Kremy na dzień

Duetus Krem do twarzy na dzień

Duetus Krem do Twarzy na Dzień 50ml
Duetus

• 2 września 2024 o 13:19
    Super
    Do zakupu zachęcił mnie fajny sklad i krotki termin przydatności (3miesiace od otwarcia). Matuje - po uzyciu nie czuje nawilzenia, ale zmatowienie i owszem. Od razu przy nakladaniu czuc, ze krem sie wchlania i zostawia cere matowa. Choc po nalozeniu podkladu i tak widze po jakims czasie swiecenie sie cery w okolicy nosa. Ale to po prostu moze wina moich gruczolow lojowych.. Fajnie, ze krem nie jest lepki, nie zostawia skory 'mokrej'. Przydatny na lato. Wydajny - starczyl mi rowno na 2miesiace codziennego stosowania raz dziennie. Zapach - troche jakby chemiczny, ale nie przeszkadza mi-lepszy taki niz sztucznie perfumowany. Krem ma dzialac, a nie ladnie pachniec. Nie zauwazylam by pomagał leczyc tradzik, choc patrzac na sklad mialam poniekad nadzieje na to. Nie jestem nim jakos mega wniebowzieta, ale kupilam drugie opakowanie, bo już konczyl mi sie ten krem, a nie znalazlam nic lepszego. Warty wyprobowania, jesli potrzebujemy zmatowienia.
    Izabl
    31 stycznia 2024 o 13:36
    Fajny lekki kremik
    Mam wrażenie że bardzo lekki, mojej mieszanej trądzikowej cerze nie szkodził ale też nic specjalnego nie robił. Może lekko matował, ale wole gdy kremy nieco bardziej nawilżają.
    saajko
    18 stycznia 2024 o 9:11
    młodsza ja byłaby zachwycona
    Krem przede wszystkim bardzo mocno matuje, co (jak zaznaczyłam w tytule) zachwyciłoby młodszą mnie i żałuję, że parę lat temu nie znałam tego produktu. Teraz jednak ten efekt matu jest dla mnie zbyt mocny, po użyciu kremu cera naprawdę jest maksymalnie matowa i nie do końca mi to odpowiada, wolałabym zdecydowanie bardziej naturalny efekt. Muszę jednak wspomnieć, że mimo ekstremalnego matu krem nie wysusza skóry. Wręcz przeciwnie, cera jest nawilżona i wygładzona. Ogólnie krem robi co ma robić i jako produkt na dzień sprawdza się świetnie. Pod makijażem sprawdzał mi się natomiast tak na dwa razy - raz wszystko było super, a innym razem krem się rolował. Bardzo bałam się zapachu, o którym pisano w każdej recenzji, a okazało się, że wcale nie jest taki zły ;) Dla mnie nie był nieprzyjemny i zupełnie mi nie przeszkadzał. Podsumowując, uważam, że jest to fajny krem na dzień, ale nie dla mnie. Polecam go nastolatkom, którym zależy na zmatowieniu cery :)
    Zzanna
    8 czerwca 2023 o 3:24
    Odpychający zapach
    Krem sam w sobie jest dobry, matuje, ładnie się wchłania, nadaje do cery tłustej i trądzikowej, jest lekki i dobry pod makijaż. Nie jestem jednak w stanie wystawić mu pozytywnej opinii przez absolutnie okropny zapach. Pachnie tłusto, dusząco, przywodzi na myśl stary tłuszcz, sadło. Dokończę go, ale definitywnie nie na twarzy ani w jej okolicy. Nie kupię ponownie, wyłącznie przez wzgląd na woń. Jeżeli komuś nie przeszkadza, to myślę, że będzie zadowolony z zakupu.
    Zalety:
    • Działanie
    • Lekkość
    • Dobry pod makijaż
    • Do cery tłustej i problematycznej
    Wady:
    • Okropny zapach
  • 20 maja 2023 o 14:13
    Dobry krem do skóry trądzikowej
    Dzięki temu kremu udało mi się wspomóc leczenie trądziku do praktycznie zera. Używałam go kilka lat temu i czasem do niego wracam. Moim zdaniem ma ładny zapach, który w tle ma siarkę. Ma lekką konsystencje i nie pozostawia żadnej powłoki na skórze. Jest wydajny. Nie zauważyłam aby regulował ilość wydzielanego sebum, ale z pewnością przyczyniał się do szybszego gojenia się zmian trądzikowych, lub rzadszego pojawiania się nowych. Sprawdzi się oczywiście w przypadku mało nasilonego trądziku. Nie powodował przesuszenia skóry.
    Zalety:
    • lekka konsystencja