Kremy uniwersalne

Fitomed Mój krem nr 7

• 25 lutego 2023 o 7:13
    Kolejny świetny krem od Fitomed
    Bardzo lubię kremy od Fitomed. Mam za sobą kilka zużytych słoiczków. Moje ulubione to 02, 06, ale i 07 okazał się świetny. Krem mieści się w szklanym, przyciemnianym słoiczku. Etykieta jest bardzo minimalistyczna, wręcz surowa. Znajdują się na niej wszystkie potrzebne informacje: skład, dla jakiej cery polecany, działanie, właściwości, sposób użycia. Krem idealnie wpisał się w potrzeby mojej cery, która jest mieszana, z przebarwieniami i dojrzała. Składniki aktywne kosmetyku to olej arganowy, ekstrakt z mącznicy lekarskiej, hydrolat oczarowy. Krem ma dobrą konsystencję, świetnie się wchłania i posiada zapach wynikający jedynie z zastosowanych składników. Nie ma tu żadnych sztucznych kompozycji zapachowych. Krem świetnie nawilża moją cerę, jednak bez obciążenia. Przynosi komfort i ukojenie. Myślałam początkowo, że nie nadaje się pod makijaż ze względu na olej arganowy w składzie, ale radzi sobie z tym świetnie. Po dłuższym czasie (po zużyciu około trzech słoiczków) zauważyłam deklarowane przez producenta delikatne rozjaśnienie cery. Krem kupuję w sklepie zielarskim, za nieco ponad 30 zł. Używam go zamiennie z numerem 02 i 06. Te kremy też bardzo pasują mojej cerze. Świetnym uzupełnieniem pielęgnacji jest peeling Fitomed z kwasem mlekowym i korundem (używam w sezonie od jesieni do późnej zimy). Przy systematycznym stosowaniu tych kosmetyków cera ulega widocznej poprawie.
    • skład
    • działanie
    • brak uczulenia
  • 28 września 2021 o 13:41
    Super do codziennej pielegnacji
    Krem bardzo fajnie się wchłania i zostawia miękką buzię. Stosuję go razem z peelingiem z tej samej serii i używam rano i wieczorem, w obu przypadkach bardzo fajnie się sprawdza. Mam problematyczna skórę i niewiele który krem się sprawdza, bo większość jest po prostu za ciężka, za to ten jest naprawdę w punkt
    Zalety:
    • wchlanialnosc
    • efekt nawilżenia
    • jest lekki
    • szklane opakowanie
  • 7 sierpnia 2020 o 22:00
    Poprawny
    Krem w połączeniu z serum z lukrecji tej samej marki to dla mojej cery „dobroczynna bomba”. Sam krem jest jednak poprawny, aczkolwiek nie do końca spełniają się obietnice producenta. Przyglądając się składowi widzimy tam praktycznie same „perełki”. Niestety, w przypadku mojej cery nie przekłada się to na działanie. Ani nie ma efektu wygładzenia, ani spektakularnego rozświetlenia. Jednocześnie jest fajnym dzienniaczkiem i dobrze współpracuje z makijażem. Jednak przy stosowaniu z w.w. serum sytuacja się zmienia i mam wrażenie, że to ono podbija działanie kremu i wszystkie mające dawać efekty aktywne składniki. Podsumowując -kremu solo raczej nie zakupiłabym ponownie, do stosowania wraz z serum -na pewno będę wracać do tego duetu:)
    • wchłanialność
    Wady:
    • bez serum opisanym w recenzji nie robi nic
  • 23 października 2019 o 11:33
    Jeden z moich ulubieńców
    Krem jest naprawdę bardzo przyjemny, treściwy, dobry na noc ale na dzień pod makijaż też się sprawdza. Bardzo naturalny skład, fajne opakowania. Cena też jest dość przystępna.
    Zalety:
    • To co mnie w nim najbardziej zachwyciło to działanie wybielające, które naprawdę działa. Ten krem + zielone mezo serum z Bielendy zlikwidowały mi okropne przebarwienia posłoneczne, których nabawiam się po wakacjach i z którymi walczyłam ponad 2 lata różnymi specyfikami.
    Wady:
    • Może tylko to że jest mało wydajny bo jest dość gęsty i jest słabo dostępny.
  • 13 marca 2019 o 19:24
    Przyjemny krem.
    Bardzo fajny krem. Naturalny i bogaty skład mający bardzo dobry wplyw na naszą skórę. Nie obciąża i bardzo dobrze nawilża. Do działania przeciwzmarszczkowego ciezko mi się odnieść, gdyż po pierwsze stosuje krem zbyt krótko, a po drugie mam 29 lat także mam głównie zmarszczki mimiczne. Wolę jednak zapobiegać niż leczyć :) w każdym razie na pewno odczulam że skóra twarzy jest bardzo jędrna i gładka. Polecam fajny kremik :)
    Zalety:
    • przyjemna konsystencja
    • nie zapycha
    • dobry skałd
    Wady:
    • słaba dostępność