Wody toaletowe damskie

Lolita Lempicka Le Premier Parfum EDT

Lolita Lempicka Le Premier Parfum Woda toaletowa 80ml

• 18 sierpnia 2023 o 11:08
    nieszablonowy
    Cudowny zapach, jednocześnie głęboki i mocny, jak to LL, i świeży zarazem. Podobny do klasycznej LL, nieco słabszy i mniej trwały, acz wciąz uroczo słodki i lukrecjowo tajemniczy :) Piękny flakon - ugryzione jabłuszko... do zjedzenia :) Jedynym minusem jest średnia trwałość zapachu... albo ja już go nie czuję, albo ta wersja trwałością nie grzeszy :(
  • 26 października 2018 o 19:11
    Lolity Lempickie...ubóstwiam !!!
    Zacznę od tego, że miałam różne wersje. Każda ma swój urok. Ta również, jest bardzo trwała, a jednocześnie lekka i zapada w pamięć, buteleczka jak wszystkie jabłuszka od Lolity L... są małymi dziełami sztuki. Polecam przeogromnie !!! Acha i mimo, że w nazwie podana jest Lolita, nic bardziej mylnego, pasuje dla kobiet w każdym wieku !!!
    Zalety:
    • Buteleczka, Trwałość, Cena
    Wady:
    • Nie ma
  • 22 lipca 2017 o 21:32
    Prezent
    Dostałam od siostry w tamtym roku pod choinkę. Perfumy dość ładne, eleganckie, ale nie do końca trafiły w mój gust. Nie utrzymują się długo na skórze. Pachną tak trochę wytwornie, elegancko, lekko słodko. Mają w sobie tą charakterystyczną nutę dla Lolity. Opakowanie ładne lecz niepraktyczne. Atomizer jest ferelny. Trzeba na niego uważać, by się nie zepsuł. Poleciłabym te perfumy kobietom max do 30-stki. Cena jak najbardziej ok.
  • 26 czerwca 2016 o 22:55
    Bardzo ładny:)
    Ładny, kobiecy, nienachalny, wszystko tu jest idealnie skomponowane. Jeden z zapachów, do których na pewno wrócę:) Co do trwałości to do 5h jest wyczuwalny potem powoli wietrzeje. Cena adekwatna do jakości:) Jedyne do czego można się przyczepić to brak korka- ma tylko kijek, na który trzeba uważać , bo może się złamać. W torebcę trzeba więc ją nosić ostrożnie. W całokształcie oczywiście polecam:)
  • 11 maja 2015 o 14:18
    piękna nieprosta świeżość
    Flakony różnych wariantów Lempickiej są do siebie bliźniaczo podobne. Aż trzeba kilka razy się upewniać, co testujemy bądź kupujemy. Po kilku podejściach do testów zdecydowałam się na ten zapach, potem - ponieważ doskonale się nosił - kupiłam także wersję wyjściową, ale ta nie robi już na mnie takiego wrażenia (gdyby chciała być skondensowaną odmianą EDT, ale nie jest...). EDT (nadgryzione jabłko) jest zapachem nienachalnym i lekkim. Trwałość to ok. 5-6 godzin. Jest bliskoskórny, ale pod wpływem ciepła ciała potrafi pięknie emanować z dekoltu, spod ubrań z każdym ruchem... Zapach moim zdaniem na wiosnę i lato (z takim nastawieniem dokupiłam już sobie kolejną flaszeczkę), ponieważ dominuje w nim świeżość, jasność, przestrzenność. Nie tłucze młotkiem w czoło ani nie otumania. Nie jest esencjonalny jak EDP. To nie jest gęsty syrop, to jest mgiełka, mgła w ogrodzie zarośniętym bluszczem, gdzieś o piątej rano w dzień, który będzie upalny. Unosi i poprawia humor, dodaje radości i lekkości. Ma w sobie coś - pewnie ten znielubiony przez niektórych, przez innych, jak przeze mnie, uwielbiany wetiwer - co powoduje, że nie jest jednoznaczny czy mdlący. Pachnie zielonością, anyżkiem, lukrecją, jest słodko-gorzki jak bardzo, bardzo lubię. Na mojej skórze na którymś tam etapie zaczyna pachnieć mydełkowato, co akurat jest dla mnie zaletą, a nie wadą. Podsumowując: jeśli ktoś nastawi się na słabszą/delikatniejszą wersję EDP, to będzie zawiedziony. Ta wersja ma więcej goryczy i więcej lekkości, nie tylko z powodu mniejszego stężenia. Chętnie powitałabym ją w wersji o większym stężeniu. Nie odpowiada mi jedynie opakowanie z ogonkiem, nie chcę go nosić w torebce, bo boję się, że go złamię, a powinnam, bo EDT wymagałaby dopsikiwania się. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno w trakcie, drugie czeka