Wody perfumowane damskie

Dolce & Gabbana Dolce EDP

Dolce & Gabbana Dolce Woda perfumowana 75 ml

Nasi użytkownicy zostawili 31 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 14 września 2023 o 11:44
    Kwiatowy zapach
    Butelka tych perfum już na samym początku skradła moje serce za sam wygląd :) Przyciąga wzrok i bardzo ładnie się prezentuje. Zapach jak najbardziej dla miłośniczek kwiatów. Jest delikatny a zarazem świeży. Moim zdaniem, bardziej na wiosnę i poczatek lata. Nie jest duszący. Lubię go, ale nie używam na co dzień.
    Zalety:
    • Ozdobny flakonik
    • Delikatny kwiatowy powiew świeżości.
  • 26 sierpnia 2022 o 11:32
    Świetny!
    Idealny dla zwolenniczek zapachów kwiatowych! Idealny na wiosenne randki. Sprawdzi się świetnie na dzień a także na wieczór, lubię ten zapach jest bardzo trwały. Zdecydowanie nie jest słodki. Czuć tu cytrusy, pięknie pachnące cytryny. Buteleczka przepiękna, klimatyczna,. zielona z kwiatuszkiem na zamknięciu i elegancką czarną kokardką. Perfum odświeża, nadaje zmysłom delikatny powiew. Uwalnia się w trakcie dnia. Kosztuje niewiele.Sama zaczynałam od perfumetki, jestem zadowolona tymi produktami. (zestaw z balsamem)
    Zalety:
    • ŚWIEŻY ZAPACH
  • 30 października 2019 o 23:29
    bezpieczny i wiosenny
    Kupiłam niemal w ciemno - od razu przyznam. Kilkakrotnie testowałam na lotniskach, zapadł mi w pamięć jako tzw. "uroczy i ładny". A że ostatnio miałam ochotę na coś świeżego i delikatnego, więc kupiłam bez ponownych testów... I chyba jednak nie tego dokładnie szukałam. Czuję delikatne, bardzo świeże kwiaty, zapach jest taki... wodny, wodnistością nenufarów czy innych lilii wodnych, + nuty soczystego, zimnego jabłka, podbite lekkim, słodkawym, migdałowym piżmem. W odbiorze jest bardzo przejrzysty i przestrzenny. Taki otwarty, nieprzytłaczający. Brzmi nieźle (bo z biegiem lat jednak nauczyłam się nie krytykować w czambuł zapachów, które nie są w moim stylu), jednak tak naprawdę jest nudnawy. Przyjemny, bezpieczny i tzw. "ładny", ale brak mu głębi, niespodzianki, jakiejś nietypowej nuty czy efektu "łał". Trwałość woła o pomstę do nieba, niejedna mgiełka zapachowa ma lepszą - stąd rozumiem porównania do mgiełek Avonu. Również nie ewoluuje z czasem, jest bardzo jednostajny - jedynie lekko gaśnie i nabiera delikatnej, kremowej piżmowości. Nie kupię ponownie, szczególnie za tę zaporową cenę w perfumeriach (można za to kupić naprawdę majstersztyki). Nie jest to zapach brzydki, kontrowersyjny czy odrzucający. Raczej bezpieczny, delikatny, nieco bezbarwny i bardzo wiosenno-dziewczęcy. Podumowując: za tę banalność i zaskakująco fatalną trwałość minus dla D&G. (buteleczka słodka, nawet z tym kwiatkowym korkiem, który nie jest tak tandetny jak by się mogło wydawać) Ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu - dostałam za niego 3 komplementy... (głównie od osób, które lubią zapachy świeże i lekkie)
  • 7 lipca 2019 o 12:29
    Cudowny zapach ...
    Przepiękny zapach, który działa na zmysły relaksująca i odpręża. Po każdej aplikacji czuje się delikatna, zmysłowa i po prostu kobieca. Nie jest on duszący i ciężki, nie przyprawia o bol głowy oraz złe samopoczucie. Dzięki pięknym nutom kwiatowym jak lilia wodna, kwiat papai, narcyz zapach otula nas delikatna mgiełka która utrzymuje się na skórze przez wiele godzin. Flakon jest przepiękny. Cudownie prezentuje się na toaletce. Jest bardzo ergonomiczny. Cena jak na takie dobre perfumy jest odpowiednia.
  • 6 lipca 2019 o 18:59
    kwiatowa sielanka
    Zapach kupiony dosyć spontanicznie. Szukałam czegoś nowego, typowo na lato. Zapach jest bardzo kwiatowy ale też świeży. Dla mnie to synonim letniej sielanki. Kojarzy mi się ze spokojnym, letnim porankiem. Kiedy słońce wznosi się coraz wyżej a niebo jest obłędnie niebieskie i czyste i słychać tylko śpiew ptaków. Z delikatnym podmuchem wiatru, który dodaje ochłody. Na który tak czekamy z utęsknieniem w upalny dzień. Albo z letnim wieczorem, kiedy słońce już zachodzi i robi się chłodniej, spokojniej a my cieszymy się spokojem. Naprawdę przyjemny i pozytywnie nastrający zapachy. Nie jest moim zdaniem elegancki. Świetnie skomponuje się z koszulą, ale nie będzie to towarzysz jakiegoś eleganckiego przyjęcia. Jest trochę niezobowiązujący. Pasuje zarówno do młodych, jak i starszych kobiet. Bardzo przyjemny na wiosnę i lato. Jest to troszkę taki szlachetniejszy świeży zapach. Nie do końca lubię świeże zapachy, wolę te słodkie, ale ten naprawdę się mi podoba. Zapach ma być podróżą przez Sycylię. Nie wiem czy tak jest, ale możemy się poczuć trochę jak ogrodzie pełnym kwiatów będąc z zgiełku miasta. Niestety zapach nie powala trwałością. Moja skóra ogólnie słabo trzyma zapachy. Na skórze trzyma się maksymalnie 4 godziny, na ubraniach niewiele więcej. Trzeba sporo go użyć, by był troszkę dłużej wyczuwalny, ale wtedy może dusić i powodować ból głowy. Naprawdę ładny, ale trwałość za tą cenę jest bardzo słaba. Posiadam 30 ml i kosztowały ok.60 e. Buteleczka jest bardzo prosta i urocza dzięki róży na zakrętce.
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie