Mleczka do ciała

SVR Xerial 10, Lait Corps Mleczko do ciała

SVR Xerial 10 Lait Mleczko do ciała 200 ml

• 1 sierpnia 2024 o 0:06
    Solidny produkt.
    Używam tego produktu od kilku lat. Zawsze kupuję największą pojemność - opakowanie 500ml z pompką, dzięki której produkt użytkuje się higienicznie i bezpiecznie. Konsystencja jest gęsta, ale nie jakoś bardzo. Produkt jest bezzapachowy, ale wrażliwe na zapachy osoby na pewno czegoś by się to doszukały. Mleczko intensywnie nawilża, lekko natłuszcza, ale przede wszystkim wygładza skórę, złuszcza. Świetnie sprawdza się także do pięt i rąk. Do tego bardzo szybko się wchłania. Nie stosuję go codziennie, raczej co 2-3 dni, na przemian ze zwykłym balsamem nawilżającym.
  • 6 marca 2024 o 11:26
    dobrze działa, ale drażni mnie lekko tłusty film
    Moja skóra jest wymagająca, mocno się przesusza, odwadnia. Starannie dobieram kosmetyki pielęgnujące, balsam po prysznicu to u mnie obowiązkowy punkt programu. W swojej skromności mam zawsze w łazience w użyciu minimum dwa, trzy różne. - OPAKOWANIE: mleczko od SVR można nabyć w tubie o pojemności 200 ml oraz w butelce z pompką o pojemności 400ml, ja wybrałam opcję drugą ze względu na wygodę i opłacalność. Oczywiście, gdy kosmetyk się kończy, butelkę trzeba rozciąć by wydobyć resztki, to typowe. Szata graficzna w moim typie bo prosta, apteczna, czytelna i klarowana. - KONSYSTENCJA: troszkę gęstsze mleczko, z łatwością się rozprowadza nie bieląc po drodze, ale pozostawia tłustawy film, który wymaga czasu by się wchłonąć, a tego nie lubię. - ZAPACH: brak - DZIAŁANIE: kosmetyk świetnie się spisuje. Koi, nawilża i zmiękcza. Niweluje uczucie ściągnięcia i swędzenia i też zapobiega pojawianiu się w ciągu dnia tego odczucia. Dobrze też w ciągu dnia chroni przed przesuszeniem i nie wymaga ponownej aplikacji. Co to właściwości pielęgnacyjnych i ochronnych nie ma się do czego przyczepić, mleczko spisuje się świetnie, ale dyskomfort w postaci tłustawego filmu powoduje, że raczej nie będę wracać.
    Zalety:
    • koi
    • nawilża
    • zmiękcza
    • niweluje uczucie ściągnięcia i swędzenia
    • szybko się rozprowadza
    • dostępne dwa warianty po 200 i 400 ml
    • wygodne opakowanie
    • NEUTRALNE CECHY:
    • butelkę z pompką trzeba rozciąć pod koniec użytkowania
    Wady:
    • pozostawia tłustawy film
  • 9 grudnia 2023 o 12:32
    Super działanie ale zbyt długo się wchłaniał
    ••• Moja skóra ••• Zdecydowanie podatna na przesuszenie zwłaszcza po prysznicu czy kąpieli. Kosmetyki myjące często sprawiają, że skóra jest ściągnięta i wymaga szybkiego nawilżenia co niestety bywa utrapieniem. Nie ma znaczenia czy produkt jest naturalny czy też nie, albo pasuje albo nie. ••• W skrócie ••• Mleczko ma dobre działanie natłuszczające jak i nawilżające skórę, jednak nie jest to produkt, który kupiłabym ponownie. Lubię nawilżenie ale takie, które nie pozostawia na skórze tłustej formuły a tutaj właśnie tak miałam. Zbyt długie wchłanianie dyskwalifikuje go. Produkt z całą pewnością sprawdzi się na naprawdę suchych i wrażliwych skórach. [ZALETY] + Nawilżenie - dobrze nawilża skórę, nawet tą bardzo przesuszoną. Używając go w okresie zimowym moja skóra wymagała naprawdę mocnego nawilżenia, gdyż była aż taka "biała" - myślę, że wiecie o co chodzi. Mleczko super nawilża aleee.... długo się wchłania + Zapach - nie ma tu fiołków a bardziej neutralność, lubię kosmetyki z zapachem ale jeśli go nie posiadają to mi w zupełności nie przeszkadza + Gęsta, łatwo rozprowadzającą się konsystencja - nie utrudnia aplikacji [WADY] - Długo trzeba czekać żeby się wchłonął - na skórze odczuwam tłustą formułę, której nie lubię. - Cena jest zbyt wysoka ale rozumiem, że dla skór naprawdę wrażliwych cena nie gra roli a działanie. U mnie produkty za połowę ceny równie dobrze się sprawdzają, więc nie kupię ponownie ale też dobrze się go używało mimo tej wchłanialności.
  • 27 lutego 2021 o 10:54
    Mleczko do ciała
    Świetny produkt do skóry bardzo przesuszonej, łuszczącej się. Świetnie nawilża odżywia skóry, zmiękcza ją. U mnie to ratunek dla skóry. Polecam gorąco.
  • 15 lutego 2021 o 19:55
    Wszystko utłuszczone
    Balsam nawilża dobrze. Jednak uważam, że można dostać balsamy, które nawilżają lepiej i szybciej się wchłaniają. Właściwie ten balsam nie wchłania się nigdy do końca. Wszędzie zostawia tłuste ślady.