Balsamy do ciała

Yves Rocher Les Plaisirs Nature, Lait Corps Sensuel Noix de Coco Zmysłowe mleczko do ciała `Kokos`

• 4 marca 2025 o 12:31
    Zdecydowanie zmysłowe!
    Mleczko do ciała Yves Rocher Coco trafiła bardzo w mój gust. Za zadanie ma intensywnie i głęboko odżywiać naszą skórę oraz nawilżać. Tak też robi! Jest nieodłącznym elementem mojej codziennej pielęgnacji po kąpieli. Zostawia po sobie bardzo intensywny kokosowy zapach. Uwielbiam wszystko co kokosowe więc dla mnie to rarytas. Skóra po nim jest tak aksamitna i miękka w dotyku. Szybko się wchłania i nie pozostawia lepkiego uczucia. Dość długo po nałożeniu mleczka wyczuwamy jeszcze ten zapach kokosa. Przyjemna,kremowa konsystencja, dobrze się rozprowadza.
  • 8 lutego 2023 o 11:18
    Yves Rocher, Les Plaisirs Nature, Lait Corps Sensuel Noix de Coco
    Bardzo lubię zapach kokosu - jeśli Ty również to ten balsam będzie strzałem w dziesiątkę. Podobnie jak większość balsamów z Yves Rocher zamknięty jest w butelce na klik, co mnie nieco wkurza - wolę pompki. Dobrze się rozprowadza na skórze i wchłania zdecydowanie szybciej niż balsam z serii z olejkiem arganowym jednak również należy chwilę odczekać przed założeniem ubrań. Zapach utrzymuje się na skórze długo, przenika przez ubrania więc warto wziąć to pod uwagę przy jego wyborze. Niestety poziom nawilżenia jest średni, początkowo wydaje się być okej, jednak w moim przypadku po 2-3 godzinach czuję już dyskomfort. Zaznaczam, że jestem posiadaczką skóry która łatwo ulega przesuszeniu, skłonnej do atopii. Cena jest nieco wysoka jak za ten brak nawilżenia jednak zapach boski :)
    Zalety:
    Wady:
    • Średnio nawilża
    Iwona_C
    20 maja 2022 o 21:27
    Mało słodki kokos z delikatnym działaniem nawilżającym.
    Kosmetyki od YR maja świetne zapachy, a mleczko kokosowe trafiło w moje ręce wiele lat temu i byłam nim zachwycona. Powróciłam do niego po długiej przerwie i niestety nie urzeka mnie tak jak wcześniej. Zastanawiam się czy to winna innego składu, czy po prostu w tej chwili jest dostępnych tak wiele kokosowych naturalnych balsamów, że ten zapach stał się dla mnie słaby i nijaki. Opakowanie niezmiennie w takiej samej formie. Ładna, kształtna przeźroczysta butelka z zielona zakrętką zaopatrzoną w zamykanie klik. Kilka pojemności do wyboru, ja posiadam 200 ml, dostępne jest jeszcze 400 ml z wygodna pompką dozującą. Przy tej mniejszej pojemności problemem może być wydobycie go z opakowania, butelka jest sztywna i odporna na ściskanie, przy zastosowanej pompce z pewnością tych problemów nie ma. Przyjemna dla oka szata graficzna z kokosem, listkami palmy plus zielone napisy, Jest przejrzyście i elegancko. Mleczko ma lekką kremowa konsystencje w białym kolorze. Zapach tak jak wskazuje sama nazwa kosmetyku jest kokosowy, naturalny, całkiem przyjemny, jednak brakuje mi w nim nutki egzotycznej słodkości. Mimo że delikatny to bardzo trwały długo wyczuwalny na ciele, a i ubrania założone po aplikacji kosmetyku przesiąkają jego aromatem. Skład całkiem przyzwoity z zawartością gliceryny, soku aloesowego, oleju z słodkich migdałów, masła shea, oleju kokosowego, witaminy E, dodatkowo substancje zapachowe, silikon i konserwanty w tym edta. Mleczko bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, nie bieli jej i nie tłuści. Sprawia ze ciało jest gładkie, aksamitne i przyjemne w dotyku. W przypadku mojej skóry nawilżenie jest i to dość dobre ale tylko kilka godzin po aplikacji, potem skóra wraca do formy sprzed użycia kosmetyku. W tym przypadku aby utrzymać jego odpowiedni stan, mleczko powinnam stosować dwa razy dziennie. Kosmetyk jest przyjemny w stosowaniu, jednak nie sprostał on potrzebom mojej suchej skóry. Działa delikatnie, nie powoduje żadnych podrażnień, pachnie naturalnie kokosowo, ale w kwestii zapachu również czuje pewien niedosyt. Nie wiem czy zakupię ponownie, wolę jednak wersje mango i kolendra - tam mi wszystko pasuje.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • kokosowy naturalny zapach
    • łatwo się rozprowadza i szybko wchłania
    • nie pozostawia lepkiego filmu
    • wygładza i pozostawia skórę aksamitną w dotyku
    • delikatnie nawilża
    • zapach na skórze utrzymuje się długi czas
    • nie podrażnia
    • różne pojemności do wyboru
    • ładna szata graficzna opakowania
    Wady:
    • krótkotrwałe działanie nawilżające
    • zapach naturalny, kokosowy ale brakuje w nim słodkości
  • 6 października 2021 o 19:33
    ładnie pachnie i dobrze nawilża
    Mleczko kupiłam w sklepie stacjonarnym Yves Rocher i zapłaciłam za 200ml butelkę 13,99zł. Buteleczka jest niewielka, zamykana na klik. Na opakowaniu mamy grafikę kokosową. Już po otwarciu balsamu unosi się ładny kokosowy zapach. Zapach ten wyczuwalny jest podczas aplikacji i kilka godzin po. Balsam ma konsystencję mleczka, jest ona lekka i dobrze się rozprowadza. Balsam szybko się wchłania w skórę nie zostawiając na niej tłustego filmu. Produkt nie podrażnia, ani nie uczula. Balsam daje ukojenie suchej skórze, fajnie ją nawilża. Skóra zostaje nawilżona na cały następny dzień. Jest ona także przyjemna w dotyku. Myślę, że balsam jest całkiem wydajny.
    • nawilżenie
  • 6 sierpnia 2021 o 10:07
    Doskonałe uzupełnienie żelu pod prysznic z tej serii
    Podobnie jak żel pod prysznic, mleczko ma obłędny zapach, który utrzymuje się na skórze. Dobrze nawilża, szybko się wchłania, jest wydajne, nie uczula i nie podrażnia. Konsystencja jest lekka, niezbyt gęsta. Dodatkowo mleczko w większej buteleczce jest z dozownikiem, co czyni je idealnym.
    Zalety:
    • zapach,
    • konsystencja, która szybko się wchłania i nie zostawia filmu,
    • nawilża, nie podrażnia, nie uczula,
    • butelka z dozownikiem,
    Wady:
    Otrzymałam do testów od marki/producenta