WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Zielone Laboratorium Odżywcze Masło Do Ciała Jabłko i Lawenda 250 ml
Zielone Laboratorium

• 15 maja 2025 o 11:48
    aksamitna skóra
    Mogę śmiało przyznać, że ten kosmetyk jest wyjątkowy. Jeszcze nigdy chyba nie spotkałam się z masłem, które posiada tak przyjemną, nietłustą formułę. Lubię masła, ale mogą one odstraszać bo pozostawiają często tłustszą warstwę, która nie wszystkich przekonuje. U mnie to bywa różnie bo zależy jaka to warstwa. Jeśli jest śliska i olejowa, to odpada. Ale są kosmetyki maślane, których wykończenie jest komfortowe, wciąż tłustawe, ale ...bardziej zwarte, przylega do skóry. Tu natomiast mamy całkiem inne odczucia. Masło od Zielonego Laboratorium posiada bogatą, zwartą formułę, która jest bardziej uległa pod wpływem ciepła ciała, ale nie rozpływa się, nie zmienia w bardziej tłustą konsystencję. Sunie po skórze bardzo przyjemnie, wchłania się pozostawiając jedynie aksamitny film, który nie klei się, nie jest śliski, a wręcz jest przyjemny w dotyku. W zasadzie to skóra jest miła w dotyku. Po zastosowaniu masła szybko nabiera miękkości, nawilżenia i elastyczności oraz wygładzenia. Już po pierwszym użyciu widziałam, że będę chętnie sięgać po ten produkt i za każdym razem, gdy go stosuję rozpływam się nad tym jak on działa. Przyznam, że nie przepadam za zapachem. Dla mnie jest on ziołowo - lawendowy (jabłka w ogóle nie czuję), a że nie przepadam za lawendą, to wiadomo... nie moje gusta. Ale jednocześnie jest to aromat, który po chwili znika, nie utrzymuje się na skórze więc na dłuższą metę nie jest on dla mnie drażliwy. Najgorzej jest przy aplikacji. Jest to produkt naturalny i czasem też tak bywa, że te naturalne aromaty pachną lepiej, raz gorzej... Ale kiedy tylko dotykam swojej skóry i czuję ten gładki aksamit pod palcami, zapominam, że zapach do mnie nie przemawia. Opakowanie preparatu to prosty, przeźroczysty słoik na etykietą w czarnym kolorze i napisami. Równie czarna jest nakrętka. Przy tak gęstej konsystencji nic innego prócz słoika tutaj nie wchodzi w grę. Spokojnie można wydobyć resztki kosmetyku z dna opakowania, nic się nie zmarnuje. Plastik może się zniekształcić. Mój egzemplarz chyba był uderzony, bo posiada wgłębienie przy dnie, ale nie jest na tyle uszkodzone by miało to wpływa na sam kosmetyk. Jeśli ktoś nie lubi maseł to ja proponuję by wypróbować ten kosmetyk, który z pewnością odczaruje ten rodzaj produktów.
    Zalety:
    • świetnie się wchłania
    • nawilża
    • zmiękcza
    • wygładza
    • uelastycznia
    • pozostawia cudowne aksamitne wykończenie
    • nie jest tłuste
    • zwarta formuła, która dobrze sunie po skórze
    • wygodne opakowanie dostosowane do konsystencji
    Wady:
    • nie moja bajka zapachowa
  • 13 maja 2024 o 9:33
    Masło świetnie nawilża pozostawiając skórę gładką i odżywioną...
    Jestem posiadaczką bardzo suchej skóry, zwłaszcza na nogach więc wszelkie balsamy i masła idą u mnie hurtowo. Bardzo się ucieszyłam, kiedy dostałam masło w prezencie bo marka Zielone Laboratorium od jakiegoś czasu miałam na oku aby coś wypróbować. Masło zamknięte jest w plastikowym słoiczku o pojemności 250 ml. z odkręcaną nakrętką więc zawartość zużyjemy do końca. Opakowanie jest minimalistyczne czarno-białe z czerwonym napisem co to za produkt oraz o jakim zapachu. Znajdziemy również skład, opis jakie posiada właściwości oraz jak stosować. Jest to kosmetyk wegański. Masło ma konsystencję gęstą, zbitą. Łatwiej się je wyciąga szpatułką jak palcem ale pod wpływem kontaktu ze skórą zaczyna się topić co pozwala je bardzo łatwo rozprowadzić na skórze. Wchłania się niesamowicie szybko. Zapach jest naturalny, najbardziej czuję lawendę, która wygrywa nad zapachem jabłka. Ale, że jestem fanką lawendy to mi się bardzo podoba. Na skórze pozostaje delikatny, ochronny film pozostawiając ją gładką i pachnącą jeszcze przez dłuży czas. Masło zawiera ogromne bogactwo składników: * masło kakaowe, * masło shea, * olejki grapefruitowy, cynamonowy, lawendowy, * sok z jabłek. Nie zawiera żadnych silikonów SLES, SLS, ALS, PEGów ani żadnych sztucznych barwników czy zapachów. A wracając do olejku lawendowego zaleca się go do stosowania dla osób z problemami skórnymi bo ma duże właściwości kojące i łagodzące podrażnienia. Podsumowując masło świetnie nawilża i nie jest to chwilowe nawilżenie. Słoik jest wydajny więc wystarczył mi na ok 2 mce regularnego stosowania. Cena może nie jest najniższa ale przy tak dobrym składzie i działaniu nie żal wydać tych pieniędzy.
    Zalety:
    • dobrze nawilża,
    • odżywia,
    • naturalny skład,
    • wegańska formuła,
    • wydajny,
    • naturalny zapach,
  • 6 marca 2024 o 22:48
    Polecam
    Super minimalistyczne opakowanie lw postaci zakręconego słoiczka - nie wpływa negatywnie na wyjmowanie produkty ja zawsze wydobywała kosmetyk drewniana szpatułką. Genialna konsystencja, bardzo szybko się wchłania a dodatkowo rozpieszcza zmysły swoim przyjemnym zapachem. Kosmetyk genialnie nawilża skórę, uelastycznia, wspomaga odnowę i wygładza. Bardzo lubiłam go używać!
  • 3 marca 2024 o 13:56
    Jestem zaskoczona
    Masełko ma konsystencje podoba do prawdziwego masła, jest treściwe, po kontakcie ze skóra rozpływa się, zapewnia długotrwałe nawilżenie bez efektu tłustej skory. Szybko się wchłania i ładnie pachnie.
    Zalety:
    • Konsystencja, zapach
  • 24 września 2023 o 8:34
    Jedno z lepszych maseł do ciała
    Plastikowy słoiczek zawiera 250 ml masła o bardzo treściwej, wręcz twardej konsystencji. Kosmetyk jest o białym zabarwieniu oraz intensywnym, cudownym zapachu. Produkt mogłabym rzecz, że ciut ciężko wydobywa się z opakowania. Wydobyty oraz zaaplikowany na skórę ciała bardzo szybko mięknie. Pod wpływem ciepła konsystencja robi się miękka oraz aksamitna. Z łatwością rozsmarowalam niewielką ilość na całą rękę. Masełko szybko zaczęło się wchłaniać, a aromat otual całe ciało oraz zmysły. Po jego użyciu skóra była bardzo aksamitna w dotyku, gładka oraz miękka. Kosmetyk nie pozostawił po sobie żadnego nieprzyjemnego filmu. Skóra nabrała również zdrowego, naturalnego wyglądu i blasku. Nie uczuliło mnie ani nie zapchało. Czuję miłość od pierwszego użycia i chętnie będę po nie sięgać
    Zalety:
    • Zapach, konsystencja, działanie