Płyny do demakijażu

tołpa. oczyszczanie. łagodny płyn micelarny-tonik 2w1, 200 ml

Summer
    9 listopada 2023 o 12:36
    Łagodny...??
    Przede wszystkim ten płyn nie jest dla mnie łagodny - powoduje pieczenie, w przypadku powiek bardzo silne. Nie wyobrażam sobie nie zmyć go ze skóry, a tak by chciał producent. Połączenie płynu micelarnego dla mnie nie bardzo mam sens - te kosmetyki pełnią inną funkcję. Samodzielnie nie zmywa makijażu w 100%, szczególnie oczu; stosuję po nim jeszcze żel i dopiero wtedy czuję, że skóra jest naprawdę oczyszczona. Pachnie przyjemnie, świeżo-słodko.
  • 11 maja 2023 o 16:12
    Nie zachwyca
    Nie przepadam za tym płynem micelarnym i tonikiem w jednym. Po pierwsze płyn micelarny zawsze trzeba zmyć, a tonik nie więc nie rozumiem trochę jak ma to działać... Nie podrażnia skóry, ale mam wrażenie, że wyskakują mi po nim drobne krosty na twarzy. Nie czuje, żeby dobrze oczyszczał skórę, a na dodatek zostawia po sobie lekko klejący film więc muszę go zmyć, żeby nałożyć kolejne kroki pielęgnacji, a dodatkowo i tak stosuje tonik osobno.
    Wady:
    • zostawia po sobie klejący film
    • wydaje mi się, że dobrze nie oczyszcza skóry
    • powstają mi po nim krosty
  • 11 maja 2023 o 11:48
    Mieszane uczucia
    Mam dość mieszane uczucia co do tego kosmetyku, dla mnie na pewno nie ma w 100% zastosowania jako płyn micelarny ponieważ średnio radzi sobie z mocniejszym makijażem ze zmyciem pomadki Stay Matt Ink od Maybelline nie poradził sobie w ogóle. Działanie tonizujące oceniam na plus fajnie nawilża i koi skórę, daje uczucie wytchnienia, Jest dość wydajny i ma przyjemny zapach. Raczej nie kupię go ponownie ponieważ znam zarówno lepsze toniki jaki i zdecydowanie lepsze płyny micelarne.
    Zalety:
    • działanie tonizujące
    Wady:
    • zmywanie makijażu
  • 7 grudnia 2022 o 19:41
    Świetny
    Kupiłam w celu demakijażu oczu, bo tylko do tego używam płynu micelarnego, nie testowałam jako toniku. Płyn wydajny, nie szczypie, nie rozmazuje tuszu wszystko ładnie zostaje na płatku, ma przyjemny delikatny zapach, niczego więcej nie wymagam.
  • 2 października 2022 o 17:08
    Wspaniały
    Otrzymałam ten produkt w prezencie od koleżanki mamy. Używałam tego płynu do dwuetapowego oczyszczania twarzy po kremie koloryzującym. Na samym początku użytkowania piekł mnie, ale to normalne przy kosmetykach na kwasach. Nie pachnie intensywnie. Krem spokojnie domywał. Również sprawiał łuszczenie się skóry i jej antyoksydację, co przy mojej cerze trądzikowej jest świetne. W składzie mamy kwas salicylowy i cytrynowy, ekstrakt z tofu, lukrecji i bławatka. Wspaniały skład do mojej cery. Płyn jest zamknięty w butelce, a przy tym dość wydajny. Dla osób z cerą tłustą i trądzikową polecam!
    Zalety:
    • skład
    • działanie