Kremy i maski do stóp

Aflofarm Farmacja Polska Silcatil, Skarpetki złuszczające

bialastokrotka.pl
Aflofarm FARMACJA POLSKA SP. Z O.O. Silcatil skarpetki złuszczające do stóp 1 pa
Silcatil, Skarpetki złuszczające
e-ZikoApteka.pl

Ejvaaa
    5 października 2022 o 16:36
    Nigdy więcej..
    Napiszę krótko o tym produkcie, bo nawet nie chce mi się długo o nim pisać.... W opakownaiu otrzymujemy 2 skarpetki złuszczające-mamy też tasiemkę aby je odpowiednio zamocować. Wypelnione sa płynwm, który ma pomóc naszej skórze stóp być gładkimi jak pupcia niemowlęcia. Zazwyczaj używam skarpetek złuszczających marki Labotica lub z Holika holika. Tutaj skusiła mnie promocja w drogerii internetowej, bo w regularnej cenie wychodzą dość drogo. Zacznę od tego ,że mają 2 główne minusy: 1. Musimy odczekać 2 h - to dość długi czas jak dla mnie. 2. Żeby zobaczyć jakiekolwiek rezultaty czekałam aż 13 dni ! I wcale, a wcale aż tak dobrze nie zluściły martwego naskórka... także pieniądze wyrzucone w błoto. Nie polecam .
    Wady:
    • długi czas oczekiwania na jakiekolwiek efekty działania skarpetek
    • długi czas / proces samego momentu aplikacji skarpetekna stopy aż do momentu iść ściągnięcia (2h)
  • 5 października 2022 o 12:10
    Produkt nie na męską stopę.
    Nabyłem ten produkt ufając opisowi na stronie apteki Gemini, zawierającemu informację, że jest przeznaczony dla stóp do dozmiaru 45, czyli teoretycznie odpowiedni dla mnie. Niestety po nałożeniu skarpetek, kiedy tylko postawiłem nogi na podłodze oba paluchy utorowały sobie drogę przez powłokę skarpetek i bezczelnie obnażyły niezgodność opisu produktu z opisem. Zaradziłem sytuacji oklejając przednie części skarpetek srebrną taśmą, jednak zanim do niej doszedłem trochę substancji aktywnej wyciekło. Rada dla konsumentów z stopą rozmiaru 45: zanim zaczniesz akcję zakładania skarpet zaopatrz się w taśmę naprawczą i mniej ją w zasięgu ręki podczas zakładania skarpetek. Szkoda, że do spełnienia wymagń opisu zabrakło tylko 5 mm tworzywa.
    Zalety:
    • Ufam, że mimo opisanych problemów zadziała jak opisują inni użytkownicy.
    Wady:
    • Nie podoba mi się wykluczenie konsumentów o rozmiarze stopy 45 i większym.
    • Wcześniej stosowałem produkt z Biedronki, który być może był mniej skuteczny, za to rozmiar skarpetek był na prawdę uniwersalny. Szkoda, że Aflofarm nie sprzedaje samej substancji aktywnej, można by wówczas samemu zadbać o skarpetki, np zachowując te z Biedronki.
  • 8 czerwca 2022 o 16:43
    Nigdy więcej
    Kupiłam skarpetki z myślą o pięknych stopach przed rozpoczęciem sezonu letniego. Nie są to moje pierwsze skarpetki złuszczające. Skóra ładnie schodzi już po dwóch dniach. Natomiast dostałam bardzo silnego uczulenia i nie wiem czy skóra mi schodzi bo taki jest efekt czy z powodu alergii. Stopy po użyciu tak mnie swędziały jakbym miała grzybicę albo inna chorobę. Dodam, że zastosowałam wszystko według instrukcji. Nigdy więcej nie kupię tych skarpetek i chyba skutecznie się zraziłam do stosowania z innych firm. Jeśli macie je zamiar użyć, zróbcie sobie test alergiczny na fragmencie skóry aby nie przezywać takiego horroru jak ja.
    Gogo145
    4 czerwca 2022 o 7:20
    Moja cierpliwość została wystawiona na próbę
    Odkryte obuwie wymaga od nas nienagannych stóp dlatego chcąc nieco poprawić ich wygląd zdecydowałam się na zachwalane powszechnie skarpetki złuszczające Silcatil. Tekturowe, prostokątne opakowanie zawiera dwie sztuki foliowych skarpetek z płynem i dwie tasiemki do mocowania . Nałożenie ich nie nastręcza problemów ,nie ma też obaw ,że płyn może się wylać. Po ich nałożeniu zdecydowanie należy wykazać się cierpliwością i odczekać w bezruchu 120 minut jak zaleca producent. To wszystko jest jednak do ogarnięcia, a dobrze zaplanowany czas szybko minie. Po upływie 2 godzin stan moich stóp jest niezmieniony, wyglądają identycznie , może są nawet bardziej suche niż przed eksperymentem. Mija jeden, drugi ,trzeci dzień i nic, dopiero szóstego dnia zauważam mały pęcherz na dużym palcu, który pęka i wtedy się zaczyna . Codziennie przez trzy kolejne dni obserwuje delikatnie łuszczenie skóry, ale najbardziej w tych miejscach na, których mi bardzo nie zależy ( palce ). Pięty pozostają niezmienione. Postanawiam sobie pomóc i moczę stopy wodzie z dodatkiem soli. To chyba inicjuje początek zmian na piętach, codziennie przez kolejne dni obserwuje zmiany w postaci nierównomiernie schodzącej skóry. Po kilku dniach stan moich stóp ulega poprawie ,są" prawie" gładkie, miękkie , zgrubienia na piętach zniknęły ale skóra nadal się łuszczy i nie da się nałożyć odkrytych butów. Kolejny tydzień w trampkach. Cały proces złuszczania trwał dwa tygodnie od założenia skarpetek. Teraz mam gładkie, miękkie pozbawione zrogowacen stopy , ale cały czas czuję niezadowolenie z powodu długiego czasu postępujących zmian, nierównomiernego złuszczania i wystawienia na próbę mojej cierpliwości . Nasuwa mi się jeszcze pytanie co bardziej pomogło stopom skarpetki, czy codzienne moczenie stóp w soli i wykonywanie peelingu.? Czy kupię skarpetki ponownie, pewnie tak tylko na cały eksperyment zdecyduję się dużo wcześniej przed założeniem sandałów.
    Zalety:
    • opakowanie produktu, dobrze zabezpieczone przed rozlaniem
    • złuszcza zrogowaciały naskórek
    Wady:
    • skóra zluszcza się nierównomierne, a sam proces wymaga moczenia nóg i wykonywania dodatkowo peelingu
  • 23 marca 2022 o 9:54
    Silcatil, Skarpetki złuszczające.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Mąż używa na zmianę z kremem do pięt. Efekty działania produktu zauważalne są stopniowo, zwykle u męża było to po około 6 dniach po zastosowaniu.2 godziny beż chodzenie można obejrzec film lub poczytac książkę.Działa dobrze złuszcza,nawilża,oczyszcza skórę pięt.
    Zalety:
    • Działa
    Wady:
    • 2h bez ruchu.