Balsamy do ust

Marba Cosmetics Body Club, Balsam do ust (różne rodzaje)

• 1 marca 2024 o 3:26
    Słaby produkt do ust
    Ok, myślę, że to jedna z słabszych pomadek jakie można w ogóle kupić. Balsam wygląda uroczo (wersja z sową) oraz ma również bardzo przyjemny zapach oraz także smak, ale tak po za tym to nie ma nic specjalnego w tym produkcie. Balsam moim zdaniem w ogóle nie nawilża tych ust a na dodatek jest mega twardy. Również z tym balsamem stała się mega dziwna rzecz, bo bodajże dwóch miesiącach przechowywania go balsam się sam z siebie zepsuł i powstał na nim dziwny biały nalot. A sam balsam przechowywałam w suchym i czystym miejscu. Przed jego używaniem myłam dłonie więc nie wiem co się stało. Istnieje też opcja, że trafiłam na bardzo wadliwą sztukę, bo czytając recenzje tylko ja miałam taki fail z tym produktem...
    goha80
    12 lutego 2023 o 12:34
    Gadżet
    Szukałam smarowidełka do ust, takiego do używania w domu gdy skończył mi się carmex. W Rossmannie z balsamików w pudeleczkach w promocji nie było za wiele do wyboru. Wzięłam sówkę. Ech.... Na carmex narzekałam że ma efekt ziębienia ale super nawilża i natłuszcza. Ten balsam oprócz uroczego pudełeczka, nie ma wiele do zaoferowania. Dla mnie w zimie to za mało. Natłuszcza, ale nie daje nawilżenia, ukojenia. Jeśli się ma suche spierzchniete usta to po posmarowaniu nadal są spierzchniete tyle że lekko tłuste. Nie uratuje to przed pęknięciem wargi.... Żeby go wykończyć aplikuje na usta najpierw serum z kwasem hialuronowym i dopiero gdy są miękkie i nawilżone zabezpieczam tym balsamem. Pudełeczko urocze. Gdy skończy się oryginalne smarowidlo napełnię je innym, lepszym balsamem, czy wazelinką.
    Zalety:
    • Śliczne opakowanie - sówka
    Wady:
    • Nie nawilza
    • Nie odżywia
    • Nie poprawia kiepskiej kondycji ust
  • 6 listopada 2022 o 14:51
    Urocze opakowanie to jego największy atut. Jest typowym tłuściochem - bardzo niekomfortowy na dzień, ale całkiem przyzwoity jako produkt nocny.
    Ten balsamik to produkt, po który chce się sięgnąć na sklepową półkę przede wszystkim ze względu na jego rzucające się w oczy opakowanie - urocze, słodkie, cukierkowe. Na pewno nie jest jakimś hitem pielęgnacyjnym, ale też nie spisywałabym go całkowicie na straty. DZIAŁANIE: Dla mnie to tak naprawdę bardziej peeling niż balsam, ponieważ zawiera drobne, wyczuwalne drobinki, które pod wpływem tarcia rozpuszczają się. Sama konsystencja jest mocno zbita i sztywna, ale po wyjęciu z opakowania i zaaplikowaniu na usta szybko mięknie i bardzo łatwo się rozprowadza. Balsam to typowy tłuścioch, którego główną i w zasadzie jedyną rolą jest natłuszczenie warg oraz stworzenie ochronnej okluzji. Ma naprawdę przyzwoity skład, tworzy na ustach tłustą powłokę. Biorąc pod uwagę te właściwości oraz mało komfortowe w użyciu opakowanie był to dla mnie produkt tylko i wyłącznie do stosowania na noc. W ciągu dnia ta tłusta warstwa (która poza natłuszczeniem za bardzo nic nie wnosi) mocno by mi przeszkadzała. OPAKOWANIE: Ja miałam wersję metalicznej sówki. Wykonana jest z plastiku. Opakowanie jest prześliczne i wprost idealne dla gadżeciar, jednak patrząc na jego funkcjonalność jest mało komfortowe. Nie przepadam za opakowaniami a'la słoiczek w przypadku produktów do ust, zdecydowanie jestem fanką pomadek w formie sztyftu i takie towarzyszą mi w ciągu dnia. Słoiczki są niewygodne, niehigieniczne i pozostawiam je tylko jako produkty do stosowania w domu. SMAK I ZAPACH: Przyjemne i dziewczęce. Jest mega słodki, a drobinki, które się rozpuszczają przypominają cukier. Podsumowując - balsamik na pewno nie stoi na piedestale jeżeli chodzi o właściwości odżywcze czy regeneracyjne. To nie jest produkt tego typy. To typowy tłuścioch, który według mnie może się sprawdzić jedynie w warunkach domowych, na noc.
    Zalety:
    • jako produkt natłuszczające jest ok - pozostawia wyczuwalną okluzję
    • sprawdza się jako produkt nocny
    • zawarte w nim drobinki delikatnie wygładzają usta
    • opakowanie śliczne pod kątem wizualnym
    Wady:
    • brak właściwości odżywczych czy regenerujących
    • opakowanie niekomfortowe i mało higieniczne w użyciu
    • ciężki do stosowania w ciągu dnia
  • 2 września 2022 o 12:59
    Ładne opakowanie...balsam to totalny bubel.
    Sówka wygląda ciekawie, opakowanie przyciąga uwagę słodkim wyglądem. Dodatkowe zabezpieczenie w formie kartonika z wszystkimi czytelnymi informacjami. Dostępność w każdej drogerii i markecie w niskiej cenie. Kilka wersji do wyboru, ja miałam jagodę. Niestety balsam okazał się zbędnym bublem. Smak przesłodzony, nieco chemiczny, nawilża bardzo słabo i na zbyt krótko. Usta lekko błyszczały ale ze względu na smak i kiepskie działanie zrezygnowałam z dalszego stosowania. Na inne warianty smakowe też się nie skusze.
    Zalety:
    • opakowanie w formie sowy przyciąga uwagę
    • kilka wariantów smakowych do wyboru
    • dodatkowe zabezpieczenie w postaci kartonika z wszystkimi czytelnymi informacjami
    Wady:
    • zapach i smak jest zbyt słodki i chemiczny
    • brak spełnienia obietnic producenta
    • zbyt słabo nawilża
    • niehigieniczne opakowanie
    • mała pojemność
    • mało wydajny produkt
  • 15 czerwca 2022 o 20:50
    Słodko wygląda i słodko pachnie
    Balsam dostałam w prezencie, w wersji truskawkowej. Opakowanie jest urocze i oryginalne, na pewno je sobie zostawię :D Forma aplikacji niezbyt wygodna, trzeba użyć pędzelka albo dłubać paznokciem (ze względu na moje "szpony" nie mogę nabierać palcem). Konsystencja jest gęsta, zbita, jak w zwykłej pomadce w sztyfcie. Posiada sporo małych drobinek, które trochę denerwują. Nie mam problemów z suchymi ustami, więc nie wiem czy balsam posiada właściwości regenerujące. Na pewno ładnie pachnie :D Nie kupię go "ponownie", bo nie mam takiej potrzeby, ale fajnie było wypróbować.
    Zalety:
    • Design opakowania
    Wady:
    • Forma aplikacji
    • Dziwne drobinki