Kremy na dzień

Apteka Polska APTE.PL
Bioliq Dermo Krem regeneruący do cery trądzikowej na dzień 50ml

• 20 października 2024 o 6:08
    Świetny krem pod makijaż
    Mam cerę mieszaną - suche policzki i przetłuszczające się takie partie jak nos, czoło, broda. Według opisu krem wydał mi się idealny dla mnie. Producent deklaruje, że nawilża partie suche i matowi te przetłuszczające się. Kupiłam go właśnie z tego względu. Trądziku nie mam, choć drobne niedoskonałości lubią się czasem pojawić. Kremu używam już około dwa miesiące. Mogę śmiało stwierdzić, że przynosi obiecywane efekty. Na mojej cerze pojawia się mniej niedoskonałości, a nawet jeśli coś się pojawi to goi się całkiem szybko. Krem idealnie nadaje się pod makijaż. Podkłady z nim świetnie współpracują. Cera nie błyszczy się przez cały dzień. Jest matowa, ale jest to mat zdrowy i naturalny. Krem nie wysusza, ale mimo to w wieczornej pielęgnacji kładę nacisk na porządne nawilżanie. Krem ma gęstą konsystencję i wydaje się się być treściwy, ale wchłania się szybko. Cena jest bardzo przystępna. Kupiłam go za około 30 zł jeszcze w starym opakowaniu. Na stronie producenta zauważyłam, że zmieniły się opakowania kremów. Mam nadzieję, że wraz ze zmianą opakowań nie zmieniła się także jakość kosmetyków.
  • 5 marca 2024 o 8:31
    Mało wydajny, nie matowi skóry
    Krem kupiłam w serwisie aukcyjnym za niecałe 15 zł. Mam skórę mieszaną, z niedoskonałościami. Od produktu oczekiwałam zmatowienia skóry oraz redukcji trądziku, czyli tego, co obiecuje producent. Mocno się zawiodłam. Krem znajduje się w klasycznej wygodnej tubce. Ma gęstą konsystencję i bardzo delikatny neutralny zapach. Nie jest zbyt wydajny, muszę nałożyć sporą ilość żeby wystarczyło na całą twarz. Po miesiącu stosowania zostało mi jakieś 30% opakowania. Krem dość szybko się wchłania. Nie zostawia lepkiej warstwy, ale jakaś warstewka jest wyczuwalna. Nadaje się pod makijaż. Nie powoduje wysypu krostek, co jest dla mnie ogromnym plusem gdyż mam skórę skłonną do niedoskonałości i zatykania porów. Niestety nie zauważyłam działania redukującego trądzik, a o zmatowieniu skóry można tylko pomarzyć. Po użyciu kremu cera nie wygląda na matową, a mój nos zaczyna się świecić już po godzinie. Zamiast redukcji wydzielenia sebum, mam wrażenie że produkcja rozpoczyna się jeszcze wcześniej niż bez kremu. Skład długi i średnio zachęcający. Naturalne składniki, którymi chwali się na opakowaniu producent, znajdują się przy końcu INCI. Podsumowując, działanie kremu zawiodło mnie. Liczyłam na zmatowienie skóry, a otrzymałam coś odwrotnego - przyspieszenie produkcji sebum. Do tego słaba wydajność i brak widocznego działania przeciw trądzikowi. Gdyby to był zwykły krem do normalnej skóry, mógłby dostać nawet 4 gwiazdki. Jednak jako produkt dedykowany skórze trądzikowej, nie mogę go ocenić wyżej niż na 2 gwiazdki. Nie polecam.
    • Nawilżenie
    • Nie zatyka porów
    • Nadaje się pod makijaż
    • Nie matowi skóry
    • Nie reguluje produkcji sebum
    • Nie wpływa na istniejące niedoskonałości
  • 22 listopada 2022 o 17:33
    Zwykły krem
    Niestety ten krem totalnie nie zdziałał nic jeśli chodzi o dostosowanie do cery trądzikowej. W składzie oprócz wyciagu z cimicifugi i kwasu mlekowego nie mamy nic ciekawego, a działania nie widać. Do tego opakowanie totalnie mi się nie podobało - bardzo wąska dziurka do wyciskania - trwało to wieczność albo pryskało we wszystkie strony (zwłaszcza przy końcówce kremu). Plusem jest wchłanialność i dobre rozprowadzanie - ale to jednak za mało żeby był dobrym kremem.
    Zalety:
    • rozprowadzanie, wchłanialność
    Wady:
    • niezbyt ciekawy skład, brak działania na trądzik, opakowanie
  • 9 września 2022 o 17:11
    Moj hit w walce z tradzikiem
    Dla mnie SZTOS produkt. Stosuje go od dawna wraz z kremem na noc z tej samej serii i efekt zauwazylam po okolo mc o stosowania. Co dla mnie najwazniejsze: on naprawde dziala! Matowi skore, skora po nim nie swieci sie, zapobiega powstawaniu nowych pryszczy, itd. Same zalety :). Dziewczyny, nie zastanawiajcie sie, kupujcie, naprawde warto. POLECAM, posiadaczka skory tradzikowej (a raczej byla posiadaczka, gdyz kosmetyki z tej serii zdzialaly cuda i pozegnalam sie z pryszczami!). Dodam jeszcze, ze ja stosuje ten krem, jako baza pod makijaz. Również swietnie daje sobiw rade :).
    Zalety:
    • wydajnosc
    • potwierdzone dzialanie
    • wygodne opakowanie
    • matowi skore
    • nie pozostawia tlustego filmu
    • skora nie swieci sie
    • dostepnosc
  • 9 marca 2022 o 11:55
    Świetny, za tą cenę na prawdę wart
    Jestem bardzo zadowolona z tego produktu. Używam prwaie codziennie. Może nie zapobiega pojaeianiu się wyprysków, ale na pewno regeneruje i odżywia skórę. Jest lekki, ma przyjemny zapach. Wydajny. Za tą cenę spokojnie mogę polecić.
    Zalety:
    • Odżywia i regeneruje, poprawia jędrność skory
    • Zapach i konsystencja w porządku
    • Opakowanie okej
    Wady:
    • Nie widzę

Zobacz także inne Kremy na dzień