Maseczki klasyczne

Origins Clear Improvement, Active Charcoal Mask To Clear Pores Maseczka oczyszczająca pory z aktywnym węglem

• 1 sierpnia 2024 o 11:48
    Ok
    Origins Clear Improvement Active Charcoal Mask to maseczka, która doskonale oczyszcza skórę z zanieczyszczeń i nadmiaru sebum. Zawiera aktywny węgiel drzewny, który działa jak magnes na zanieczyszczenia, oraz glinkę kaolinową, która absorbuje nadmiar sebum. Po zastosowaniu tej maseczki moja skóra była wyraźnie oczyszczona, pory były mniej widoczne, a twarz wyglądała świeżo i zdrowo. Regularne stosowanie tej maseczki pozwala utrzymać skórę w doskonałej kondycji, szczególnie dla osób z cerą tłustą i trądzikową.
  • 2 lipca 2023 o 9:32
    przeciętna
    Kupiłam w sklepie "lotniskowym", bo była w promocji, za regularną cenę raczej bym jej nie kupiła. Maska jest czarna, ale wciąż ma gładką, "miękką" konsystencję - to na plus. Jest mniej agresywna i wysuszająca niż podobne maski z węglem, które miałam - kolejny plus. Lekko wygładza i matuje, może być fajna gdy chcemy szybko zmatowić cerę na kilka godzin (pamiętając o dokładnym zmyciu, bo jednak jest szaro-czarna). Jednak na dłuższą metę nie wpływa specjalnie na stan cery - nie oczyszcza, nie napina, nie złuszcza. W dłuższym przedziale czasowym nie ma większej różnicy dla mojej skóry czy tej maski używam, czy nie. Miałam wiele masek - dużo lepszych i w bardzo różnych cenach. Ta jest taka ot, może być - ale za samo "może być" ta regularna cena jest nie do przyjęcia.
    W strefie wolnocłowej
  • 28 lutego 2021 o 12:56
    Ani szału, ani fenomenu tu nie ma, szkoda
    Powyższą maskę o pojemności 75ml jako produkt pełnowymiarowy znalazłam w jednym z okienek kalendarza adwentowego. Byłam zachwycona, bo nigdy dotąd nie miałam styczności z marką Origins, a od dawna byłam jej ciekawa. Moja mieszana skóra z kłopotliwą, wiecznie przetłuszczającą się i problematyczną strefą T kocha glinki, tutaj zawartość białej glinki była obiecująca a i z produktami, które posiadają w składzie węgiel też się lubi więc ta maska wydawać by się mogło będzie strzałem w 10. Maska Origins zapakowana była w przeźroczystą plastikową tubkę z zamknięciem na klik. Praktyczne i optymalne rozwiązanie dla tego typu produktu, dozujemy dokładnie tyle ile potrzebujemy. Maska jest średnio gęsta, jest to formuła nieco rzadszej pasty, która bez problemu rozprowadza się po twarzy. Pachnie przyjemnie glinką pomieszaną z jakimś roślinnym zapachem, bardzo delikatnie. Maska ma szary kolor, nałożona na skórę trochę się rozwarstwia i u mnie dosłownie po upływie 10 minut zasycha na wiór. W między czasie jeśli pamiętam zwilżam ją hydrolatem, ale gdy się spieszyłam i robiłam ją przed mejkapem pomijałam ten krok. Maska jak na produkt z węglem o dziwo zmywa się bez problemu, wystarczy chwila i nie musiałam jakoś szczególnie długo wisieć nad umywalką żeby ją domyć letnią wodą. Po jej użyciu za każdym razem czuć nieprzyjemne spięcie skóry, ten dyskomfort u mnie wyciszała duża ilość toniku lub hydrolatu. Skóra jednak nie była zaczerwieniona ani podrażniona, czuć było jedynie uczucie szorstkiej i ściągniętej skóry. Jeśli chodzi o efekty, używałam jej zazwyczaj 2 razy w tygodniu i choć efekty zaraz po użyciu jakieś są, to spodziewałam się, że włączona do systematycznego użycia da mi coś więcej niż chwilowe uczucie ładniejszej i oczyszczonej skóry. Jak wspomniałam zaraz po użyciu skóra jest jaśniejsza, mocno matowa (dlatego lubiłam ją robić przed mejkapem) świeża (ale kosztem tego nieprzyjemnego uczucia ściągnięcia) i wyglądała na oczyszczoną i tego dnia gdy ją robiłam zauważyłam mniejsze wydzielanie sebum. Jednak ten efekt był bardzo krótkotrwały i już następnego dnia po jej zrobieniu miałam wrażenie, że moja cera już jej nie pamięta i przetłuszczała się tak samo jak zanim ją zrobiłam i strefa T wyglądała już tak jakby potrzebowała znowu jakiegoś ratunku. Nie widzę też żadnych długofalowych efektów jej stosowania, stan mojej cery mimo systematycznego używania się nie poprawił. Jeśli działała tak jak producent opisuje 'dogłębnie' oczyszczając skórę to pozostało mi w to wierzyć bo ja takich efektów gołym okiem nie zauważyłam. Jeśli chodzi o oczyszczanie porów czyli główna obietnica tej maski to szczerze szałowej różnicy również nie zauważyłam. Cera po jej użyciu wygląda ok, makijaż lepiej się trzyma, jest jaśniejsza, matowa ale żeby coś więcej i moja cera wyniosła jakiś długofalowy efekt to nie. Biorąc również pod uwagę jej cenę gdzie 75ml w perfumerii kosztuje 105 zł to uważam, że szkoda kasy. Zwykła maska enzymatyczna glinkowa z Tołpy robi więcej a kosztuje 1/4 tej ceny. Generalnie działanie tej maski oceniam na bardzo powierzchowne i zdecydowanie za słabe pod względem efektów. A pod koniec jej używania uczucie spięcia i suchości po zmyciu stawało się bardzo nieprzyjemne i męczące. Fakt moja skóra o wiele lepiej absorbowała wtedy krem i serum, ale jej działanie mnie nie porwało. Liczyłam, że ta maska stanie się moją ulubioną z węglem, bo tutaj wciąż szukam ideału ale niestety jest bardzo przeciętna. Nie polecam, bo jej jakość jest na poziomie bardzo średniej maski z drogerii za kilka zł. Zużyłam i zapomnę.
    Zalety:
    • przyjemna kremowa formuła rzadszej pasty, która dobrze się aplikuje
    • dość szybko się zmywała jak na produkt tego typu
    • doraźnie cera rzeczywiście wygląda na oczyszczoną i matową
    • poręczne opakowanie
    • wydajna 75ml starczyło mi na ponad 2 msce użycia ale cieszę się, że to koniec
    Wady:
    • rzadko się spotykam z takim efektem ściągnięcia i suchości skóry po użyciu produktu
    • działanie bardzo krótkotrwałe (idealne tylko pod makijaż) następnego dnia cera wyglądała na nieestetyczną i jakby ponownie potrzebowała dogłębnego oczyszczenia
    • stosując ją systematycznie tak długi czas nie zauważyłam by stan cery się poprawił, mam wrażenie że produkt jest bardzo przereklamowany
    • nie zauważyłam by moje pory były bardziej oczyszczone i zwężone, tak jak dzieje się to w przypadku masek enzymatycznych
  • 15 lutego 2021 o 19:29
    Brak efektów
    Zakupiłam produkt w pomniejszonej pojemności i dobrze zrobiłam. Nie jestem zadowolona z działania tego produktu, a właściwie z braku efektów jego używania. Ani nie oczyszcza, nie zwęża porów, nie nawilża, po prostu nic nie robi. Zapach jest dość nieprzyjemny, jakby gliniasty. Konsystencja i kolor również przypominają glinę. Cena wynika tylko i wyłącznie z marki, bo skład także nie jest wart zainteresowania. Nie polecam.
    Zalety:
    • łatwo się rozprowadza
    • dość wydajny
    Wady:
    • brak efektów
    • skład
  • 10 lutego 2021 o 19:33
    Nie mogę znaleźć plusów
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Zużyłam miniaturkę o pojemności 10 ml, która wystarczyła mi na kilka aplikacji, i z żalem stwierdzam że ta maska... Nie robi nic. Nakłada się ok, nie ciągnie się ani nie maże, ma fajny brokacik w sobie który po zastygnieciu maski staje się już niewidoczny. Łatwo się zmywa wielorazowym wacikiem z "pluszu". Tyle z plusów.. Zapach kwaśny, zgniły, mnie drażni. Czuje go przez cały czas noszenia maski. Zastyga trochę nie komfortowo, ściąga skórę i podraznia ją... Po wyciskaniu syfkow, nie łagodzi zaognionych Stanów zapalnych. Nie oczyszcza wagrow na nosie, nie tuszuje rozszerzonych porów, nie nawilża ani nie powoduje zmian w strukturze skóry... Jako maska oczyszczajca na pewno nie spełnia swojego zadania. Szkoda kasy.