Podkłady

PUPA Active Light Fondotinta Attivatore di Luce Pelle Perfetta SPF 10 [Light Activating Perfect Skin Foundation] Rozświetlający beztłuszczowy podkład do twarzy

Pupa Active Light Rozświetlający podkład do twarzy, 11 light beige 30 ml
Pupa Active Light  Light Activator Foundation, Perfect Skin, spf10 Oil Free 10 PUP20013
hairstore.pl
Pupa Active Light Perfect Skin Foundation SPF10 020 Nude

• 19 lipca 2024 o 14:11
    Nie jest dobrze. Kolor 010 zamienia się w ciemną pomarańcz.
    Oceniam kolor 010, który testowałam w sklepie kilka razy zanim kupiłam pelnowymiarowe opakowanie. Puder wyglądał delikatnie, nie uwydatniał niedoskonałości, a kolor był dość jasny. Taki w sam raz na okres gdy się już trochę opalę. Jakie było moje zdziwienie gdy po powrocie do domu nałożyłam puder i od razu zmienił swój kolor w ciemną pomarańcz. Do dziś nie mogę tego zrozumieć bo testowałam próbki tego samego odcienia w sklepie i kolor był ładny. Nie zmienial się. Niestety dla mnie to dyskwalifikuje ten puder. Niestety ten kosmetyk idzie do kosza. Być może inne kolory są bardziej stabilne jednak nie 010 Porcelain. Daje dwie gwiazdki bo puder który testowałam generalnie zasługuje na dużo więcej. Jednak puder który zakupiłam zmienił kolor i ton. Może to był wadliwy egzemplarz?
    lina235
    16 listopada 2020 o 20:19
    Bardzo trendy :)
    Podkład jest bardzo komfortowy w noszeniu. Na twarzy prezentuje się niezwykle lekko. Już jedna warstwa wystarcza, żeby cera była ujednolicona. Maksymalnie można uzyskać efekt do średniego krycia. Cały dzień ładnie pracuję ze skórą. Po wielu godzinach moja cera (mieszana) wcale się nie świeci, skóra jest wygładzona i miękka w dotyku. Nie podkreśla zmarszczek. Dość trwały jak na tak lekką konsystencję. Ta propozycja ląduje u mnie na liście podkładów dla makijażu w stylu no make - up look. Bardzo wpasowuje się w te trendy.
    Wady:
    • Odejmuje jednak 1 gwiazdkę za zapach...co prawda nie utrzymuje się jakoś długo na skórze po aplikacji, ale jest dość chemiczny i ciężki. Wolę po prostu podkłady bezzapachowe.
  • 11 października 2018 o 22:58
    Pupa Active Light
    Firmę PUPA kojarzyłam, jednak nie miałam żadnych produktów tej marki. Zdecydowałam się na podkład. Obawiałam się trochę efektów. Mam skórę mieszaną, która w ciągu dnia świeci się. Po użyciu tego podkładu, zauważyłam, że mniej muszę pudrować twarz. Cera jest bardziej matowa i nie wymaga tylu poprawek. Formuła OIL FREE najwidoczniej się u mnie sprawdza. Używam koloru 003. Podkład sprawia, że cera wydaje się bardziej promienna i zdrowa - miłe komplementy od innych osób na temat stanu mojej cery..widocznego polepszenia, a dodam, że mam cerę z przebarwieniami ;) Przebarwień całkowicie nie zakryło, ale fakt twarz prezentuje się bardzo fajnie. Opakowanie z pompką bardzo poręczne, ułatwiające dozowanie produktu. Bardzo mi też odpowiada sama konsystencja podkładu..taka akurat nie gęsta i niezbyt lejąca..w sam raz. Przyjemny pudrowy zapach, bardzo go lubię przy porannym makijażu. Długo utrzymuje się na twarzy. Na podkład skusiłam się przy promocji Superpharm 1+1 za grosz. Cena standardowa to ok 110 pln.
    Zalety:
    • konsystencja,
    • zapach,
    • opakowanie.
    Drogeria Super-Pharm
    a88k
    9 października 2018 o 13:10
    Nie polecam
    Podkład nadaje się według producenta do wszystkich typów cery. Jako posiadaczka tłustej cery omijam wszelkie podkłady rozświetlające, ale nie oznacza to, że wybieram wyłącznie te typowo matujące. Na ten podkład zdecydowałam się zamiast bardzo dobrze sprawującego się u mnie Like a Doll i niestety jednak żałuję. Po kilku dniach używania go wyskoczyła mi na twarzy okropna, czerwonawa kaszka, taka sama, jaką miałam kiedyś na rękach przy zmianie wody. Ale to był chyba jakiś dziwny zbieg okoliczności, gdyż przez ponad tydzień i tak się nie malowałam, a gdy wróciłam do makijażu, nic złego się już nie działo. Ale podkład czasem lekko szczypie podczas nakładania. Niestety, jest perfumowany i na domiar złego moim zdaniem po prostu śmierdzi. Na twarzy wygląda raczej przeciętnie a nawet słabo. Nie ma efektu świeżej, zadbanej cery jak przy Like a Doll, a wręcz wygląda na zmęczoną. Podkład jest lekki, ale dość trudno go rozprowadzić, niezależnie od metody. Krycie dość słabe, ale dla mnie to nie jest wada, nie liczyłam na mocne i nikt nam tego nie obiecuje. Kiepsko jest też z kolorem 002 - wydawał się dla mnie odpowiedni, ale niestety wpada w pomarańcz. Dyskwalifikacja! Nikt nie ma karnacji z natury pomarańczowej. On się utlenia, ale gdyby to było tylko zwykłe ciemnienie, to nie byłoby tragedii, ale to jest pomarańczka. Porównywałam w sklepie 002 Like a Doll z recenzowanym podkładem i to było niemal to samo, ale niestety jednak nie...
    de_wu
    4 sierpnia 2018 o 10:50
    Chyba raczej nie, ze względu na utlenianie podkładu
    Podkład jest przedziwny. Mam odcień 010. Męczę go już około 6 miesięcy. Kilka dni temu w poszukiwaniu nowego podkładu, pani w douglasie chciała mi go ponownie 'wcisnąć'. Niestety silne oksydowanie podkładu powoduje jego dyskwalifikację.
    Zalety:
    • opakowanie z pompką
    • dobrze się rozprowadza
    • jest lekki
    • nawilża i rozświetla - na początku efekt jest fajny, ale potem buzia zaczyna się świecić
    Wady:
    • podkład okropnie się utlenia, wystarczy, że pozostanie na dłoni przez 2 minuty i widoczny jest piękny odcień pomarańczki.
    • skóra szybko zaczyna się błyszczeć
    • jest lepki , czego nie lubię w podkładach
    • wydaje mi się , że po paru godzinach schodzi z buzi