WIZAŻ logo
Farby do włosów

L'Oréal Paris Excellence Cool Creme Koloryzacja z potrójną pielęgnacją z Technologią Przeciw Miedzianym Refleksom

4,4 (128)
3 hity!

allegro

star fullstar fullstar fullstar fullstar half full
Nasi użytkownicy zostawili 128 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• star fullstar fullstar fullstar emptystar empty
    8 czerwca 2026 o 15:41
    Niestety kolor mnie rozczarował
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktumiesiąc
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Wybrałam farbę z tej serii, licząc na chłodny odcień blondu i neutralizację ciepłych tonów. Niestety w moim przypadku efekt końcowy był daleki od oczekiwań. Farbowałam włosy odcieniem 8.1 Blond, jednak kolor wyszedł zupełnie inaczej, niż się spodziewałam. Sam proces aplikacji był wygodny, a zestaw zawiera wszystko, co potrzebne do koloryzacji. Doceniam również dołączoną pielęgnację, po której włosy były miękkie i przyjemne w dotyku. Niestety najważniejszy element, czyli efekt koloru, nie przypadł mi do gustu, dlatego nie sięgnę po tę farbę ponownie. Oczywiście rezultat może się różnić w zależności od wyjściowego koloru włosów.
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • dobra odżywka po koloryzacji
    • włosy są miękkie po farbowaniu
    Wady:
    • kolor nie spełnił moich oczekiwań
    • efekt różnił się od tego na opakowaniu
  • 6 kwietnia 2026 o 11:15
    U mnie szybkie rozczarowanie
    Kupi ponownieNie
    Od kiedy używasz produktutydzień
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Oceniam Odcień 5.11 Moje włosy to średni brąz z siwym odrostem, do ramion. Farba L’Oréal Excellence Cool Cream ma kilka wyraźnych zalet. Przede wszystkim bardzo przyjemnie pachnie – zapach jest delikatny i znacznie mniej drażniący niż w wielu innych farbach do włosów. Na plus zasługuje też konsystencja kremu: jest gęsta, łatwo się rozprowadza i nie spływa z włosów, dzięki czemu aplikacja jest wygodna nawet przy samodzielnym farbowaniu w domu. Zestaw zawiera także jednorazowy niebieski szampon niwelujący miedziane tony i odżywkę, która wystarcza na kilka razy. Farby wystarczyło mi na całą długość włosów, (najpierw odrosty 20 min + długość dodatkowe 10 min). Jeśli chodzi o efekt koloru, bezpośrednio po farbowaniu odcień wychodzi zauważalnie ciemniejszy niż sugeruje opakowanie. U mnie wyszedl prawie czarny. Na skroniach i siwym odroście nie bylo widać siwizny. Początkowo włosy wyglądają bardzo równomiernie i są dobrze pokryte, również w miejscach z siwymi włosami. Niestety trwałość chłodnego tonu nie jest idealna. Już po około dwóch myciach na siwych włosach zaczynają przebijać się miedziane, cieplejsze refleksy, co sprawia, że efekt „cool” stopniowo znika. Może to być rozczarowujące dla osób, które liczą na dłuższe utrzymanie chłodnego odcienia i pełne zamaskowanie siwizny, tym bardziej, że producent obiecuje brak miedzianych tonów po koloryzacji.
  • 6 sierpnia 2025 o 14:35
    Najwyższa półka w kategorii koloryzacji na chłodne odcienie
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Karton o wyróżniającej się szacie graficznej opartej na bieli i fiolecie z dodatkiem złota zawierał sporo artykułów koniecznych do farbowania włosów i ich pielęgnacji: farbę, emulsję rozwijającą w butelce do mieszania, fioletowy szampon (na jedno użycie bezpośrednio po farbowaniu), odżywkę fioletową na kilka użyć, końcówkę do aplikacji o kształcie grzebyczka z otworami, instrukcję z różnymi wariantami farbowania, rękawiczki. Zapach zaskakujący, bo nie drażniący jak inne farby do włosów, bardziej nawiązuje do odżywek L’Oreal Elseve, jest perfumeryjny ale nie agresywny. Konsystencja zmieszanej farby przypominała mi emulsję, łatwo rozprowadzała się z pomocą grzebyczka dołączonego do zestawu, nie było problemu z plamami czy też plątaniem się pasm. Moje włosy przed farbowaniem miały odcień zbliżony do poziomów 6-8, od nasady chłodny średni brąz przez brąz z ciepłymi tonami po blond na końcówkach z mocno pomarańczowym połyskiem, sięgały talii jako kręcone pasma z tendencją do puszenia i łatwego plątania się; widoczne pojedyncze siwe włosy nad czołem ku czubkowi głowy. Już w trakcie zmywania farby włosy były wygładzone i z łatwością mogłam przeczesać je palcami. Dołączony szampon trochę zbyt płynny, ciemnofioletowy łatwo barwiący przesuszoną skórę dłoni; po kilku minutach od aplikacji spłukany nadał włosom chłodne tony. Odżywka o konsystencji gęstej, zbitej maski pod wpływem wilgoci na włosach szybko się rozprowadza i ochładza pasma, które pod wpływem letniego słońca szybko nabierają miedzianego połysku, dlatego warto stosować ją co kilka myć włosów; ułatwia także ich rozczesywanie. Pasma po wysuszeniu były wygładzone i niezwykle miękkie, bardzo błyszczące, o odcieniu identycznym jak ten prezentowany na modelce na opakowaniu. Przez dwa miesiące kolor delikatnie się wypłukiwał, pierwsze oznaki utraty koloru zauważyłam na pasmach nad uszami, kolejne dwa tygodnie później dostrzegłam pojedyncze siwe włosy nad czołem. Po trzech miesiącach pasma wokół twarzy stały się o trzy tony jaśniejsze i cieplejsze od początkowego odcienia, a reszta włosów na długości połyskiwała na czerwono. Podsumowując Excellence Cool Creme w odcieniu 4.11 jest bardzo wydajnym produktem zapewniającym efekt jak na opakowaniu i z przyjemnością jeszcze do niego wrócę, choć tym razem prawdopodobnie wybrałabym jaśniejszy odcień.
  • 7 marca 2025 o 23:46
    Po latach rozczarowanie :(
    Kupi ponownieNie wiem
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Farbę odkryłam parę lat temu. Podobały mi się odcienie od ciemnego blondu do brązów. Były fajne, bo jako jedyne z farb nie zostawiały miedzianych poświat. Niestety zawiodłam się :( Wzięłam kolor ciemny blond 6.11 Na opakowaniu adnotacja, że zmieniona formuła, kolor ten sam. Niestety wraz ze zmieniona formuła zmieniło się wszystko. Przy nakładaniu farby na włosy coś już było nie tak, praktycznie nie chwytała włosów, szczególnie odrostów, które de facto mam jaśniejsze niż sam kolor farby. Po zmyciu i wysuszeniu włosów wyszedł dramat. Farba jakby rozjaśniła mi odrosty :/ całej reszty włosów nie pokryła Nie wiem czy będę w stanie zaufać kolejny raz tej farbie W zestawie mamy rękawiczki, szampon i odżywka fioletowa. Chociaż lubiłam się z tą farbą to tych dodatków nie bardzo. Miałam wrażenie, że totalnie nic nie robią a sama odżywka brudzi wszystko wokół
    Zalety:
    • Zalety były dopóki producent nie zmienił formuły
    Wady:
    • Po latach ma wadę, nie wiem czy odważę się po raz kolejny kupić tą farbę, może w innym odcieniu, ale już wątpię w to
  • 18 lutego 2025 o 15:30
    chłodny kolor i doskonała pielęgnacja
    Kupi ponownieTak
    Liczba zużytych opakowańkilka opakowań
    Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Po zastosowaniu włosy są miękkie, dobrze nawilżone i pełne blasku. Farba skutecznie pokrywa siwe włosy, a jej formuła zapobiega niechcianym, ciepłym tonom. Konsystencja jest kremowa, co ułatwia aplikację, a odżywka dołączona do zestawu dodatkowo wygładza i wzmacnia włosy. To świetny wybór dla osób, które chcą uzyskać chłodny, intensywny odcień bez efektu matowych lub przesuszonych włosów.
    Zalety:
    • Chłodne odcienie bez miedzianych refleksów
    • Potrójna pielęgnacja – ochrona, wzmocnienie, odżywienie
    • 100% pokrycia siwych włosów
    • Łatwa aplikacja dzięki kremowej konsystencji
    • Odżywka w zestawie dla gładkich i nawilżonych włosów
    • Trwały, intensywny kolor odporny na blaknięcie
    Wady:
    • Może lekko wysuszać włosy, zwłaszcza przy częstej koloryzacji.
    • Dla niektórych zapach farby może być intensywny.

szukaj