Maseczki klasyczne

Skin79 Maska Glinkowa Z Zieloną Herbatą 95ml

Malla
    14 kwietnia 2024 o 11:15
    Buzia jak pupa niemowlaka
    Maski używam rzadko, bo robi się przy niej trochę bałaganu, ale to obecnie moja ulubiona glinkowa. Ma idealną konsystencję, łatwo się rozprowadza palcami, nie zastyga szybko (często pryskam dodatkowo twarz hydrolatem z przyzwyczajenia po innych maskach), a po zastygnięciu nie osypuje się ani nie odpada płatami. Pestki są w niej niepotrzebne, nie spełniają żadnej roli peelingującej. Zmywam maskę letnią, miękką wodą. Po użyciu cera jest przepiękna, gładka, miękka i ukojona. Dzięki wypracowanej pielęgnacji mimo mieszanej cery bardzo rzadko miewam wypryski, więc nie ocenię wpływu na ich powstawanie. Wydajność jest taka, że chyba zacznę stosować na plecy, żeby skończyć produkt w okresie ważności.
  • 11 sierpnia 2023 o 19:22
    Zużyłam po bardzo długim czasie
    Lubię azjatycką pielęgnacje, więc czułam się zachęcona do kupna tej maski, tym bardziej że była w promocji. Słoiczek jest bardzo wygodny w użytkowaniu. Sama maska ma dość zbitą konsystencję i ma wiele drobinek. Przy jej zmywaniu z twarzy robi się sporo bałaganu. Cera po jej użyciu jest miękka i gładka, ale nie jestem pewna czy dobrze oczyszczona. Mam cerę mieszaną oraz wrażliwą. Na pewno mnie nie porażniłq i nie spowodowała wysypu. Nie kupię jej ponownie, ale nie oceniam tego produktu źle.
    Zalety:
    • fajna konsystencja
    • wygładzenie skóry
    Wady:
    • jak dla mnie zbyt słabe oczyszczenie
    idlla
    2 maja 2022 o 16:10
    Zostawia skórę ładnie oczyszczoną, ukojoną i gładką
    Zielona maska oczyszczająca to jeden z moich ulubieńców jeśli chodzi o maski od skin79. :) Zawiera zieloną herbatę, glinkę bentonitową oraz proszek z fasoli adzuki. Bardzo ładnie oczyszcza i wygładza skórę, a dzięki zawartości peelingujących drobinek skutecznie usuwa martwy naskórek. Jej konsystencja jest bardzo gęsta, ale do maski dołączona jest specjalna szpatułka, dzięki której nakładanie produktu jest bardzo łatwe. Zapach jest cudowny, zdecydowanie umila pielęgnację! <3 Maskę polecam osobom z cerą tłustą i problematyczną. Produkt bardzo ładnie „ucisza” wszelkie niedoskonałości, a ilość wydzielanego sebum jest wyraźnie mniejsza. Jest to moje pierwsze opakowanie, ale na pewno nie ostatnie.
    Zalety:
    • oczyszcza
    • wycisza stany zapalne
    • wygładza
    • ładnie pachnie
    • wydajna
    Wady:
    • cena regularna jest dość wysoka
  • 30 sierpnia 2021 o 12:00
    Dobra dla mieszanej cery
    Maskę dostała w prezencie i została na dłużej. Nie spodziewałam się po niej zbyt wiele bo do tej pory nie znalazłam dobrej, skutecznej maseczki w drogerii. Maska ma za zadanie oczyścić twarz i ograniczyć wydzielanie sebum. Stosowałam ją 2 razy w tygodniu. Po kilku3 tygodnia zaczęłam widzieć różnicę. Skóra nie wygląda już na tak tłustą, jest przyjemniejsza, ma mniej zamkniętych porów. Dodatkowo, maska jest wydajna i nie szczypie w oczy.
    Zalety:
    • wydajna
    • nie szczypie w oczy
    • po kilku użyciach zauważyłam różnicę w stanie cery
    • wydaje mi się że ograniczyła wydzielanie sebum
    Kar_sz
    11 marca 2021 o 16:29
    Jedna z lepszych, jak nie najlepsza
    Green Tea Purifying Clay Mask od skin79 to zdecydowanie jedna z lepszych masek oczyszczających do twarzy jakie do tej pory stosowałam. Chociaż wygląda paskudnie to jej działanie jest zaskakujące. Świetnie oczyszcza skórę i zwęża pory. Przy jej zmywaniu warto jeszcze dodatkowo wykonać masaż, ponieważ maska zawiera drobinki peelingujące- skóra po tym będzie jeszcze bardziej gładka i świeża. Całkiem dobrze się ją nakłada, mimo że konsystencja jest dosyć gęsta, ale dołączona w opakowaniu szpatułka ułatwia aplikacje ;) Trzymam ją max 10 min, nie dłużej, ponieważ po tym czasie zastyga na tyle mocno, że ciężko jest ją zmyć. Jak na maskę o takiej konsystencji jest nawet wydajna. Po ok. 2 tygodniach stosowania widać ewidetną poprawę stanu skóry. Dla mnie wow!
    Zalety:
    • Świetnie odświeża i oczyszcza skórę
    • Zwęża pory
    • Skóra jest gładka
    • Działanie
    • Konsystencja