Kremy uniwersalne

Benton Snail Bee, High Content Steam Cream Krem do twarzy ze śluzem ślimaka i jadem pszczelim

Benton Krem do twarzy Snail Bee High Content Steam Cream 50g

• 1 lutego 2024 o 18:54
    idealny dla suchej skóry
    Ciekawy krem w składzie ze śluzem ze ślimaka, jadem pszczelim i mocznikiem. Ma on treściwą konsystencję , nie nalezy do lekkich, na twarzy daje efekt delikatnej lepkości.Świetny dla suchej skóry , dojrzałej jak i skóry po zabiegach kosmetycznych. Skład jest bogaty i działa na skórę nawilżająco, kojąco i przeciwstarzeniowo. Mi on bardzo przypasował , świetnie sie sprawdza przy kuracji z retinolem czy kwasami. Kosztuje nie mało ale są czasami na niego promocje w sieci więc wtedy warto zaopatrzyć się w większą ilość tubek. Krem nie należy do wydajnych niestety, raczej jest średnia. Opakowanie to tubka z której pod koniec cięzko jest wydobyć krem a po przecięciu tubki jest w niej jeszcze sporo produktu.
  • 2 czerwca 2023 o 12:03
    Doskonały po zabiegach laserowych
    Tytułem wstępu: mam cerę z fanaberiami. Już doczekałam się paru pierwszych zmarszczek i kilku przebarwień odsłonecznych, ale wciąż walczę z zaskórnikami na brodzie. Skóra jest sucha na policzkach i tłusta w strefie T. Można ją pochwalić tylko za to, że dobrze znosi słońce i mróz. ;-) I - ta humorzasta paskuda rewelacyjnie znosi krem Snail Bee, i na noc i na dzień. Krem rozprowadza się bez trudu na suchą skórę, jak i tę potraktowaną tonikiem i esencją Bandi z fermentem. Wchłania się relatywnie szybko bez bielenia. Klei się odrobinę (pewnie to śluz ślimaka tworzy warstwę ochronną). Nałożony na to filtr niestety mocno się świeci i trzeba poczekać kwadrans na zanik blasku. Ściągania ani rolowania nie zauważyłam. Działanie długoterminowe: łagodzi podrażnienia i stany zapalne, wygładza skórę, zmniejsza widoczność porów. Nie wypowiem się na temat zmniejszania przebarwień, bo tu mocniej działają filtry SPF. Przy regularnym oczyszczaniu i pilingowaniu twarzy nie zapryszcza. W gorące dni lepiej stosować go na noc, bo jest jednak treściwy. Stosuję go po zabiegu laserowym i sprawdza się znakomicie - łagodzi, regeneruje i chroni skórę. Nie polecałabym go bardzo młodym cerom, bo może je zakleić.
    Zalety:
    • skład
    • higieniczne opakowanie
    • działanie napinające
    • działanie łagodzące i regenerujące
    Wady:
    • możliwe "zaklejenie" skóry
    mrskm
    26 marca 2023 o 15:05
    Dobry krem
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Krem dobrze nawilża skórę bardzo suchą, nie przesusza i nie podrażnia. Po kilku godzinach od nałożenia produktu nie występuje uczucie ściągnięcia, czy przesuszenia. Jest to dobry produkt na noc, a także po przesuszającym locie samolotem, jest on przyjemnym ukojeniem podrażnionej skóry. Produkt ma lekko lejącą, biała konsystencję. Niestety zapycha.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • uczucie wygładzenia
    Wady:
    • zapycha
  • 31 sierpnia 2022 o 10:45
    Mój sprzymierzeniec
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zużyłam dwa mini produkty, co zajęło mi ok. 2,5 miesiąca stosując tylko na noc (w dzień krem BB). Odkręcany słoiczek zawiera biały, jedwabisty w dotyku i podczas nakładania kosmetyk. Rozsmarowuje się gładko, ale może trochę bielić, gdy skóra jest wilgotna, dlatego moją główną metodą aplikacji jest jego wklepywanie. Nie ma żadnego zapachu. Po nałożeniu go na twarz pozostaje delikatnie lepki film, ale mi to nie przeszkadza. Rano skóra jest jasna, wygładzona, odżywiona, zregenerowana i jędrna. Przebarwienia po pryszczach każdego dnia są minimalnie jaśniejsze. Łagodzi zaognione wypryski. Powoli, ale konsekwentnie wraz z innymi kosmetykami doprowadza skórę do coraz lepszej kondycji. Nie zapycha porów. Jestem bardzo zadowolona z działania i w najbliższym czasie zakupię pełnowymiarowe opakowanie.
    Zalety:
    • regeneracja
    • odżywienie
    • ujędrnienie
    • wygładzenie
    • nie zapycha porów
    • rozjaśnia przebarwienia
    • nie podrażnia
    • nie uczula
    • nie ma zapachu
    • świetny skład
    Wady:
    • dla niektórych pozostająca lepkość po aplikacji może być problematyczna
    Luuna8
    21 kwietnia 2022 o 11:11
    Rewelacyjny krem!
    Krem idealny, bardzo dobrze nawilża, skóra po nim jest rozpromieniona i gładka. Jeden z moich najlepszych kremów- a przetestowałam ich już dość sporo, z różnych półek cenowych. Nawet dużo droższe kremy nie dawały mi takiego efektu, jaki dał ten krem. Po posmarowania twarzy na noc, skóra jest gładsza, bardziej nawilżona i widoczne jest mniej wyprysków. Na promocji da się go upolować już za ponad 50zl, naprawdę warto go kupić!
    Zalety:
    • Działanie
    • Efekt na skórze
    • Mocne nawilżenie
    • Ukojenie skóry