dość ciężkie nakładanie, dlatego nakładam go palcem. Poza tym cena też jest wadą, ale za taką jakośc można zapłacić więcej :) Używam tego produktu od: 6miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 połowa
    nctw
    22 sierpnia 2013 o 18:51
    no niestety
    Jestem wielką fanką Lisy Eldridge, jednym z jej hitów kosmetycznych jest właśnie ten kamuflaż. Zdaniem Lisy, odpowiednio stosowany przykrywa idealnie niedoskonałości, dając efekt photoshopa. Marzyłam o nim tak mocno, że zdecydowałam się wreszcie zaryzykować i kupić to cudeńko. Nie jest on dostępny w Polsce, w prawdzie czasami pojawiał się na allegro i w niektórych drogeriach internetowych, ale cena była tam zdecydowanie zawyżona. Najtaniej dostępny był na strawberrynet com, tam też go kupiłam. Zapłaciłam na pewno mniej niż 150 zł, ale dokładnej kwoty nie pamiętam. Zacznę od koloru: moja cera jest dość blada, zazwyczaj stosuję najjaśniejsze podkłady i korektory. Jednak po wielu obserwacjach zdjęć, filmów tego produktu stwierdziłam, że najjaśniejszy odcień nie jest dla mnie. Kupiłam więc SC-2 i tego wyboru nie żałuję. Konsystencja - twarda, ale w kontakcie z opuszkiem palca robi się kremowa. Jest to zarazem plusem i minusem - plus, ponieważ dzięki temu nie zużywamy kosmetyku zbyt szybko, jest bardzo wydajny; minus, ponieważ w kontakcie z pędzlem korektor dziwnie się zachowuje. Trochę to denerwujące, ponieważ właśnie małym pędzelkiem do eyelinera Lisa Eldridge przykrywa nim drobne niedoskonałości. Gdy próbuję robić tak samo, mam wrażenie, że kosmetyk zamiast znaleźć się na mojej skórze, nadal \'trzyma się\' włosia pędzla (wł. syntetyczne). Gdy nakładam go palcem, jest o niebo lepiej, ale to już nie jest precyzyjny efekt photoshopa o którym mówiła Lisa. Trwałość - niestety jak dla mnie niezadowalająca. ok, korektor jest najtrwalszy ze wszystkich, jakie dotąd stosowałam, ale przecież to ma być kamuflaż, który powinien trzymać się cały dzień. Niestety, tak nie jest. Krycie - dość mocne, ale słabsze niż się spodziewałam. Gdy nałożę go więcej, zaczyna być nieprzyjemnie widoczny, a to przecież mija się z celem. Podkreśla suche skórki. Tak ciężka konsystencja sprawia, że kosmetyk nie nadaje się pod oczy. Przyznam, że dosłownie kilka razy użyłam go na cienie pod oczami i tam sprawdził się bardzo dobrze. Nie będę jednak katować delikatnej skóry tak ciężką pastą ;/ Podsumowując - spodziewałam sie rewolucji, a tu rozczarowanie. Będę go nadal używać, bo zbyt wiele kasy wpakowałam w jego zakup. Przestrzegam jednak, że efekt nie musi być tak spektakularny, jak można się spodziewać. Kolejny dowód na to, że nie warto się nakręcać... Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: pierwsze w trakcie