Wody perfumowane damskie

Lolita Lempicka Si Lolita Eau de Minuit - Midnight Fragrance EDP

Kaisja
    25 marca 2021 o 23:25
    Uwielbiane przeze mnie. I z apaszką :-)
    Opinię piszę właściwie bardziej przez sentyment do tych perfum – taki "tribute to" – ponieważ zniknęły jak sen złoty ze sklepowych półek już jakiś czas temu, i o ile wersja klasyczna dziennej Si Lolity funkcjonuje jeszcze gdzieniegdzie w sprzedaży internetowej, o tyle limitowana wieczorowa edycja Si Lolita Eau de Minuit – Midnight Fragrance, funkcjonuje już tylko w dwóch egzemplarzach w galaktyce – w mojej szafce łazienkowej, i na dnie mojej szafy. A szkoda, bo to przepiękne, wdzięczne, bardzo kobiece, zmysłowe, i eleganckie perfumy – wystarczająco słodkie, i w odbiorze "purpurowo" seksowne, żeby wpasować się w dotychczas święcący triumfy apetyczny trend gourmand, a jednocześnie elegancko kwiatowe, aby pasować na oficjalne okazje, do bardzo szykownych stylizacji. I niemęczące, lekkie, uwodzicielskie, urokliwe – z ogromna mocą odmładzania, i poprawiania nastroju, być może dzięki wielkiej prostocie kompozycji, złożonej z zaledwie czterech składników: paczuli, ambry i wanilii, na tle których cudownie, ożywczo, promiennie wibrują nuty rozkosznie pachnącego groszku – maleńkiego, a dzielnego, przedsiębiorczo pnącego się do światła, ślicznego, barwnego, i bardzo trwałego kwiatuszka, do którego zawsze miałam wielką słabość. Do tego zapach ubrany został w wyjątkowo, biżuteryjnie prześliczny flakonik o barwie głębokiej, niemal czarnej purpury ze złoceniami, w kształcie przynoszącej szczęście, czterolistnej koniczynki, o atomizerze zwieńczonym maleńką apaszką w groszki. Apaszka!!! Mentalna ambrozja jak dla mnie, bo kompletnie na nie nieodporna, apaszki uwielbiam, i noszę od kiedy pamiętam. A teraz nawet częściej, bo modne diabelnie :-). Jeśli okaże się, że zachomicznone przeze mnie egzemplarze nie są jedynymi w galaktyce – polecam gorąco.
    Zalety:
    • kompozycja – piękne, kobiece, zmysłowe, eleganckie, seksowne, lekkie i wdzięczne – o nutach groszku, paczuli, ambry i wanilii – nie tylko na wieczór,
    • trwałość – bardzo trwałe, a niemęczące perfumy,
    • projekcja – świetna – perfumy ładnie ewoluują, i przez cały czas zachowują niemal likierową esencjonalność,
    • flakonik – biżuteryjnie prześliczny – szklana czterolistna koniczynka w tak głębokiej purpurze, że niemal czarnej, zwieńczona malutką, barwną apaszka :-) - prawdziwa ozdoba każdej toaletki, komódki lub półki,
    • cena – nie wiem, czy perfumy wciąż funkcjonują w sprzedaży, ale – kiedy je kupowałam (łącznie kilka flakoników, z których zostały mi dwa) – nie płaciłam zaporowych kwot
    Wady:
    • brak wad
    • Flakon
    W perfumerii
    Kamlisa
    19 lutego 2015 o 19:30
    przyjemny
    Lubię wiekszośc zapachów Lolity :) Zwłaszcza klasyczne wersje...Jako fanka zapachów silnych i słodkich - wybieram EDP, jeśli tylko można. Jako posiadaczka naprawdę dużej kolekcji :( szukam małych pojemności. Niestety, Si Midnight musiałam kupic 80 ml, co boli, nie z uwagi na cene, ale czas zużywania ;) Opakowanie dość łądne, ciężkawe. Akurat, przy wyciąganiu z pudełeczka - odłamała się jakaś zawieszka, więc trudno mi powiedzieć, jak wygląda w pełnej okazałości. Si podstawowe miałam/mam, uznałam, ze jest ciekawe, acz nieco suchawe, pieprzne. Wersja Midnight jest zupełnie inna. Cięższa, słodsza, bogatsza. Jako pierwsza nuta pojawiają się u mnie wisnie, potem lukrecja, wreszcie pieprz - wszystko dość zawiesiste i esencjonalne. Nie jest to koniecznie zapach na wieczór, ale na pewno wskazany jest przy nim umiar... Moja skóra łatwo gubi wonie, więc trwałość Si Midnight to duza zaleta :) Polecam testy... Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 80 ml
  • 11 lutego 2015 o 21:08
    Zawiesisty i gęsty.
    Pierwszy psik i jest kwaskowo i wciska się w nos.Ostry zapach.Póżniej łagodnieje, siada na skórze robi się otulająco, ale nadal ostro, trochę dusząco.W końcu staje się ciepły, kobiecy, otulający i typowo dla LL puderkowyZapach kameleon-wielowymiarowy.Zapewne agresywniejszy od innych zapachów LL.Bardziej wieczorowy, ostrzejszyZapach barokowy-przepych, przepych i przepych..Nie polecam młodym dziewczynom, zapach bardzo zobowiązujący do elegancji, nie pasuje do sportowych strojów.Odrobine odurzający, może powodować migrenę lub zawrót głowy-ma wielką moc..Zapewne jest bardzo ładny i kobiecy, nie dla miłośniczek delikatności i swieżaków.Kojarzy mi sie z ciężką suknią bardzo elegancką.Trwałość niesamowita, flakon-najpiękniejszy w mojej toaletce-dzieło sztuki z grubego ciemnofioletowego szkła, na koreczku powiewa apaszka, dodająca flakonowi odrobine lekkości.Zapach jest zawiesisty, gęsty.Ja muszę mieć na niego dzień i nastrój.Bardzo wydajny.Mnie pasuje na noc letnią, by siąść na Rynku Głównym w eleganckim ogródku sączyć z kielicha dobre czerwone wino i czekać w gęstym parnym powietrzu na burzę z piorunami;)w obecności mężczyzny w garniturze.Pierwsze spadające krople deszczu spowodowałyby wybuch erotyzmu i cały Rynek pachniałby tym zapachem. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Buraska
    7 czerwca 2014 o 11:06
    Równie piękne jak Si
    Wersja wieczorowa zachwyca mnie w takim stopniu jak dzienna. Zapach jest podobny, ale bardziej słodki, cięższy, tak jak sugeruje nazwa bardziej na wieczór i zimne pory roku. Bardzo wyczuwalny jest piękny aromat pachnącego groszku, sporo jest ambry i paczuli i chociaż za tą ostatnią nie przepadam, tutaj idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami. Szkoda, że to wersja limitowana. Powoduje to słabą dostępność i wysoką cena w porównaniu z Si Lolitą. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: próbka
    adau
    8 grudnia 2013 o 10:50
    fikuśne, przezabawne, odjechane, ale potrafią uwieść tym pokręconym wdziękiem
    po raz pierwszy w życiu tak zareagowałam na perfumy: roześmiałam się! no dosłownie :D wiem, że to nietypowe, ale jest ogólnie znaną prawdą, że perfumy budzą emocje, wywołują konkretne odczucia, działają na wyobraźnię, a te po prostu... rozbawiają! na pewno nie śmiałam się z nich, bo to w sumie misterne dzieło, ale pod ich wpływem. zapach dla kompletnie pozytywnie zakręconych dziewczyn, szalonych, dowcipnych, odważnych wariatek :) to nie są zwykłe słodkie perfumy, płaskie, jednowymiarowe, które zachwycą każdą wielbicielkę różu. o nie! to cała wspaniała symfonia różnych słodyczy, pochodzących od owoców, także leśnych, kwiatów, przypraw i posypek do kawy, lodów, do tego wszystkiego dodana jest nutka jeżynowej świeżości i wielki ładunek jedynej w swoim rodzaju lolitkowej zaczepności ;) nie znoszę perfum ot po prostu słodkich i tyle, ale to jest istne szaleństwo. jeśli marzysz o oryginalnej słodyczy, zapachu, który nie udaje dostojnych perfum, a wręcz stawia za wywołanie szerokiego uśmiechu zauroczenia, to jest strzał w 10! dla osób z radosnym dystansem do siebie, które przyciągają ludzi jak magnes. sądzę, że cały swój urok pokazałyby na spotkaniu z paczką zwariowanych przyjaciół, albo na szalonej randce z facetem, który na pewno nie straciłby głowy dla depresyjnej "filozofki" ;P wada? z czasem traci na głębi, ale wciąż uwodząco puszcza oczko!

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie