Kremy pod oczy

Be Organic Serum pod oczy `Olej makadamia i centella`

cora
    13 września 2022 o 21:31
    Przyjemne i dające efekty serum
    Serum pod oczy Olej makadamia i centella jest bardzo ciekawym kosmetykiem. To, że zadziałało delikatnie, ma przyczynę w tym, że zawiera naturalne i łagodne składniki. Dla mnie bardzo ważna jest centella azjatycka, wąkrota (zwana też gotu kolą, pępownicą azjatycką, tygrysim pazurem itd.) , ponieważ poprawia ukrwienie skóry wokół oczu, dobrze wpływając na jej kondycję i wygląd. Jestem zafascynowana gotu kolą jako suplementem, natomiast tu po raz pierwszy miałam do czynienia z kosmetykiem po oczy, mającym ją w składzie. Opakowanie jest duże, kosmetyk po pół roku bez konserwantów, zaczął zwyczajnie zmieniać swą konsystencję i zapach na mniej ładny, więc był to jasny sygnał do zakończenia kuracji. Serum miało żelowa konsystencję, świetnie wykonywało się wokół oczu masaż rollerem. Po wchłonięciu serum (to była chwilka) aplikowałam krem pod oczy, który jest podobno obowiązkowy. Każdy z kolejnych kremów pod oczy dobrze uzupełniał się z tym serum. Także krem Be Organic pod oczy (bardzo polecam) z awokado idealnie "dogadał się" z tym właśnie serum. Zauważyłam zmniejszenie cieni (chociaż najlepiej sprawdza się u mnie ośmiogodzinny sen;) i delikatne ujędrnienie skóry wokół oczu, chłodzenie podczas aplikacji, bardzo przyjemne było stosowanie tego serum i na pewno do niego wrócę.
    Zalety:
    • skład, bardzo naturalny, bogaty, ciekawy,
    • nawilżenie skóry wokół oczu,
    • ujędrnienie,
    • szybkie wchłanianie kosmetyku
    Wady:
    • duże opakowanie to wada - i zaleta, ale niestety może zmienić teksturę zanim zdążymy ten kosmetyk zużyć,
  • 14 grudnia 2020 o 12:01
    nie dla wymagających
    Serum jest zbyt wodniste. W dojrzałą skórę wnika praktycznie bez śladu. Może jest jakiś efekt napinający, ale raczej niezbyt przyjemny. Poza tym znacznie za duża pojemność na serum pod oczy. Zepsuło się i zaczęło brzydko pachnieć, gdzieś po użyciu połowy butelki. To być może dobrze świadczy o składzie (że nie ma konserwantów), ale nie powinno się psuć.
    Zalety:
    Wady:
    • wodniste
    • niezbyt przyjemne dla skóry
    • zepsuło się
    undulka
    2 czerwca 2020 o 17:23
    szału nie robi
    serum kupiłam, żeby służyło do masażu Gua Sha. Całkiem szybko się wchłania i zwykle trzeba go dokładać, żeby płytka przez tych kilka minut jeżdżenia pod okiem miała się po czym ślizgać. Stosuję je na noc (poza tym) i nawilża, ale nie widzę spektakularnych efektów - ani liftingu ani dodatkowej elastyczności skóry. Nie stosuję go rano, więc nie wiem jak by się sprawdziło pod makijaż. Na pewno nie nadaje się do stosowania solo - koniecznie trzeba nałożyć nań krem. Zużyję do końca, ale więcej nie kupię
    Zalety:
    • nawilża
    • ładnie pachnie
    • ładne opakowanie
    • spora pojemność
    Wady:
    • jest mnóstwo lepszych kosmetyków
    • nie jest warte 50 zł
  • 25 lutego 2020 o 12:27
    Takie sobie serum za 3 dychy
    Nie widzę żadnego pozytywnego działania. Niby serum, nałożę ale nic, może troche napięta skóra ale efekt żaden. Mam połowe opakowania i się męczę by zyżyć. Uwaga: Produkt się roluje, co jest słabe.
    Zalety:
    • tanie ok 30zł
    • lekko napina skóre
    • wspiera polską firme
    • wydajny (stosuje codziennie od lipca-lutego)
    • ładne opakowanie
    • zapach spoko - taki orzech
    Wady:
    • brak rezultatów / efektów
    • pompka za dużo produktu wydaje
    Drogeria Super-Pharm
  • 18 sierpnia 2019 o 12:56
    Fajny jako serum, średni jako krem
    Nie wyobrażam sobie używania tego produktu bez późniejszego nałożenia kremu pod oczy. W dużym skrócie jest bardzo fajny jako serum. Pożyczyłam go raz swojej mamie (42l.) i dostała w ten dzień wiele komplementów, koleżanki z pracy mówiły, że wygląda jakoś "jasno" i na wypoczętą, więc obietnice liftingu już po godzinie chyba są prawdziwe.
    Zalety:
    • wysoka i szybka wchłanialność
    • widoczny efekt liftingu
    • przyjemna, luźna konsystencja
    • bardzo dobrze sprawdza się pod makijażem
    Wady:
    • brak kontroli nad tym, ile produktu wypluwa pompka
    • nieprzyjemny zapach
    • nietrwałe (jeśli w ogóle jakiekolwiek) uczucie nawilżenia