Dezodoranty i antyperspiranty

Speick Deo - Stick Dezodorant w sztyfcie

hafla
    11 listopada 2021 o 22:20
    Kupuje go od lat
    Produkt odkryłam w niemieckim rossmanie w 2016ym i od tego czasu to jest TEN dezodorant i jedyny, którego używam. W międzyczasie nie mieszkam już w Niemczech, a zdobycie tego dezodorantu bywało łatwiewjsze lub trudniejsze. Czasem prosiłam znajomych, czasem pojawiał się w aptekach internetowych, a czasem przywoziłam z wyjazdów roczny zapas. Ma szczęście coraz łatwiej można go kupić online. Co ciekawe mój mąż też się od niego uzależnił i także zużył kilka opakowań. Zdarzało się, że kilka opakowań tego dezodorantu to był jedyny suwenir który przywoziliśmy sobie z Niemiec. Ten produkt zmieniał wizualne opakowanie - jest też dostępny w kilku wersjach zapachowych. Żeby było jasne - HITem jest wersja która ma zielony dezodorant sztyft w środku - wersja zielona unisex o zapachu lasu . W 2021 ma ona swierkowo zielone opakowanie, w przeszłości czerwone z zielonymi elementami jak na zdjęciu. Z jakiegoś powodu w drogeriach stoi on albo na półce dla mężczyzn albo dla kobiet, lecz to produkt dla obojga płci. Wersja bezzapachowa ma inne właściwości i nie jest tak skuteczna jak ten zielony sztyft.
    Zalety:
    • Zarówno ja jak i mój mąż uważamy, że on jest po prostu niezawodny. Swietnie chroni przed przykrym zapachem potu przez wiele godzin, nie pozostawia śladów na ubraniu.
    • Jest świetny na siłownię, używalismy go też w czasie wielogodzinnych wypraw rowerowych w pełnym słońcu i spisywał się na medal
    • Piękny zapach lasu
    • Wydajność (mnie starcza na rok, mężowi na ok 3-4 miesiące)
    • Wegański, bez szkodliwych substancji
    • Unisex
    Wady:
    • Dostępność. Marzę o momencie kiedy na stałe wejdzie do oferty rossmanna
    • Fajnie gdyby inne wersje zapachowe były równie skuteczne -niestety nie są.
    • Opakowanie - jest ciemne i czasem mąż mi podkrada, chciałabym móc tam napisać swoje imię żeby się przestał mylić
  • 1 października 2020 o 20:56
    Najlepszy antyperspirant na rynku
    Wyleczył mnie z chorobliwej potliwości, mam nadzieje, że nigdy nie zniknie z rynku. Jest moim number one! W dodatku jest 100% naturalny, pięknie pachnie. Szkoda, że nie jest dostępny w polskim Rosmannie tak jak ma to miejsce w Niemczech, do kupienia tylko online, gdzie cena waha sie między 23 a 45 pln za ten sam produkt. Uwielbiam go i nigdzie sie bez niego nie ruszam.
    Zalety:
    • Skuteczność
    • Bio
    Wady:
    • Brak dostępności na polskich rynku stacjonarnie (tylko online)
  • 9 kwietnia 2020 o 18:55
    Hit hitów nad hitami
    Cudownie pachnie, jest bio i jako pierwszy z naturalnych kosmetyków tego typu naprawdę DZIAŁA. Wygrywa też z tymi naładowanymi chemią. Bez niego nigdzie się nie ruszam. Nie zostawia śladów. Jest rewelacyjny! Naj naj najlepszy :)
    Wady:
    • Nie jest łatwo dostępny w Polsce