Nie jestem jakąś ogromną fanką błyszczyków, do tego przyznaję się bez bicia. Owszem, bardzo podoba mi się efekt, jaki jesteśmy w stanie uzyskać na naszych ustach za pomocą tego kosmetyku, ale przeszkadza mi ich krótka trwałość i często lepiąca się konsystencja, mimo tego, co obiecują producenci. Wykonując makijaż ust lubię stawiać na propozycję, które zastygają i jednocześnie są długotrwałe, żeby nie musieć co chwila martwić się potrzebą ponownego aplikowania czegoś na nie, stąd też moje zamiłowanie do matowych pomadek w płynie.
Topper do ust od maki Lovely zakupiłam na stronie jednej z drogerii internetowych korzystając z prawdziwie atrakcyjnej promocji. Postanowiłam chociaż trochę odczarować sobie stosowanie błyszczyków i kupić coś całkowicie bezbarwnego, tak, aby z powodzeniem móc nakładać na różnokolorowe pomadki. Ta propozycja wydawała mi się idealna.
Kosmetyk nawet w swojej regularnej formie nie jest drogi, kosztuje bowiem coś około czternastu złotych. Mnie jednak udało się dodatkowo złapać go na promocji i nie zapłaciłam za niego nawet dziesięciu złotych. Opakowanie tego toppera to mała, poręczna buteleczka wykonana z przeźroczystego plastiku. Za pomocą czarnej czcionki umieszczono na niej najważniejsze informacje o produkcie, takie jak logo producenta, jego nazwa czy polecany sposób użytku. W rolę aplikatora wciela się tutaj małe kopytko, które nie ukrywając jest trochę sztywne i twarde, ale i tak spełnia się w swojej roli.
Produkt jest bezbarwny i ma lekko żelową, lekko typowo ,,błyszczykową" konsystencję. Nie posiada żadnego zapachu. Bezproblemowo nakłada się zarówno na usta solo, jak i na zastygniętą pomadkę. Daje bardzo ładny efekt lustra, nie jest to drobinkowy błysk, a taki bardziej niczym tafla wody. Niestety, kosmetyk ten nie spełnia swoich podstawowych obietnic. Przede wszystkim nie jest wodoodporny, ani też jedzenioodporny, zresztą tak samo, jak każdy pozostały błyszczyk. Nie ma też długotrwałej formuły, jest ona taka zwyczajna, jak zaczniemy coś jeść lub pić to kosmetyk zwyczajnie znika. Nie jest on może najbardziej klejącym się produktem świata, trochę faktycznie to robi, no ale wedle obietnic producenta nie powinien się w ogóle kleić, także dla mnie jest to kolejna nieścisłość.
W topperze od Lovely widzę sporo wad i niezgodności z obietnicami producenta. Dla mnie jest to po prostu zwyczajny, bezbarwny błyszczyk, chodź efekt na ustach daje ładny. Raczej nie polecam, bo nie jest to nic wyjątkowego, taki zwyklak, chodź przystępny cenowo.
Zalety:
- Cena
- Aplikator
- Efekt na ustach
- Klei się bardzo delikatnie
Wady:
- Nie jest wodoodporny
- Nie pełni funkcji toppera
- Słaba trwałość
- Trwałość