Kremy BB, CC i DD

Holika Holika Luminous Silk, BB Cream SPF 42 PA+++ Rozświetlający krem BB

Dont
    19 czerwca 2015 o 19:31
    Mój absolutny numer JEDEN.
    Długo zastanawiałam się nad zakupem tego kremu BB - głównie ze względu na jego cenę, która bez wątpienia może "odstraszać". Jednakże, jestem ogromną fanką czytania składów kosmetyków - również tych kolorowych. Skład tego kremu sprawił, że zdecydowałam się na jego zakup. Zalety: - bardzo wydajny, idealnie rozprowadza się na skórze; - niesamowity skład! - filtr przeciwsłoneczny; - ładnie, delikatnie rozświetla cerę; - koryguje zmarszczki mimiczne! - pokrywa cerę nie dając efektu maski, jednocześnie zakrywając niedoskonałości i przebarwienia - twarz jest gładka i przyjemna w dotyku. Wady: - odcienie są specyficzne - nie dla każdego, przed zakupieniem całej tubki polecam zamówienie "próbki", - kiepsko z dostępnością w Polsce, - cena. Używam tego produktu od: ok. 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2 opakowania
  • 19 maja 2015 o 4:21
    niestety jest widoczny na twarzy
    Zużyłam pół tubki tego kremu i niestety muszę wystawić dość niepochlebną opinię. Krem ma dziwny, szarawy kolor, nie wiem czy jakoś szczególnie rozświetla. Jego największym minusem jest zbieranie się w zmarszkach, załamaniach, podkreślanie suchych skórek i dziwne" ważenie" się na twarzy. Ogólnie widać, że jest na buzi, ale nie jest to efekt maski, daleko temu BB do naturalności. Wykończenie określiłabym jako dość dziwne, satynowo/ matowe, nie ma w nim chyba drobinek, nie rozświetla szczególnie mocno.Trwałośc przyzwoita chociaż mogłoby być lepiej. Dość topornie się nakłada, pamiętam, że bardzo szybko zastyga i trzeba się namęczyć z równomiernym rozsmarowaniem produktu. Znam dużo lepsze kremy BB, nawet te z polskich drogerii. Używam tego produktu od: używałam kiedyśprzez może pół roku Ilość zużytych opakowań: połowa z tubki 50 ml
  • 22 kwietnia 2015 o 16:16
    Super krem bb
    Jako iż eksperymentuje z podkładami i kremami bb, w moje ręcę wpadła holika holika. Podkłady są dla mnie za cięzkie, wszystkie się warzą i zapychają niemiłosiernie moją problematyczną skórę, więc zazwyczaj stosuję kremy BB. Ten jest fajny, nie idealny, ale na pewno kupię ponownie, chociaż nie wiem za ile to będzie, bo ten jest bardzo wydajny i duży ( 50 ml ) ;) Jedyny minus to mały stopień krycia, zaczerwienienia lekkie niedoskonałości przykrywa, ale na większe niespodzianki niezbędny jest korektor. +wysoki filtr chroniący przed szkodliwym promieniowaniem +nie zapycha i nie powoduje wykwitów +rozświetla, daje efekt zdrowej buzi +nie zbiera się w załamaniach i porach +kolor jaśniejszy jest dla mnie idealny, nie odznacza się od szyi a buzia wygląda mega naturalnie, nie zawiera różowych tonów, jest brązowo ziemisty, dla mnie ideolo +higieniczna pompka, dozująca tyle ile trzeba i nie pryskająca na boki +fajne kobiece opakowanie, niestety\'jedwabna naklejka" mozę się brudzić +delikatnie pachnie i umila aplikacje +super konsystencja, nie powodująca smug i dziwnych zgęstnień na twarzy +ja zawsze przypudrowuje transparentnym pudrem matującym buzię, a z nimi współgra dobrze +można dozować krycie, jednak nie daje efektu maski +nie zawiera drobinek rozświetlających +nie podkreśla suchych skórek +nie zostawia na twarzy tłustej swiecącej powłoki, jaką bb rozświetlające mają w zwyczaju +teraz najważniejsze: na mojej mieszanej buzi utrzymuje się bez żadnej bazy ani kremów okolo 5 godzin, potem zaczyna się lekko błyszczeć, przypudrowany wytrzymuje następne dwie godziny, potem zaczyna się lekko warzyć, rozcieram wtedy zwarzone miejsca gąbeczką i dokładam trochę na brodę nos i czoło, i tak trwa sobie następne 5 godzin. Gdy go dokładam i rozcieram nie zostawia plam +generalnie nie ściera się i nie znika z twarzy w ciągu dnia +po zmyciu BB buzia nie jest zmęczona, wygląda zdrowo i promiennie Strzał w dziesiątke, około 65 zł na ebayu i mam swoje cacko. Każdej eksperymentującej z bb polecam spóbować. Wszystkie kremy bb i podkłady jasne Ivory i jeszcze jaśniejsze tworzyły nieestetyczną pomarańczową powłokę na mojej cerze, ten odcień jest idealny. Używam tego produktu od: dwóch tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 14 lutego 2015 o 20:03
    Dobry, ale nie KWC
    Krem bb kupiłam na ebay, ładnie wygląda, daje takie "flawless" na twarzy przez co bardzo ładnie wygląda. Wydaje mi się, że może być hitem na lato, bo filtr jest faktycznie wysoki. Skład ma dobry, fajna pompka... Ale to nie jest "to coś" i mimo, że fajnie się sprawdza i właściwie nie ma minusów, to nie jest to mój KWC. Polecam tylko kupować na ebay, bo cena tam to koło 10$ Plusy: + wykończenie, + wydajność, + kolory (jestem blada), + filtr, + opakowanie Minus: - dostępność Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1 duże
  • 24 grudnia 2014 o 20:09
    Bardzo dobry tylko...
    Ogromnym jego plusem jest różowa tonacja koloru. przy mojej bardzo jasnej karnacji wielkim utrudnieniem jest znalezienie odpowiedniego kosmetyku do twarzy który wyglądał by naturalnie. Świetnie nawilża cere i nie zapycha porów. Na skórze wygląda delikatnie i dosłownie stapia się z nią. Ma mocny filtr przeciw UV co dla mnie jest dużym plusem. Jedyny minus to dla mnie cena i oraz słaba dostępność. Po tym jak raz zaginęła mi przesyłka z Azji nie zamawiam już kremów bb. Gdyby były tańsze nie przejmowałabym się tym, że przepadła mi kasa. Używam tego produktu od: używałam go rok Ilość zużytych opakowań: 2 całe

Zobacz także inne Kremy BB, CC i DD