Szampony do włosów

Green Pharmacy Szampon do włosów normalnych i przetłuszczających się z nagietkiem lekarskim (nowa wersja)

Green Pharmacy Szampon do Włosów Przetłuszczających się 350ml

Nasi użytkownicy zostawili 61 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 sierpnia 2024 o 19:07
    Dobrze myje, ale nie zapobiega przetłuszczaniu
    Lubię szampony green pharmacy ze względu na cenę oraz ziołowy skład. Szampon dobrze się pieni i domywa włosy oraz skórę głowy. Spłukuje się również łatwo i szybko. Jest też wydajny. Zawsze jak mam go już tylko trochę na dnie butelki, dolewam wody, wstrząsam i mam jeszcze go na kilka myć. Jego zapach jest ziołowy ale nie intensywny co jest jak dla mnie na plus. Butelka jest wygodna w użyciu. Włosy po nim się nie plączą i nie muszę używać odżywek. Niestety jak moje włosy się przetłuszczały tak nadal się przetłuszczają. W tej kwestii niewiele zdziałał. Mimo to nadal będę go używać ponieważ łatwo i szybko myje się nim głowę a cena równie nie jest bez znaczenia. Co do przetłuszczania się to nie mam mu za złe że w tym mi nie pomógł bo nawet drogie szampony mnie w tej materii zawiodły.
    • Łatwo się pieni
    • Dobrze myje
    Wady:
    • Nie pomaga na przetłuszczanie
    Miroku
    12 czerwca 2024 o 21:20
    Dobry szampon z kategorii nieco łagodniejszych
    Moje włosy-obecnie półdługie, w dobrej kondycji, nie mam problemów z przesuszaniem czy łamliwością, z natury są proste, gładkie i niskoporowate. Niefarbowane, w naturalnym kolorze(średni brąz) . Dosyć gęste, ale niezbyt grube, skłonne do obciążania oraz strączkowania. Skóra głowy przetłuszczająca się i dosyć wrażliwa na czynniki typu stres, zmiana wody/klimatu. Kupiłam go przez pomyłkę-chciałam kupić szampon z dziegciem z tej firmy, ale na szybko pomyliłam butelki przy zakupie i dopiero w domu zorientowałam się, że wzięłam ze sobą wersję nagietkową. Gapa ja :) Aczkolwiek szampon zaskoczył mnie pozytywnie-jak na myjadło z nieco łagodniejszym detergentem(Sodium Myreth Sulfate) to naprawdę dobrze radzi sobie z moimi przetłuszczającymi się włosami lubiącymi ziołowe rypacze na mocniejszym SLeSie. Ważne jest to by dopasować ilość myć do stopnia zanieczyszczenia włosów oraz skalpu. Przy takim codziennym wieczornym myciu bez nadmiaru sebum czy resztek kosmetyków do stylizacji daje sobie radę już w jednym, przy większych zabrudzeniach trzeba już umyć głowę dwukrotnie. Jednak efekt ostateczny zadowala-włosy oraz skóra głowy są dokładnie oczyszczone oraz odświeżone. Włosy ładnie się układają, są lekko odbite od nasady i jednocześnie nie są splątane czy przesuszone(ale też zawsze używam po myciu odżywki/maski oraz serum na końcówki). Skóra głowy nigdy nie zareagowała na ten szampon przesuszeniem, łupieżem czy wzmożonym wypadaniem, samo przetłuszczanie zaś przy stosowaniu tego produktu jest bez zmian-nadal włosy myję codziennie, ale wieczorem jeszcze są znośne. Szampon jest gęsty i żelowy(bardzo wygodna konsystencja), dobrze się pieni oraz bezproblemowo wypłukuje. Ma przyjemny zapach słodkich ziół. Opakowanie mi się podoba-raz, że ta stylistyka retro jest po prostu ładna, dwa, że butelka jest zamykana na zatrzask, który łatwo i bezpiecznie można otworzyć mokrymi dłońmi bez lęku o dłuższe paznokcie.
  • 4 lutego 2024 o 14:03
    Moje cienkie, naturalne, średnioporowate włosy go uwielbiają.
    Ten szampon kupiłam do mocniejszego oczyszczania - myślałam, że biorę szampon z SLS, ale w domu dojrzałam jego brak, za to itchy msy w składzie, które omijam, ale w tym szamponie nie robią mi krzywdy. Coś najwyraźniej pomyliłam, ale tej pomyłki nie żałuję. Efekty jakie uzyskuję po nim to: - dobrze oczyszczona skóra głowy, a także długość włosów - zdjęty nadmiar zalegającej pielęgnacji, otrzymuję tzw reset :) - włosy uniesione od nasady, to znak, że sebum itd zostało dobrze usunięte - lekkość i sypkość to coś co kocham po tego typu szamponach - widzę super puszystość włosów, ale absolutnie nie jest to spuszenie! raczej nadanie objętości - wszelkie maski/odżywki dobrze przyjmują się po myciu tym szamponem, a tam gdzie nie nakładam pielęgnacji (tj od nasady do ucha) to włosy i tak są miękkie, nie plączą się, łatwo rozczesują - bardzo dobrze się pieni, a to w połączeniu z pojemnością i ceną daje bardzo korzystną opcję do kupna dla mocniejszego mycia Dodam, że mam wrażliwą i suchą skórę głowy, a ten szampon w ogóle mi nie szkodzi, choć sądząc po składzie - może mieć potencjał do tego. Jednak jak widać być może stężenia danego składnika bardziej decydują o uczuleniach aniżeli sama jego obecność? Ja jestem pozytywnie zaskoczona i na pewno sięgnę po niego ponownie lub skuszę się na wersję z rumiankiem.
    Drogeria Natura
  • 15 marca 2023 o 10:29
    Jest w porządku, ale nie rzuca na kolana
    Ostatnio mam pecha, bo spotykam się w drogeriach z pustymi półkami akurat na pozycjach po które przychodzę. Tak też było z szamponem, który chciałam kupić, nie było mojego wybranka, a że potrzebowałam niewielkiej butelki i atrakcyjnej ceny to sięgnęłam po tego gagatka. Moją uwagę przede wszystkim przykuła estetyczna i raczej minimalistyczna szata graficzna etykiety. Na obrazku poza logiem firmy widnieje czarnobiały szkic nagietka pszczołą oraz pudrowo-różową tabelką, w której zawarto podstawowe informacje o produkcie. Nie przepadam za krzykliwymi etykietami kosmetyków, więc ta jak najbardziej przypadła mi do gustu. Szampon zamknięty jest w butelce z ciemnego półprzezroczystego plastiku o pojemności 350 ml z zielonym zamknięciem. Opakowanie oceniam jako poręczne. W dodatku widać ile produktu zostało jeszcze we wnętrzu butelki. Szampon dobrze się pieni przy niewielkiej ilości wylanej z butelki. Ma płynną konsystencję, ale nie za wodnitą, taką w sam raz. Zapach w mojej opinii nie ma nic wspólnego z nagietkiem, jest delikatny i perfumowany, ale nie jest to woń ziół. Jak zwykle w przypadku szamponów do włosów przetłuszczających się poszukuję produktu, który spełni moje wygórowane oczekiwania, a mianowicie - utrzyma świeżość włosów od mycia wieczorem jednego dnia do wieczora dnia następnego. Opisywany przeze mnie szampon testu tego oczywiście nie zdał. Dlatego konieczne jest mycie włosów każdego ranka. Wtedy włosy świeżość zachowują do wieczora, z tym, że wieczorem widać już że nie jest to taka pierwsza świeżość. Gwiazdkę odejmuję za powyższy efekt.
    Zalety:
    • poręczne opakowanie
    • przyjemny zapach
    • ładne opakowanie
    • niska cena
    • oczyszcza włosy i skórę głowy
    • nie powoduje podrażnień
    • nie wysusza skóry głowy przy codziennym stosowaniu
    • wydajny
    Wady:
    • czas trwania efektu świeżości włosów
  • 24 kwietnia 2021 o 17:45
    Taki sobie ten szampon
    Szampon dorwałam w Rossmanie, jego regularna cena jest niska a na promocji to można go dorwać za bezcen. W końcu zdecydowałam się go przetestować. Jestem posiadaczką włosów przetłuszczających się u nasady, stąd wybór na wersję z nagietkiem lekarskim. Zapach średnio przypadł mi do gustu, szampon miał żelową konsystencję, słabo się pienił. Podczas stosowania nie zauważyłam różnicy, włosy nadal się przetłuszczały, a nawet zaczęły się bardziej puszyć. Plus taki, że szampon nie uczula, nie podrażnia i dobrze oczyszcza głowę. Raczej nie dla codziennego stosowania.
    Zalety:
    • nie uczula, nie podrażnia
    • przesusza włosy