Sesderma C-Vit Liposomal Serum Serum z witaminą C (stara wersja)

Stara wersja produktu

SesDerma C-Vit Liposomal Serum Rewitalizujące serum do twarzy 30ml

Drauka
    10 lutego 2019 o 11:27
    Jak dla mnie serum na wysokim poziomie
    Mam dość kapryśną skórę ze skłonnością do niedoskonałości, ale i tendencją do uczulania się na kosmetyki. Serie Sesderma, C-Vit poleciła mi kosmetyczka po kolejnym maratonie nieprzespanych nocy, stresu i pracy (czyli dramat na twarzy). Serum zakupiłam w zestawie promocyjnym za ok 160 zł waz z kremem więc jak na zestaw serum+krem cena jest znośna. Przez pierwsze dwa tygodnie stosowałam serum na noc i rano oczywiście z obawą, że przy intensywnym działaniu produktu z moją skórą może zadziać się coś złego...a tu kompletne zaskoczenie! Skóra odzyskała kolory (do tej pory była szara) przebarwienia po zaskórnika nie zniknęły w 100%, ale z każdym dniem stosowania stawały się jaśniejsze. Skóra stała się gładsza. po dwóch tygodniach zaczęłam stosować je tylko na dzień pod makijaż. Trzeba dać mu chwile żeby się wchłonęło dzięki czemu uczucie jakiejkolwiek powłoki na skórze znika, do tego krem z tej samej serii i makijaż. Nic się nie waży, nie roluje jest naprawdę bardzo dobrze. W kwestii wydajności po miesiącu stosowania zużyłam 1/4 opakowania. Stosuje ok 4 krople na twarz, szyje i dekolt to zawartość ok 1 pipety. Przy większe ilości czuje się ze serum na twarzy jest po prostu za dużo. Więc nie ma potrzeby przesadzania. Mogę z czystym sumieniem polecić produkt
    Zalety:
    • szybkie efekty po zastosowaniu
    • nie uczula (a u mnie to częsty problem nawet w zakresie kosmetyków rzekomo badanych pod tym kątem)
    Wady:
    • cena regularna, ale produkt bardzo często jest w promocji w zestawie z kremem.
    Alie_p
    8 lutego 2019 o 13:07
    Najlepsze serum z witaminą C!
    Moje drogie Panie, co te serum robi z cerą... Najlepszy z najlepszych. Dlaczego? Bo działa ekspresowo!. Naprawdę zaufajcie mi. Mam cerę wymagają, mieszana z niedoskonałościami z tendencją do zapchania. Tłusta strefa T i wrażliwe policzki. A ten produkt jest zbawienny na każdy poroblem. Po pierwsze łagodzi cerę, działa jak kompres. Kiedy pojawi się zaskórnik, a ja nie mogąc się powstrzymać, dorwę się do niego i wtedy to wygląda jeszcze gorzej... To te serum nałożone pod krem na noc, z prędkością światła łagodzi, niweluje i ratuję moja cerę. Na drugi dzień jest już naprawdę pięknie Te serum nie tylko jest pomocne w takich przypadkach, ale przede wszystkim systematycznie używane zapobiega powstawaniu nowych pryszczy, grudek czy innych potworków. Nawilża, odżywia, wyrównuje koloryt, rozświetla. Przepięknie pachnie- cytrusami. I to stosowany tylko i wyłącznie na noc. Jest świetnym produktem. Nie zapycha! Nie uczula. Ma fajny sklad, opakowanie. Wszytko jest w nim idealne Jest wart zainwestowanych pieniędzy. Bo działa, a na efekt nie trzeba długo czekać ????
  • 8 lutego 2019 o 6:27
    Drogo i bez większych efektów
    Do kupna tego serum bardzo zachęcała mnie pani w aptece. Co to nie miało się stać z moją cerą.... Serum mieści się w wygodnej buteleczce z pipetą. Ma orzeźwiający zapach cytrusów. Jego konsystencja jest lejąca. Szybko się wchłania, ale niestety pozostawia lepką warstwę na twarzy. Stosowałam je tylko na noc. Na dzień pod makijaż niestety nie nadaje się. Używane codziennie na noc przez prawie 2 miesiące nie przyniosło najmniejszych rezultatów. Nie wyrównało kolorytu, nie nawilżyło, ani nie wygładziło cery. Pojawiały się wręcz drobne niedoskonałości, które po zakończeniu używania serum minęły. Nigdy już nie sięgnę po ten kosmetyk. Nie tylko ze względu na znikome działanie, ale też wysoką cenę, nieadekwatną do jakości.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • piękny orzeźwiający zapach
    Wady:
    • brak wyraźnego działania
    RuKasia
    29 grudnia 2018 o 20:55
    Dobra droga.
    Produkt ten zakupiłam "w ciemno", nie żałuję. Serum stosuje z kremem tej samej serii. Od dawna miałam ogromne problemy z buzia... Cera była, matowa, sucha jakby szara. Pierwsze kroczki z tymi kosmetykami dawały już efekt, którego dotychczas moja skora twarzy nie czuła. Kolejne dni sprawiły, iż wiedziałam, że to dobra droga, dalej będę nią szła. Mam teraz bardzo dobrze nawilżona, odświeżona i zdecydowanie rozpromieniona buzię nawet moje piegi zdają się być "nowe" :) Polecam w 100%.
  • 30 listopada 2018 o 12:36
    Cudowne serum
    Ten kosmetyk skradł moje serce i ta miłość mam nadzieję pozostanie na długo. Na początku uwiódł mnie zapachem słodkiej pomarańczy, a później swoim działaniem. Witamina C, jak i szereg antyoksydantów (lukrecja, miłorząb japoński, morwa biała) mają zbawienny wpływ na naszą skórę. Serum używałam przez ponad 3 miesiące, ponieważ nakładałam je tylko na noc i zużyłam je do ostatniej kropelki. Świetnie się wchłaniało, skóra po nim była dużo bardziej rozświetlona i promienna. Na dodatek wyrównał się koloryt, a przebarwienia potrądzikowe rozjaśniły się. Kosmetyki z Sesdermy cechuje nanotechnologia, dzięki temu składniki aktywne wnikają do głębszych warstw skóry i nie ma tylko powierzchniowego działania, tak, jak w przypadku innych firm. Do tego w składzie mamy najbardziej stałą postać witaminy C, dlatego nie utlenia się tak szybko, jak w innych preparatach i jest dużo lepsze jej działanie. Dlatego na pewno kolejny raz sięgnę po ten kosmetyk.
    Zalety:
    • efekt
    • rozświetlenie skóry
    • ujednolicony koloryt
    • rozjaśnione przebarwienia potrądzikowe
    • odżywiona skóra
    Wady:
    • brak wad