Pasty do zębów

ELMEX Elmex Sensitive Whitening 75 ml
Elmex Pasta do zębów Sensitive Whitening 75 ml
Elmex Sensitive Gentle White Pasta do Zębów Delikatnie Wybielająca 75ml

• 31 stycznia 2025 o 9:56
    Skuteczna i delikatna pasta do wrażliwych zębów
    Elmex Sensitive Whitening to świetna pasta dla osób z wrażliwymi zębami, które chcą jednocześnie zadbać o delikatne wybielanie. Działa skutecznie, wzmacnia szkliwo i nie powoduje podrażnień. Konsystencja i formuła są przyjemne w użyciu, a regularne stosowanie faktycznie pomaga stopniowo rozjaśnić uśmiech. Jedyny minus to mało intensywny zapach po umyciu – jeśli ktoś lubi długotrwałe uczucie świeżości, może być lekko rozczarowany. Poza tym naprawdę solidny produkt, który warto mieć w łazience.
    Zalety:
    • Świetna dla wrażliwych zębów
    • Delikatnie wybiela bez podrażnień
    • Wzmacnia szkliwo
    • Przyjemna konsystencja
    Wady:
    • Mało intensywny zapach po umyciu
  • 7 października 2024 o 9:19
    Mąż ją lubi, dla mnie nie jest wystarczająca
    Zarówno ja, jak i mąż mam problemy z nadwrażliwością zębów, ale mimo to do tej pory udawało nam się z tym żyć używając zwykłych past. Stomatolog zalecił przejście na zielony Elmex i o ile mąż jest zadowolony z tej zmiany, tak ja chyba pozostanę przy dotychczas używanych Colgate. Opakowanie to prosta tubka, zakręcana, co już mi się nie podoba, bo wolę zamykane na zatrzask. Prosta szata graficzna, bez szału. Do tego oczywiście kartonik. Smak pasty jest bardzo delikatny i łagodny, ja lubię bardziej mocne i odświeżające. Mimo tego łagodnego smaku, odświeża oddech na dość długi czas. Pasta delikatnie się pieni, jest łagodna, w czasie mycia nie czuję nadwrażliwości. Niestety, informacja o wybielaniu jest moim zdaniem tylko chwytem reklamowym - żadne z nas nie zauważyło aby pasta w jakikolwiek sposób rozjaśniła uśmiech. Pasta jest dostępna w większości popularnych drogerii i dyskontów, w cenie jednak nieco wyższej, niż zwykłe pasty. Ja wracam do sprawdzonych Colgate Max White - tutaj zabrakło mi tego kopa i uczucia śliskich zębów, a wyżej wymienione nie powodują u mnie nadwrażliwości, mimo, że nie są dedykowane takim zębom.
    Inne
  • 24 maja 2024 o 13:40
    Elmex, Sensitive
    Dobry dla wrażliwych zębów i dziąseł. Nie podrażnia, nie narusza szkliwa. Delikatny i przyjemny zapach. Po umyci nie czuć intensywnego smaku pozostającego w ustach.
  • 15 maja 2024 o 9:11
    Mimo braku wybielenia jest delikatna dla dziąseł
    Pasta znajduje się w kartonowym opakowaniu. Tubka wykonana jest z miękkiego tworzywa, dzięki któremu dobrze można wycisnąć pożądaną ilość produktu i zużyć go do samego końca. Pasta ma delikatny zapach anyżowy. Słabo odświeża oddech i minimalnie się pieni. Delikatnie oczyszczanie drażniąc dziąseł. Nie zauważyłam efektu wybielenia zębów po zużyciu całego opakowania.. Używam zawsze wielkości ziarnka grochu i to w zupełności wystarcza do idealnego oczyszczenia zębów, dlatego uważam, że wydajność jest świetna.
  • 8 kwietnia 2024 o 14:58
    delikatna i to aż za nadto
    Ta pasta bardzo często gości w moim domu rodzinnym, dla których jest jednym z ulubieńców i jak zazwyczaj podzielam opinie moich rodziców, tak w przypadku tej pasy niestety mam znacząco odmienne zdanie. Nad opakowaniem nie będę się specjalnie rozwodzić - ot, tubka z zakrętką. Fakt, jest zrobiona z dość miękkiego tworzywa i to jej duży plus, bo łatwo wycisnąć z niej produkt do samego końca. Pasta generalnie przeznaczona jest dla osób z problemem wrażliwych zębów i dziąseł - ja częściowo należę do tego grona, moje zęby potrafią być nadwrażliwe, z dziąsłami natomiast nie mam większych problemów. Pasta nie robi krzywdy, jest bardzo delikatna i ta delikatność mam wrażenie jest aż przesadzona. Po umyciu nią zębów niestety nie ma efektu odświeżenia i czuje się, że zęby nie są do końca oczyszczone. Po dwukrotnym umyciu jakiś efekt jest tzn zęby są czyste, ale o oszałamiającym efekcie świeżości ciężko tutaj powiedzieć. Od pasty oczekuję bardziej "agresywnego" działania i jednak po pojedynczym myciu chciałabym uzyskać efekt czystych zębów i odświeżenia jamy ustnej. Fakt - nie powoduje podrażnień, dobrze współpracuje z nadwrażliwymi zębami i chwała jej za to. Kolejnym minusem jest to, że producent obiecuje efekt wybielania, co nie ma absolutnie miejsca. Wiem, że nie ma past, które magicznie spowodują efekt hollywoodzkiej bieli na zębach, ale od pasy wybielającej można oczekiwać, że poradzi sobie choćby jako tako z przebarwieniami spowodowanymi np piciem kawy - w przypadku tej past nic takiego się nie dzieje, nawet przy dłuższym i regularnym stosowaniu. Niestety nie jest to pasta w moim odczuciu godna polecenia.

Zobacz także inne Pasty do zębów