Kremy na dzień

AA My Beauty Power Acne, Korygująco-matujący krem na dzień `Niacynamid 5%`

• 18 lutego 2025 o 6:49
    Korygująco-matujący krem na dzień z niacynamidem
    Krem AA My Beauty Power Acne z 5% niacynamidem to jeden z produktów, które przyciągają uwagę dzięki innowacyjnemu połączeniu składników, mających działać na cerę trądzikową. Na pierwszy rzut oka skład wydaje się obiecujący, ponieważ zawiera kombinację niacynamidu, cynku, kwasów AHA oraz innych bioaktywnych molekuł. Chciałabym podzielić się swoją szczerą opinią na temat tego produktu, bazując na jego składzie oraz efektach, które zauważyłam po kilku tygodniach stosowania. 1. Niacynamid (5%) Niacynamid to jeden z najważniejszych składników w walce z trądzikiem. Zdecydowanie mogę pochwalić jego obecność w kremie, ponieważ działa on na skórę wygładzająco, rozjaśnia przebarwienia oraz zmniejsza widoczność rozszerzonych porów. Używając tego kremu, zauważyłam, że moja skóra stała się gładsza, a niektóre drobne przebarwienia zaczęły zanikać. Niacynamid jest również świetnym składnikiem do redukcji stanów zapalnych, co jest kluczowe w pielęgnacji skóry trądzikowej. 2. Cynk Cynk to kolejny składnik, który bardzo pozytywnie wpływa na skórę trądzikową. Reguluje on wydzielanie sebum, dzięki czemu skóra nie błyszczy się tak mocno, a także zmniejsza skłonność do powstawania nowych zaskórników. Zauważyłam, że krem naprawdę zmniejszał ilość wyprysków na mojej twarzy oraz zapobiegał powstawaniu nowych, co jest bardzo ważne w mojej codziennej pielęgnacji. 3. Kwasy AHA (kwas migdałowy i kwas laktobionowy) Obecność kwasów AHA w składzie to duży plus, ponieważ pomagają one złuszczać martwy naskórek, co sprzyja odblokowywaniu porów i minimalizowaniu zaskórników. Kwasy AHA w tym kremie są łagodne, nie podrażniają skóry, co jest ważne dla osób z wrażliwą cerą. Po kilku aplikacjach zauważyłam, że skóra stała się bardziej promienna i gładka. 4. Korygujące zielone pigmenty Jednym z elementów, które mogą przyciągnąć uwagę, są korygujące zielone pigmenty, które mają na celu maskowanie zaczerwienień. Dla mnie to ogromny plus, ponieważ krem rzeczywiście wyrównuje koloryt skóry, a nawet przy małym stopniu aplikacji, potrafi zniwelować zaczerwienienia, co daje efekt "instant" poprawy wyglądu cery. 5. Inne składniki W składzie znajdują się także takie substancje jak pantenol, alantoina czy skwalan, które mają właściwości łagodzące i nawilżające. Bardzo doceniam ich obecność, ponieważ pomagają one utrzymać odpowiedni poziom nawilżenia skóry, co jest kluczowe, gdyż niektóre kosmetyki antytrądzikowe mogą ją wysuszać. Po zastosowaniu kremu nie odczuwałam uczucia ściągnięcia skóry. Wady Jedyne, co mogłabym w nim zmienić, to zapach – może on być nieco intensywny dla osób wrażliwych na perfumy, jednak na szczęście nie utrzymuje się długo na skórze. Krem może również być zbyt ciężki na poranne aplikacje, jeśli masz cerę tłustą, ponieważ jego konsystencja jest dosyć bogata. Jednak dla mojej mieszanej cery nie stanowiło to problemu. Podsumowanie AA My Beauty Power Acne to bardzo dobry krem dla osób borykających się z trądzikiem, zaskórnikami i nierównym kolorytem skóry. Skład jest dobrze przemyślany – niacynamid, cynk oraz kwasy AHA działają synergicznie, aby poprawić wygląd skóry, walczyć z niedoskonałościami oraz zapobiegać ich powstawaniu. Krem matuje, nawilża i sprawia, że skóra wygląda zdrowiej. Choć może nie sprawdzić się u każdego (np. osoby o bardzo tłustej skórze mogą preferować lżejsze formuły), to dla cery mieszanej i suchej jest to produkt, który naprawdę działa.
  • 29 października 2024 o 16:25
    skuteczne nawilżenie i mat na co dzień
    AA My Beauty Power z Niacynamidem 5% to krem, który wyróżnia się na tle innych produktów dla cery mieszanej i tłustej. Ma lekką, nietypową konsystencję, która przypomina gęstą piankę lub mus – nie jest ani typowo kremowa, ani żelowa, co czyni go oryginalnym w aplikacji. Krem wchłania się szybko, nie zostawiając tłustego filmu na skórze, a jednocześnie pozostawia delikatną, odżywczą warstwę ochronną. Sprawdza się dobrze jako baza pod makijaż, a zielone pigmenty w składzie pomagają nieco zniwelować zaczerwienienia. Niacynamid, główny składnik aktywny, działa przeciwzapalnie i antyoksydacyjnie, wspomagając pielęgnację problematycznej cery. Regularne stosowanie kremu poprawia nawilżenie skóry, łagodzi zaczerwienienia, zmniejsza niedoskonałości i pomaga kontrolować nadmiar sebum. Produkt jest przy tym wydajny – niewielka ilość wystarcza na całą twarz, dzięki czemu krem starcza na dłużej. Jednak przy codziennym stosowaniu może pojawić się delikatne zaczerwienienie, które szybko ustępuje. AA My Beauty Power z Niacynamidem 5% to dobra propozycja dla osób, które szukają matującego i nawilżającego kremu w przystępnej cenie.
    Zalety:
    • Wydajna, nietypowa konsystencja
    • Lekki, szybko się wchłania, idealny pod makijaż
    • Matuje i reguluje nadmiar sebum
    • Nawilża i wygładza skórę
    • Łagodzi zaczerwienienia, wyrównuje koloryt
    • Przystępna cena
    Wady:
    • Nietypowa konsystencja, może być niekomfortowa dla niektórych
  • 9 maja 2024 o 5:24
    Ciekawy
    Krem charakteryzuje się bardzo ładnym opakowaniem - kolorystyka zachęca do zakupu. Krem charakteryzuje się przyjemnym delikatnym zapachem oraz konsystencją lekką ale nie kremową nie żelową taką coś po między. Szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu ani lepkiej warstwy choć cienka warstwą pozostaje . Krem nawilża cerę, wyrównuje koloryt (zaczerwienia nie są tak widoczne). Krem zdecydowanie pomaga walczyć z tłusta cerę, zdecydowanie widać poprawę jeśli chodzi o nadmiar sebum - cera nie świeci się tak po zastosowaniu krem . Produkt wydajny, nie podrażnia i nie wysusza.
  • 7 maja 2024 o 16:42
    Bardzo fajny matujący krem na dzień
    Zbita i treściwa konsystencja, taka nietypowa dla kremu. Na początku średnio mi pasował bo wcześniej testowałam pierwszą wersję, taką zielono-różową i była inna, ale powiem Wam szczerze, że się przekonałam do niego bo robi swoje. Matuje cerę, nie tłuści, szybko się wchłania. Nie miałam po nim nigdy problemów skórnych a mam cerę mieszaną. Dla mnie idealny na dzień, ale w lato potrzebuję czegoś z filtrem, a nie lubię stosować na siebie dwóch kremów. Ale w zimę, lub jak siedzę w domu to jest super. Stosuję sobie raz ten krem, a raz serum z wit.C naprzemiennie. Niacynamid 5% to idealne stężenie na dzień.
    Zalety:
    • szybko się wchłania, matuje cerę, przystępny cenowo
    Wady:
    • dziwna konsystencja
  • 6 kwietnia 2024 o 9:25
    Ostatnio miałam okazję stosować krem AA My Beauty Power z Niacynamidem 5% na dzień. Jest to produkt, który wyróżnia się na tle innych kremów na rynku ze względu na swoje bogactwo w składniki aktywne, w tym niacynamid, który jest znany ze swoich właściwości pielęgnacyjnych dla skóry. OPAKOWANIE Krem zapakowany jest w ofoliowany kartonik o wyrazistej, zielono-niebieksiej barwie ze złotymi elementami. Sam krem zamknięty jest w plastikowym słoiczku o niebieskiej barwie. Dzięki takiej formie opakowania możemy zużyć produkt do samego końca. KREM Po pierwsze, co warto podkreślić, to tekstura kremu. Ciekawym urozmaiceniem jest to, że przypomina ona gęsta piankę. Jest to lekki krem o konsystencji łatwej do rozprowadzenia, co sprawia, że aplikacja jest przyjemna i nie pozostawia uczucia ciężkości na skórze. Po nałożeniu krem szybko się wchłania, sprawdza się pod makijaż. Ma lekko zieloną barwę, dzięki czemu niweluje zaczerwienienia. Co do efektów pielęgnacyjnych, po regularnym stosowaniu tego kremu przez kilka tygodni zauważyłam poprawę w wyglądzie mojej skóry. Niacynamid, który jest głównym składnikiem tego kremu, ma właściwości przeciwzapalne i antyoksydacyjne, co pomogło mi w zmniejszeniu liczby niedoskonałości oraz wyrównaniu kolorytu skóry. Ponadto, moja skóra stała się bardziej nawilżona i elastyczna. Jednym z aspektów, który mnie zaskoczył pozytywnie, jest cena tego produktu. W porównaniu do innych kremów z podobnymi składnikami aktywnymi, cena kremu AA My Beauty Power jest bardzo przystępna, co sprawia, że jest to świetna opcja dla osób poszukujących skutecznej pielęgnacji skóry bez konieczności wydawania dużych sum pieniędzy. Krem AA My Beauty Power z Niacynamidem 5% na dzień to produkt, który zasługuje na uwagę. Działa skutecznie, łagodzi problemy skórne, a przy tym jest dostępny w przystępnej cenie. Polecam go wszystkim, którzy poszukują kremu o dobrej jakości, który zadba o kondycję ich skóry. PLUSY + dobrze nawilża, wygładza + jest lekki + szybko się wchłania + ma ładne opakowanie + wydajny

Zobacz także inne Kremy na dzień