Wody perfumowane damskie

Tous Rosa EDP

amorito
    5 listopada 2020 o 20:58
    dziwny
    Popełniłam je w ciemno, rzuciłam się do klikania bez czytania recenzji na KWC. Dlaczego? Bo ktoś na Fragrantice przypisał je Christine Nagel, mojej ukochanej perfumiarce... No i nie nie moge przebaczyć Fragrze, że tak mnie upupili... ale do konca pewna nie jestem.. ale to w trakcie recenzji. Rosa jest dość inna niż to, co dotychczas zrobiła Christine, więc przypuszczam że przypisanie tego jej to niedopatrzenie. Co zaś do samego zapachu, butelka niestety nie tania. Flakon fajny, prosty, bez udziwnień z Tousowym misiem, a woń... Więc tak, jest uderzenie bergamoty z lekką młodzieńczą różyczką... coś podobnego jest w Eau Torride Givenchy! Zapach ma w składzie rabarbar, tak jak w Hermesowym Rhubarb autorstwa Christine. I nawet przez moment majaczy jakieś podobieństwo. :) Potem wchodzi ciężkie działo malinowe, ale nic likierowego, moment słodyczy jak w Delices co też jest Christine. Zapach na pewno ciekawy dla różomaniaczek. Dla fanek róży pozycja obowiązkowa, nic słodkiego, cukrowego, jadalnego, syropowego, przesłodzonego. Myślę że jeśli ktoś ma ciągoty na słodycz 100%cukru w cukrze to tutaj nie ma czego szukać i lepiej sobie Tous odpuścić. Mi się podoba bo jest ciekawa opcja, ale KWC nie oznaczę bo niczego mi nie urwała... gdyż lubuję się jednak w likierowatych woniach.
    Zalety:
    • kompozycja
    • delikatnosc
    • mlodzienczosc
    • Flakon
    W perfumerii
  • 6 grudnia 2016 o 21:31
    dla miłośniczek róż
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Jest to zapach dla miłośniczek róż, trzeba po prostu lubić taką nutę zapachową, niestety nie trafia w moje gusta. Jest to zapach dość przeciętny, uważam, że znajdzie się sporo podobnych zapachów, więc po co płacić tyle pieniędzy za coś pospolitego...?
    • Flakon
    W perfumerii
    cora
    27 listopada 2015 o 21:40
    Bardzo dziwna ta róża
    Róża jak nie róża, zapach tej wody jest słodki, ale nie jest to słodycz, którą lubię. Podejrzewam, że po dłuższym obcowaniu z tą oto EDP wpadłabym w furię, ponieważ tak się na mnie rozwija, że nie potrafię się w tej aurze dobrze poczuć, ba, w ogóle odnaleźć. Słodycz ta jest sztuczna i nie powiem może zbyt wulgarnie, jeśli użyję słowa: tandetna. Jakiś smrodek przeplata się z płycizną i pseudaoatrakcyjnością, gdzieś już to spotkałam, nie określę dziś co to było, ale zapach dla mnie znajomy i budzący moją agresję. Bardzo trwała EDP, nie wiem czy śmiać się, czy wręcz przeciwnie. Zapach rozpylony raz, trzyma się uparcie przez kilka godzin, a ja się zastanawiam, co tu tak nieładnie pachnie i czym tu zawiewa. Happy end- to była tylko próbka. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: próbka 1,5 ml z Seph
    xmdln
    22 marca 2015 o 12:54
    Słodko i plastikowo.
    Rosa nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Zapach t to słodziak, bardzo typowy; taki bez żadnej głębi, płaski i wręcz plastikowy, niewiele tu prawdziwej róży. Na pewno nie dla wymagających nosów. :)
  • 11 stycznia 2015 o 13:35
    Dla fanek duszących róż
    Dobrze, że wydałam tyle kasy na coś co już gdzieś wąchałam, tylko dostałam w prezencie. A może nawet teraz bardziej duszący zapach stworzono. Zawsze róża kojarzyła mi sie ze świeżością, niesttey w tym wydaniu nie ma nic wspólnego z freshem ;) Ogolnie rzecz biorąc wszystkie "różowe" zapachy moglam kupować i dostawac w ciemno- zawsze mi pasowały. Rosa jest ewidentnym przeciwieństwem dobrego zapachu. Będe uzywac jako odswiezac, ale nie wiem gdzie? :/ Flakon urzeka prostotą it o chyba jedyny plus. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 standardowe

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie