Olejki do ciała

Bielenda Drogocenny olejek AWOKADO 3 w 1 ciało, twarz i włosy

Raava
    23 września 2023 o 13:12
    Mieszane odczucia
    Mam mieszane odczucia. Olejek jest całkiem przyjemy w użyciu jednak nie do wszystkiego jak zapewnia producent. Sprawdza się na moich długich prostych włosach, daje ładne nabłyszczenie i ujarzmia niesforne kosmyki. Jednak trzeba uważać z ilością łatwo przesadzić. Na twarz nałożyłam dwa razy i nie było to najprzyjemniejsze odczucie. Nie zdecydowałam się na kolejny raz. Jak dla mnie ma tu działanie zapychające i bardzo długo się wchłania. Moje główne zastosowanie to natłuszczonej skory ciała. Szczególnie po dłuższej kąpieli dobrze przywraca sprężystość skory. Sprawdza się również po depilacji daje ukojenie. Niestety długo się wchłania choć mam skore z tendencją do przesuszeń. Swoje trzeba odczekać. Zapach jest przyjemy trochę orientalny, wiec nie każdemu może pasować. Mnie odpowiada, intensywność oceniam jako średnią. Samo opakowanie jest wygodne w użyciu. Produkt nie jest wszechstronny, ale w konkretnym użytkowaniu u mnie się sprawdza.
    • Łatwość aplikacji
    Wady:
    • Długi czas wchlaniania
  • 21 czerwca 2023 o 13:58
    Gniot!!!
    Drogocenny olejek 3 w 1 dobry do wszystkiego...a w rzeczywistości? Dobry do olejowania włosów przed myciem, nawilżacz do ciała kiepsko... Buteleczka wykonana z mocnego plastiku przez które widać zużycie produktu o pojemności 150 ml i PAO 3 miesiące od momentu pierwszego otwarcia. Atomizer i nakładka na wierzchu jednak można ją otworzyć już w sklepie i sobie "sprawdzić olejek/zapach" czego nie znoszę, taki sklepowy "macant" musi otworzyć opakowanie, a później z półki i tak weźmie oryginalnie zapakowany produkt, a Ty kup sobie zepsute gówno... zjełczałe itp. Sam olejek przeznaczony został do ciała, twarzy i włosów - niestety nie zgadzam się ze wszystkimi stwierdzeniami.Olejek sprawdził się do olejowania włosów tak średnio ale chciałam go zużyć w wymaganym czasie 3 miesięcy od otwarcia. Na ciało stosowałam tylko po myciu na mokre ciało i to z wieloma atrakcjami... atomizer działa jak chce...raz dozuje produkt w delikatny sposób na wybrany obszar ciała, innym razem nie wydobędziemy ani kropli olejku, a jeszcze innym razem tak chlapanie na płytki w łazience czy pościel. Radzę stosować w łazience łatwiej posprzątać niż usuwać tłuste plamy z pościeli czy ubrań o czym za chwilę. Olejek strasznie długo się wchłania, zapach taki sobie mnie odpowiada jest delikatny. Czas trwania aplikacji i wchłania strasznie się dłuży, a efekty są mizerne, owszem nawilża ale na krótko więc szkoda zachodu. Gdy się spieszymy odradzam stosowanie ubrudzone ubranie i trudna plama do wywabienia gwarantowana! Na twarz również odradzam ze względu na dodatek oleju palmowego - zapychacz! Ogólnie męczyłam się z nim i tylko w przypadku włosów dał średnie efekty, szkoda czasu i tych kilku złotych na zakup.
    Zalety:
    • zapach +/- delikatny choć nie każdemu może odpowiadać
    • poręczne lekkie opakowanie
    • wiele zastosowań
    • pojemność 150 ml
    • znana marka
    Wady:
    • atomizer działa jak chce i pluje dookoła olejkiem
    • mizerny efekt nawilżenia skóry suchej i wrażliwej
    • długo się wchłania
    • brudzi wszystko od łazienki, pościeli, ubrań po przedmioty które dotykamy
    • krótkie PAO 3 miesiące od daty pierwszego otwarcia
    mkvili
    16 listopada 2022 o 1:48
    Olejek multifunkcyjny? Niekoniecznie
    Nie odważyłabym się zastosować tego produktu do włosów, jest zbyt tłusty. Olejek do twarzy też się raczej nie nada, wydaje się być przytłaczający i zapychający. Używałam tylko do ciała, bezpośrednio po umyciu na mokrą skórę. Efekt? Na drugi dzień skóra gładka i przyjemna w dotyku, wyraźnie natłuszczona. Kiepsko się wchłania, a zapach jest nieprzyjemny.
  • 11 kwietnia 2022 o 6:53
    po co ten olej palmowy ? Uczula
    Tak się zastanawiam co producent miał na myśli robią taki olejek z dodatkiem oleju palmowego ? Niestety ale olej palmowy źle wpływa na skórę . I ja jestem tego świetnym przykładem. Olej bardzo tłusty aż taki nie miły w dotyku . Może rozświetla skórę ale u mnie na dzień drugi jest swędzenie i pieczenie . Po prostu coś w tym olejku jest do mnie uczula . Do tego skóra świeci się bardzo i moim zdaniem brzydko to wygląda . Osobiście nie przypadł mi go gustu. I połowę oddałam koleżance ,ona miała podobne problemy więc poszedł w kosz
    Zalety:
    • Ładna butelka
    Wady:
    • Uczula
    • Tłusty
    • Okej palmowy
  • 11 kwietnia 2022 o 0:28
    Bez szału
    Olejek jako produkt uniwersalny zapowiadał się świetnie. Zakupiłem go głównie z myślą dbania o końcówki włosów. Niestety już po paru użyciach zauważyłem, że włosy są przesadnie przetłuszczone. Jeżeli chodzi o zachowanie włosów po umyciu i nałożeniu produktu to zachwytu nie było. Wlosy wydawały się obciążone i zmęczone, pomimo oczywiście widocznego blasku. Jedyne zastosowanie, w którym mi się sprawdza to olejowanie włosów przez noc i dokładne umycie ich rano. Jeśli chodzi o zastosowanie na ciele bardzo dobrze sprawdza się np. jako olejek do masażu twarzy.