Żele do ciała

Nature Republic Aloe Vera, 92% Soothing Gel Żel aloesowy

Nature Republic Aloe Vera 92% Soothing gel 300ml
Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera 92% Soothing Gel Tube 250ml 250 ml

• 4 lutego 2025 o 7:14
    dobry na suchą skórę
    dla mnie bardzo dobry aloesowy żel do suchej skóry. Używam go jak mam bardzo suchą skórę i jak potrzebuje regeneracji. Sam żel ma żelową konsystencję i ładny aloesowy zapach. Opakowanie jest duże ale ja używam dużo produktu to i zuzywam szybko.
    Zalety:
    • ładny zapach
    • odżywia skóre
    xkasjax
    7 sierpnia 2024 o 17:55
    Must have na wakacje!
    Okazał się niezastąpiony podczas moich wakacji! Miałam problem z poparzeniami słonecznymi i ten żel aloesowy przyniósł mi ogromną ulgę. Jego chłodząca formuła doskonale łagodziła podrażnienia i przyspieszała regenerację skóry. Żel szybko się wchłaniał, nie pozostawiając tłustego filmu, a skóra była nawilżona i odświeżona. To idealny produkt na gorące dni i po długich ekspozycjach na słońce. Zdecydowanie polecam!
    kialacm
    2 czerwca 2024 o 12:44
    dobry
    Żel ten zakupiłam w drogerii internetowej . Zamknięty jest w plastikowym, zielonym opakowaniu, które ma bardzo dużą pojemność. Produkt pięknie pachnie, nie uczula, nie powoduje podrażnień. Świetnie nadaje się na twarz, ciało i włosy. Stosowany na skórę i włosy bardzooo dobrze nawilża - nadaje się również do dodania do maski/ odżywki na włosy- działa jako humektant. Przeznaczony do każdego rodzaju skóry. Po nałożeniu daje świetne uczucie chłodzenia. Przynosi on ulgę podrażnionej skórze, przyspiesza procesy regeneracyjne i wzmacnia naturalna barierę ochronną. Żel z powodzeniem zastępuje balsam do ciała, nawilżający krem , łagodzące serum lub pielęgnacyjną maseczkę. Zapewnia ukojenie pod depilacji, goleniu, opalaniu. DODATKOWO: polecam trzymać go w lodówce, wtedy daje super uczucie chłodzenia, zwłaszcza latem :)
    • wydajny
    • zastępuje balsam
    • przynosi ulgę oparzeniom i podrażnieniom
    • dobry do stosowania na włosy
    Wady:
  • 18 września 2020 o 18:19
    Uwielbiam to
    Jest to bardzo orzeźwiające, szczególnie jeśli jesteś poza słońcem i natychmiast spryskasz nim twarz. Działa chłodząco na skórę i dobrze nawilża. Nie jest lepki. Jest to dobre zwłaszcza w miesiącach letnich. Zapach jest czysty i świeży, a nie przytłaczający. Bardzo to polecam.
  • 10 lutego 2018 o 9:04
    must have
    Tego produktu używam na zmianę z żelem aloesowym od Holika Holika (to ten w fikuśnym opakowaniu) i muszę przyznać, że oba spisują się tak samo dobrze. Opakowanie Nature Republic może nie jest aż tak bardzo miłe dla oka, za to na pewno bardziej praktyczne i wygodniejsze - mogę bez problemu dozować odpowiednią ilość żelu oraz z łatwością wydobyć resztki produktu. W kwestii samego stosowania, najczęściej używam żelu po goleniu nóg, gdyż ma świetne właściwości kojące i łagodzące podrażnienia. Poza tym, stanowi doskonałą bazę pod krem - stosuję go czasem w zastępstwie serum (w pojedynkę za słabo nawilżał). Latem polecam trzymać go w lodówce -nałożony na spaloną słońcem skórę daje przyjemne uczucie komfortu i odświeżenia. Co więcej, nie tylko ja jestem nim zachwycona - używa go także mój mężczyzna, w walce z łupieżem skóry głowy i docenia jego zbawienne działanie :)
    Zalety:
    • wielorakie zastosowanie
    • duża pojemność
    • naturalny skład
    • wygodne i praktyczne opakowanie
    • przyjemny zapach
    • szybko się wchłania
    • właściwości kojące i łagodzące podrażnienia
    • daje uczucie komfortu i odświeżenia
    Wady:
    • niewystarczająco nawilża
    • opakowanie nie jest zbytnio higieniczne
    • niedostępny w drogeriach stacjonarnych w Polsce