Peelingi do stóp

No 36 Wygładzający peeling do stóp gruboziarnisty

• 31 sierpnia 2024 o 10:14
    Super
    Zalety: Efektywne złuszczanie: Peeling dobrze radzi sobie z usuwaniem martwego naskórka, pozostawiając stopy gładkie i miękkie. Dzięki gruboziarnistej konsystencji szybko można zauważyć różnicę w strukturze skóry. Łatwość użycia: Aplikacja jest prosta, a produkt dobrze się rozprowadza. Wystarczy niewielka ilość, aby pokryć całą powierzchnię stóp. Przyjemny zapach: Wiele peelingów do stóp ma intensywny, chemiczny zapach, ale ten produkt wyróżnia się przyjemnym aromatem, który uprzyjemnia całą procedurę pielęgnacyjną. Składniki nawilżające: Poza funkcją złuszczającą, peeling zawiera składniki, które nawilżają skórę, co jest istotne, aby po zabiegu nie odczuwać przesuszenia. Wady: Może być zbyt ostry dla delikatnej skóry: Dla osób z bardziej wrażliwą skórą, gruboziarnista formuła może okazać się zbyt intensywna, powodując podrażnienia lub uczucie dyskomfortu. Cena: W porównaniu do innych peelingów dostępnych na rynku, ten produkt może wydawać się nieco droższy, co niektórym osobom może przeszkadzać. Konieczność regularnego stosowania: Aby utrzymać efekty, konieczne jest regularne stosowanie, co może być uciążliwe dla osób preferujących mniej czasochłonną pielęgnację. Podsumowanie: Wygładzający peeling do stóp gruboziarnisty to solidny produkt, który dobrze sprawdza się w codziennej pielęgnacji stóp, zwłaszcza dla osób zmagających się z problemem twardej skóry. Jest skuteczny, a przy regularnym stosowaniu daje widoczne efekty. Należy jednak pamiętać, że może być zbyt intensywny dla osób z wrażliwą skórą. Jeśli szukasz produktu, który szybko i efektywnie poprawi wygląd Twoich stóp, ten peeling może być dobrym wyborem.
  • 30 sierpnia 2024 o 9:23
    Balsam do stóp i paznokci No 36 intensywnie nawilżający
    Balsam do stóp i paznokci No 36 intensywnie nawilżający to produkt, który naprawdę spełnia swoje obietnice. Po kilku dniach stosowania zauważyłam wyraźną poprawę kondycji mojej skóry na stopach – stała się miękka, gładka i znacznie bardziej nawilżona. Balsam ma lekką, nietłustą konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając lepkiej warstwy, co jest dla mnie dużym plusem, zwłaszcza gdy aplikuję go przed snem. Dodatkowo, regularne stosowanie zauważalnie poprawiło stan moich paznokci – są mocniejsze i mniej podatne na łamanie. Produkt ma przyjemny, delikatny zapach, który sprawia, że jego stosowanie jest jeszcze bardziej relaksujące. Jest to balsam, który z powodzeniem sprawdza się zarówno w codziennej pielęgnacji, jak i jako intensywna kuracja na bardziej wymagające dni. Zdecydowanie polecam osobom, które chcą zadbać o zdrowie i wygląd swoich stóp oraz paznokci.
  • 11 lipca 2024 o 22:32
    Całkiem dobry peeling.
    Nie znałam jak dotąd tej marki, ale trafiłam na nią podczas zakupów w jednej z drogerii. Szukałam akurat peelingu do stóp i postanowiłam wypróbować właśnie ten. Zamknięty jest w tubce o pojemności 100 ml. Opakowanie całkiem ładne, ale dość szybko się zniszczyło - starła się grafika i już ładnie to nie wyglądało. Peeling ma kremową konsystencję i jest w kolorze białym. Zapach jak dla mnie jest trochę morski i trochę też ziołowy. Mi nawet się podoba, jest odświeżający. Zawiera m.in. kwasy AHA, pumeks, glicerynę, wyciąg z marakui, ekstrakt z cytryny, olej sojowy, lanolinę. Na opakowaniu mamy informację, że peeling zwiera gruboziarnisty pumeks. Nie do końca tak jest, bo większych drobinek jest tutaj mało. Głównie przeważają te drobniutkie o średniej mocy ścierania. Nie mam większych problemów ze stopami i piętami i dla mnie peeling okazał się wystarczający. Wydaje mi się jednak, że dla bardziej problematycznych stóp może być zbyt delikatny. Peeling łatwo rozprowadza się na stopach i bezproblemowo się zmywa. Usuwa martwy naskórek i pozostawia skórę gładką, miękką, a nawet delikatnie nawilżoną. Po użyciu tego produktu moje stopy są wygładzone, nie ma żadnych szorstkości. Na początku konsystencja trochę mnie zaskoczyła, bo jest kremowa i nie widać za bardzo drobinek, ale mimo tego peeling radzi sobie dobrze. Kosztuje niewiele, ale z dostępnością różnie bywa. Mi udało się go kupić stacjonarnie w jednej z tych mniej popularnych drogerii, w innych go nie widziałam. Producent zaleca stosowanie peelingu przynajmniej raz w tygodniu i tak też robiłam. Nie czułam potrzeby, żeby używać go częściej. W mojej ocenie to całkiem dobry kosmetyk dla osób z mniej problematycznymi stopami. Radzi sobie przyzwoicie, zapach też ma całkiem niezły. Teraz chcę przetestować inne peelingi, ale nie wykluczam, że jeszcze do niego kiedyś wrócę.
    Zalety:
    • Usuwa martwy naskórek.
    • Wygładza i zmiękcza stopy.
    • Zapach.
    • Niska cena.
    • Delikatnie nawilża.
    • Nie jest gruboziarnisty. Drobinki są maleńkie.
    Wady:
    • Dostępność.
    • Opakowanie szybko się pościerało.
    • Może nie być wystarczający dla problematycznych stóp.
    izka707
    15 maja 2023 o 18:23
    Dobry i niedrogi peeling do stóp
    No 36 wygładzający peeling do stóp to przyjemny w stosowaniu peeling. Delikatnie złuszcza naskórek, nawilża i pozostawia skórę miękką w dotyku. Z większymi problemami, zrogowaceniami może sobie nie poradzić. Jest to odstawowy peeling do stóp za bardzo niską cenę.
    Zalety:
    • dobra cena
    • delikatnie złuszcza naskórek
    • pozostawia skórę nawilżoną i miękką w dotyku
    Wady:
    • z większymi problemami/ zrogowaceniami może sobie nie poradzić
  • 15 maja 2023 o 15:55
    Jakby to powiedział Mort z 'Pingwinów z Madagaskaru': "daj mi tę stopę!'
    Tubka w niebiesko-białych barwach z rysunkiem stóp z zamknięciem z klapeczką. Z tubki wygodnie aplikuje się kosmetyk, nic nie zostaje oblepione ani klapka zamknięcia się nie urywa. Zapach kremowy, konsystencja kremowego peelingu z niewielkimi drobinkami chłodzi i dobrze ściera martwy naskórek, jednak trzeba uważać podczas masażu aby nie podrażnić skóry poprzez intensywne tarcie, bo można przesadzić na okolicy palców. Po zabiegu stopy są gładkie i miękkie, porządnie oczyszczone z martwego naskórka, jeśli jednak posiada się zgrubienia z twardej skóry na piętach to z tym problemem sobie nie poradzi, lepiej zastosować kilka dni później skarpetki złuszczające.