Wody perfumowane damskie

Avon Rare Pearls EDP

Avon Rare Pearls Woda Perfumowana 50 ml

Nasi użytkownicy zostawili 172 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 grudnia 2024 o 13:51
    Zapach nie przypadł mi do gustu
    Avon Rare Pearls EDP to zapach, który niestety nie przypadł mi do gustu. Jego woń jest intensywna i zdecydowanie zbyt ciężka, co sprawia, że nie jest to zapach, który łatwo się nosi. Mimo tego, warto zauważyć, że trwałość jest na bardzo wysokim poziomie – zapach utrzymuje się przez długi czas. Opakowanie jest estetyczne i eleganckie, co z pewnością przyciąga wzrok. Choć trwałość i wygląd flakonu są na plus, sam zapach nie spełnił moich oczekiwań. Zapach łączy w sobie delikatność kwiatów i ciepło nut drzewnych. W nutach głowy wyczuwalna jest świeżość magnolii, śliwki i miodu. Serce zapachu rozkwita akordami róży, konwalii i pieprzu, nadając mu kobiecego charakteru. Bazę stanowią piżmo, paczula i drzewo sandałowe, które dodają kompozycji głębi i trwałości.
    Betiix
    26 marca 2024 o 7:51
    Śliczne
    Uwielbiam perfumy od Avon "Rare Pearls" to jest klasyk marki. Piękny ,biały flakon przyciąga wzrok i już widać że zapowiada coś pięknego "Rare Pearls" swoją kwiatową nutą czaruje już od pierwszego użycia. Przede wszystkim drewno różane, uwielbiam ten zapach. Całość uzupełnia magnolia i sandałowiec. Mieszanka elegancji i kobiecości. Trwałość jest bardzo dobra. Długo czuć je na skórze a jeszcze dłużej na ubraniach. Wiem,że nie wszystkim zapach przypadnie do gustu,ale ja lubię do niego wracać. W promocji można naprawdę w je zakupić w dobrej cenie
    Zalety:
  • 11 sierpnia 2023 o 16:56
    Dwa zapachy, a nie jeden
    Zgodnie z nazwą perfumy "Rare Pearls" nawiązują do dawnej epoki, gdy perły były nieodłącznym elementem stylu każdej prawdziwej damy. Perłowy naszyjnik, ekstrawagancki kapelusz, wykwintna suknia. Bez wątpienia retro, jednak bez szypru. Latem umilają kwiatową nutą, zimą otulają kremowym akcentem.  Mam jednak ogromny problem w ocenie tych perfum. Rzecz w tym, że według mnie to... dwa zapachy. Oryginalne "Rare Pearls" były bardziej subtelne, delikatne, eteryczne. Tę niewinność odzwierciedlał nawet flakon: bardziej krągły, mleczny, kolorystycznie nawiązujący nieco do mieniącego się opalu, choć bez wątpienia inspirowany perłami. Później flakon zmieniono na bardziej kanciasty, nowoczesny i w stalowych kolorach, a wraz z nim zmienił się też zapach. Uważam, że nie jest to kwestia zawodnej pamięci (czy raczej zawodnego nosa). Porównanie obu zapachów poprzez nakierowanie każdego na jeden z nadgarstków naprawdę według mnie pokazuje różnicę. Dawna wersja pachnie dokładnie tak, jak zachowała się w pamięci, a obecna jest ostrzejsza, nowocześniejsza. W mojej opinii te zapachy różnią się na tyle, że nie byłoby przesadą, gdyby producent nadał im inne nazwy (ewentualnie nieco zmodyfikował nazwę nowej wersji). W przeciwnym razie pojawia się ryzyko, że osoby korzystające z tych samych perfum (lecz w różnych latach) mogą oceniać de facto inne zapachy. Zarówno pięć gwiazdek oceny ogólnej, jak i wysoka ocena szczegółowa to głównie zasługa i sentyment do dawnej wersji. Nowa wersja też ma swój urok, jednak to już nie to samo.
  • 12 czerwca 2023 o 10:47
    Kwiatowe i delikatne
    Perfumy są naprawdę ładne, delikatne i typowo na co dzień. Zapach jest bardzo kobiecy ale taki zwykły. Myślę, że pachną jak większość tego typu perfum, niczym się nie wyróżniają. Natomiast są dosyć trwałe, co jest ich ogromnym plusem. Czuć w nich drzewo sandałowe i magnolię. Wyczuwalny jest zdecydowanie kwiatowy zapach. Natomiast nie są to perfumy, które trzeba mieć na swojej półce. Perfumy zamknięte są w bardzo eleganckiej buteleczce, co rzeczywiście sprawiło, że się na nie pokusiłam.
    Zalety:
    • delikatny kwiatowy zapach
    • elegancki flakonik
  • 17 marca 2023 o 11:27
    Bardzo kobiecy i elegancki
    Już nie zliczę lat, kiedy krążyłam wokół tego zapachu i wreszcie spontanicznie dokonałam zakupu. Mam je już dobrych kilka miesięcy, ale wcale często nie używam, raczej w domowym zaciszu, gdy chcę zwolnić i i cieszyć się czasem dla siebie i dla rodziny. bo oprócz tego, co napisałam w tytule - że to zapach bardzo kobiecy i elegancki, to zarazem zapach spokojny i błogi, dobry na chiilout. Użyty po prysznicu przedłuża uczucie czystości i odświeżenia. Piękna róża, paczula, nuty drzewne - i ja wyczuwam tu jeszcze lekko mydlane piżmo, chociaż to może mix wyżej wymienionych nut daje taki efekt. Tak czy tak, zapach jest nostalgiczny, nieco retro i nie ma w sobie słodyczy. To dobrze, bo nie zawsze mam ochotę na tą wszechobecną słodycz w perfumach. Jedyne co mi w nich przeszkadza, to taka ostrość zaraz w otwarciu, ale ona zaraz łagodnieje.