Samoopalacze do twarzy

Vita Liberata pHenomenal Long Lasting Tan Mousse Samoopalająca pianka

Vita Liberata Phenomenal pianka samoopalająca nadająca opaleniznę utrzymującą się 2-3 tygodnie odcień Medium 125ml

• 27 marca 2023 o 12:50
    Ulubiona pod kątem koloru, ale nie zapachu
    Mimo stosowania różnych samoopalaczy od czasu tej pianki, dalej uważam, że ta daje najlepszy, najbardziej naturalny i po prostu śliczny kolor opalenizny. Ponadto nie zostawia smug, opalenizna jest wyrównana, równomiernie również schodzi. Na ciele zostaje przez minimum tydzień i po tym czasie zaczyna równomiernie i powoli schodzić (przez kolejny tydzień). Niestety wbrew temu co piszą niektórzy, ja wyczuwam dość mocny zapach samoopalacza, który dawał mi ból głowy. Trzeba dość długo czekać na efekt pianki (ale tak to zazwyczaj jest z tego typu samoopalaczami) i faktycznie trochę przenosi się na ubrania - oczywiście tylko przed zmyciem. Podsumowując, nie jest to kosmetyk idealny, ale gdyby nie zapach - który mi akurat przeszkadza, ale niekoniecznie każdemu będzie - to ze wszystkich pianek wracałabym właśnie do niej. Moim zdaniem najważniejszy jest przede wszystkim efekt, a ten jest wspaniały. Nie polecam jej natomiast na twarz, bo tutaj akurat wyszedł dość nierówny pomarańcz, ale być może to kwestia mojej przesuszonej cery.
    Zalety:
    • kolor i jakość opalenizny
  • 15 czerwca 2022 o 16:38
    Dla cierpliwych.
    Zużyłam dwa opakowania kosmetyku i i nadal nie wiem co o nim myśleć... Bo tak, podoba mi się aplikacja, nieco błotnistą piankę łatwo nałożyć tak, żeby nie było plam i smug. Oczywiście niezbędna jest rękawica. I tu wspomnę, że ta dołączona do produktu ułatwia nakładanie, ale nie zabezpiecza dłoni, dlatego ja dodatkowo zakładam na rękę foliową rękawiczkę. Po nałożeniu błotko dość szybko zasycha, ale trzeba uważać np. myjąc ręce. Zagubiona kropelka wody może zaburzyć równomiernie nałożony film z pianki. Produkt potrzebuje czasu, żeby zafarbować skórę, dlatego nakładamy go wieczorem, a zmywamy rano. Dla pełni informacji - trochę brudzi piżamę i pościel, ale łatwo się spiera. Rano trzeba wziąć prysznic, żeby zmyć samoopalacz, bo przeciwnym razie wyglądamy jak Rambo w kamuflażu, więc jest z tym samoopalaczem trochę zamieszania. I tu widzę pierwszy minus - po pierwszej aplikacji praktycznie nie ma efektu. Ok, jest lekkie zażółcenie. Dopiero po drugiej skóra się ciemnieje, a najlepszy efekt jest po trzeciej. Tak więc jak ktoś jest niecierpliwy, to będzie nieusatysfakcjonowany. Niemniej opalenizna wychodzi ładna, równomierna. To jest plus, a minus jest taki, że potrafi całkowicie spłynąć z następnym prysznicem. Czyli efekt budujemy trzy dni, a bywa on w zasadzie chwilowy. Chyba że...potrzymamy kosmetyk na skórze dłużej niż noc. To moje odkrycie. Samoopalacz nałożony wieczorem, a zmyty następnego wieczora dopiero daje trwałą opaleniznę. Jak dla mnie trochę za dużo zamieszania, ale to działa. Niestety odkryłam to dopiero pod koniec drugiego opakowania. Wrr... Końcowy odcień jest naprawdę ładny, choć na bardzo bladej skórze jest jednak trochę żółtawy. Najfajniej intensyfikować tym samoopalaczem już zdobytą lekką opaleniznę, ale wiadomo, tak ma każdy produkt... Sama kupiłam dwa opakowania pianki, ale tylko dlatego, że myślałam, że pierwsze opakowanie jest jakieś feralne i dlatego produkt nie trzyma się dobrze. Ale nie, z drugim było tak samo do momentu aż nałożyłam go na niemal 24 godziny. Nie wiem, może to kwestia specyfiki mojej skóry, że tak opornie przyjmuje barwnik. Niemniej produkt działa! Tylko potrzebuje czasu. Zanim to odkryłam proces nakładania, i zmywania, w zasadzie nie miał końca. No i mam poczucie, że sporo kosmetyku zmarnowałam. Teraz jest szansa, że do niego wrócę. Byłaby większa jednak gdyby był tańszy.
    Zalety:
    • ciemny kolor pianki sprzyja uniknięciu plam
    • ładny odcień opalenizny
    • nie pozostawia na skórze brzydkiego zapachu
    • nie obciąża skóry
    • szybko wysycha (jeśli chodzi o pierwszą fazę samoopalania)
    • dość wydajna
    • trzyma się, ale trzeba mu dać czas na zafarbowanie skóry
    • rękawica w komplecie
    Wady:
    • dopiero trzecia aplikacja daje wymarzoną opaleniznę
    • wymaga czasu i cierpliwości
    • rękawica nie zabezpiecza dłoni przed farbowaniem
    Malwish
    24 maja 2020 o 21:08
    Jest Ok, ale...
    Pianka nadaje piękna opaleniznę, jest łatwa w aplikacji i utrzymuje się Ok. 1,5 tyg. Niestety u mnie wystąpiła ogromna reakcja alergiczna... nogi swędzą niesamowicie, dodatkowo pojawiły się bolesne krosty.. nie mam skóry alergicznej, nie mam skłonności do alergii, a tutaj swąd jest nie do wytrzymania. Dodatkowo, po aplikacji, na nogach pojawiają się czarne kropki.. niestety, ale za tą cenę jednak oczekuje się czegoś wiecej
    Zalety:
    • efekt już po 1 aplikacji
    • łatwa aplikacja
    • naturalna opalenizna
    Wady:
    • swąd skory
    • produkt nie schodzi równomiernie
    • efekt utrzymuje się krócej niż twierdzi producent
  • 9 marca 2020 o 19:36
    Bardzo nie
    Kilk lat temu testowałam wszystkie top polecane samoopalcze, zwłaszcza z wyższej półki. Niestety pokusiłam się na tę piankę. Cena kosmiczna jakosc okropna. Efekt tandetnego koloru godnego samoopalacza za 10zł. Przy wielkim wysiłku i pomocy rękawicy pianka nie zostawiła smug, ale bardzo nieestetycznie podkreśliła każdy mieszanek włosowy na nogach, nawet po depilacji woskiem.
    Zalety:
    • Małe ryzyko smug
    • Konstynecja
    Wady:
    • Kolor
    • Podkreśla wszystko! Skórki, wągry
    • Bardzo podkreśla mieszki włosowe na nogach, nawet po idealnej depilacji np woskiem
    Kopanda
    4 grudnia 2019 o 23:28
    Drogi bubel.
    Pianki użyłam dwa razy: pierwszy raz odrazu po kupieniu, drugi raz wsciekla, że wydałam tyle pieniędzy na taki bubelni próbując jej dać drugą szansę. Nakładałam ją specjalną rękawicą z tej samej firmy. O ile po nałożeniu nie wyglądała źle, to następnego dnia po zdjęciu jeansów miałam nogi całe w placki, pkamy, paski i spodnie cmod spodu całe brudne od produktu.
    Zalety:
    • Aplikacja w piance
    Wady:
    • okropny sztuczny zapach
    • jak na taki bubel cena powala na kolana
    • nie trwały, pi nałożeniu jeansów miałam placki na nogach
    • brudzi ubrania