Wody perfumowane damskie

Queen Latifah Queen of Hearts EDP

• 28 maja 2014 o 10:16
    Daj Jej trochę czasu :)
    Jestem wielką miłośniczką i fanką zapachu Queen (Królowa) sygnowanego przez światowej sławy raperkę i aktorkę Queen Latifah. Queen of Hearts (Królowa Kier) jest jej drugim zapachem. Czekałam prawie dwa lata zanim pojawił się na polskim rynku. Oczywiście, gdy tylko to się stało, pobiegłam do mojej ulubionej perfumerii. Z aplikacją wytrzymałam tylko do wyjścia ze sklepu. Psiknęłam i…… mina mi zrzedła Oczekiwałam chyba wariacji na temat Królowej. Królowa Kier jest inna, bardziej „biała”, delikatniejsza (choć ciągle jest to zapach ciężkawy- wieczorowy, rozgrzewający). Najpierw poczułam CYNAMON przełamany słodką śliwką – uwielbiam cynamon kocham zapach śliwki. Zaraz potem poszły kwiaty: jaśmin – lubię bardzo, ale coś dodatkowo podrażniało mi nozdrza (IRYS? albo jakieś inne białe ) Hmmm ładny – pomyslałam bez przekonania, TROCHĘ mój, ale czegoś brakło. Wróciłam do domu, zajęłam czymś innym i gdzieś pomiędzy obiadem, a zmywaniem poczułam piekny zapach. Chodziłam z kąta w kąt – szukając żródła. W pewnym momencie moje nozdrza trafiły na nadgarstek (ten od wczesniejszej aplikacji) … i wpadłam jak śliwka w kompot! Siedzę z nosem przylepionym do nadgarstka. Nie wiem, czy to wanilia, czy bursztyn, czy piżmo, a może kadzidło? Nuta bazowa jest niesamowita. Półsłodka, oriantalna, kobieca. (Chyba jednak kadzidło…). Delikatny dreszczyk emocji, ale zarazem spokój i pewność siebie. I może nie jest to miłość od pierwszego wejrzenia (wciągnięcia?), to Queen of Hearts znalazła stałe miejsce na mojej półce z perfumami. Trzeba po prostu dać jej troszkę czasu, żeby mogła rowinąć nuty – wtedy jest piękna Polecam – trwałość (u mnie ok 8 h) i cena (42-50 zł za 100ml) są dodatkowym atutem.
    qqłka
    12 kwietnia 2014 o 10:38
    Bardzo udany zakup
    Orient w stylu Feminte du Bois. odribinę zielony, śliwkowo żywiczny ale nie drapie suchością palonego drewna czy dymu. Trwałość i projekcja dobre. Wyczuwane i raczej komplementowane przez osoby z otoczenia. Zdecydowanie wolę tą odsłonę Queen i ze względu na sam zapach i kolorystykę opakowania , która nie trąci takim plastikiem jak wersja czerwona... Raczej na chłodne dni. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie