Szczotki do włosów

Tangle Teezer Blow Styling Szczotka do włosów

Tangle Teezer Blow Styling Hairbrush Szczotka Do Włosów

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
    Kar_sz
    8 maja 2024 o 14:39
    Pół na pół
    Na wstępie powiem, że jak na plastikową szczotkę to jest ona dosyć ciężka.. Do tradycyjnego rozczesania włosów nie nadaje się kompletnie. Ja używam jej głównie do rozczesania włosów po nałożeniu np maski. Do tego sprawdzą się genialnie. Albo do rozczesania mokrych włosów. Do wystylizowania włosów przy pomocy suszarki, do tego również sprawdzą się rewelacyjnie. Włosy po tym są gładkie, lśniące. Szczotka ma dosyć ostre te igiełki co niektórym może przeszkadzać. W kontakcie ze suchą skórą głowy nie jest to przyjemne uczucie, ale ja np. Używam jej do masażu, a w zasadzie bardziej do rozczesania włosów po nałożeniu wcierki. Szczotka na pewno znajdzie swoich przeciwników jak i zwolenników takich jak ja. Cena dosyć wysoka, ale przecież to tangle teezer. Jakość wykonania jest bardzo dobra. Nie jest to byłe jaki, tandetny plastik, tylko to jest naprawdę solidna szczotka. Łatwo się ją czyści, można palcami albo bezpośrednio pod wodą. Jeżeli chodzi o design to jest to chyba najmniej urokliwa szczotka ze wszystkich teezer'ów.
    d_t_b
    23 lutego 2024 o 0:14
    Mało praktyczna
    Zachwycona szczitkami TT kupiłam i tę, głównie do stylizacji. Ależ wielkie bylo moje zdziwienie gdy już ją mislam w ręku. Była plastikowa, ale niezwykle ciężka. Igielki byly sztywne, bardzo sztywne wręcz. Takie nalane, które w ogole nie pracowały i raniły moją skórę glowy podczas delikatnego przeczesywania włosów. Nie bylam nią zachwycona. Po kilku próbach... oddałam znajomej.
  • 25 kwietnia 2022 o 20:34
    Proste , gładkie i lśniące włosy
    Szczotka jest bardzo duża (mogła by być mniejsza) i trudno się nią pracuje, igły bardzo twarde więc trzeba uważać aby zrobić sobie nimi krzywdy. Do rozczesywania nie nadaję się w ogóle , ja używam jej na już rozczesanych włosach i muszę przyznać że susząc na niej włosy (zimnym nawiewem) są super proste, gładkie i błyszczące, nawet gdy nie używam żadnych stylizatorów.
    Zalety:
    • Proste , gładkie i lśniące włosy po użyciu
    Wady:
    • za duża
    • za twarde igły
    • nie da się rozczesać nią włosów
  • 18 lutego 2021 o 21:51
    Jeńców nie bierze.
    Muszę przyznać, że bardzo intrygowała mnie ta szczotka. Tradycyjny Tangle Tezzer uwielbiam, więc co do wersji Blow Styling miałam spore oczekiwania... Tymczasem wersję Full Padle mam od pół roku i sama nie wiem co tak do końca o niej myśleć. Po pierwsze to kawał ciężkiego plastiku z twardymi wypustkami. Co z jednej strony sporo ułatwia, bo szczotka ma sporą powierzchnię pracy, ale też sprawia, że jest to produkt generujący urazy. Trzeba uważać przy używaniu, bo twarde wypustki nie są miłe w zetknięciu z głową. Mokrych włosów nią raczej nie rozczesuje, bo sobie nie radzi tak dobrze jak wersja tradycyjna. Poza tym szkoda głowy. Suche czasami, ale z ostrożnością snajpera. Jak wspomniałam szczotka swoje waży, więc nawet siłą grawitacji sunie w dół bez opamiętania. Jak napotka przeszkodę to jeńców nie bierze. Szarpie i tyle. Wypracowane zasady BHP mówią, że w jej przypadku bezpieczniej jest zacząć rozczesywanie od końcówek. Trzeba jednak jej oddać, że z racji wielkości, i szerokości, rozczesuje moje włosy do ramion trzema ruchami. O ile nie mają kołtunów. Podsumowując, w rozczesywaniu mistrzem nie jest... Ale ja ją właściwie kupiłam po to, żeby wstępnie prostować włosy podczas suszenia. I tu się sprawdza. Zasada ograniczonego zaufania nadal oczywiście obowiązuje, bo twarde wypustki to "nie je bajka". Niemniej w suszeniu pomaga. Rowki na szczotce zapewniają cyrkulację powietrza, więc mam wrażenie, że suszy szybko i sprawia, że nawiew suszarki nie przegrzewa kosmyków. Czyli jest dobrze. Wygładza, a co do nabłyszczenia to kwestia kosmetyków i zamknięcia łusek chłodnym nawiewem suszarki. Czy żałuję, że ją kupiłam? Nie, w suszeniu i wstępnym prostowaniu włosów się sprawdza. Jednak nie wiem, czy zrobiłabym to ponownie, pomimo że wiem już jak się z nią obchodzić. Jak wspomniałam nadal mam do niej mieszane odczucia. Może przez to, że jest tak twarda tak trudno ją rozgryźć... Co do oceny, to waham się, trzy czy cztery gwiazdki. Jednak odejmuję tylko jedną, bo koniec końców tą cechę na której mi zależało ma, a konkurencji póki co na rynku nie widać. Choć przyznaję - nie jest ideałem.
    Zalety:
    • duża powierzchnia pracy
    • włosy bez kołtunów rozczesuje migiem
    • z jej pomocą można szybko wysuszyć i wstępnie wyprostować włosy
    • rowki zapewniają cyrkulację powietrza, więc nie przegrzewamy kosmyków
    • solidne wykonanie
    • nie elektryzuje włosów
    Wady:
    • trudna w obyciu, może szarpać i prowokować urazy
    • trzeba się z nią delikatnie obchodzić, bo ona nie obchodzi się delikatnie
    mrtnkrs
    21 lutego 2019 o 23:15
    Średnio na jeża
    Mieszane uczucia co do tej szczotki. Mam włosy za łopatki, bardzo gęste, cienkie, zniszczone przez prostownice, z tendencją do plątania. Czasami gdy kołtun jest nawet niewielki to szczotka potrafi wyrwać go w całości przez co mogę włosy wyglądają coraz gorzej. Szczotka fajnie sprawdza się przy prostowaniu i rozczesywaniu mokrych włosów, ale to drugie jedynie po zastosowaniu jedwabiu wspomagającego rozczesywanie.
    Zalety:
    • Pomaga w walce z Prostownicą
    • Na mokrych włosach daje radę
    • Jest stabilnie wykonana, nie niszczy się
    Wady:
    • Wyrywa włosy i za to WIELKI MINUS
    • Moim zdaniem jest trochę za duża
    • Cena nie jest dostosowana do jakości