Balsamy do ciała

EcoLab Balijskie Mleczko do Ciała Odświeżające 250ml

krzes
    9 września 2023 o 11:18
    Ciekawe mleczko
    Szczerze polecam. Zapach zniewalający, balsam lekki, nietłusty, sprawia, że skóra jest miękka i bardzo przyjemna w dotyku. Samo nakładanie balsamu sprawia radość
    _lialy
    8 września 2021 o 21:00
    Polecam każdemu
    Mam wrażenie, że ten balsam przypadnie do gustu każdemu, bo po prostu działa. W tym przypadku chyba niemożliwym jest by ktokolwiek nie odczuł pozytywnych skutków po zastosowaniu tego kosmetyku. Ma genialny skład i wszystkie dobroczynne substancje wnikają w głąb skóry sprawiając, że skóra na ciele z dnia na dzień staje się coraz bardziej nawilżona. Kiedyś używałam mnóstwo balsamów typu nivea i inne podobne, dopiero teraz widzę różnicę. Przy tamtych balsamach nawilżenie było niewystarczające, często skóra się po nich też przesuszała, pewnie po prostu tamte produkty dawały uczucie "nawilżenia" a z dogłębnym nawilżeniem nie miały nigdy nic wspólnego.
    • Skład
    • Łagodzi podrażnienia
    • Nie uczula
    • Koi skórę po depilacji
    • Skóra przestała się przesuszać
    • Skóra jest w znacznie lepszym stanie
    • Spełnia wszystkie obietnice producenta
  • 1 września 2021 o 16:49
    Byłoby idealnie, gdyby nie zapach.
    Na mleczko to natrafiłam zupełnym przypadkiem, robiąc zakupy w drogerii Pigment. Kosztowało około 14,50 za pojemność 250 ml. Produkt zamknięty jest w opakowaniu z pompką, która umożliwia wygodne dozowanie kosmetyku. Konsystencja jest zwarta, bardzo kremowa i dobrze rozprowadza się po skórze, wchłaniając prawie w całości (zostaje tylko leciutki film). Co do zapachu: dla mnie jest zdecydowanie zbyt intensywny. Kojarzy mi się trochę z takimi tanimi perfumami z hipermarketów. W efekcie nie byłam w stanie aplikować tegoż specyfiku na całe ciało, gdyż wywoływało to u mnie mdłości. Zużyłam głównie na stopy i łydki, im dalej od nosa, tym lepiej :D Pora przejść do efektów: skóra po użyciu produktu jest zdecydowanie lepiej nawilżona, miękka i gładka. Wyraźnie czuć, iż jest chroniona przed przesuszeniem oraz ujędrniona. Kosmetyk nadaje się do kremowania również po depilacji, gdyż nie powoduje nieprzyjemnych odczuć w postaci np. szczypania. Największym plusem jest zaś skład, który w porównaniu do innych balsamów z tej półki cenowej jest naprawdę doskonały. Na drugim miejscu po wodzie mamy wodę z dzikiej róży, która ma działanie przeciwzapalne, nawilżające oraz rozjaśnia przebarwienia. Dalej mamy olej z paczuli, róży damasceńskiej oraz wyciągi z granatu i męczennicy. Zaś wszystkie konserwanty tutaj zastosowane mają certyfikat Eco, więc są dopuszczalne do stosowania w kosmetykach naturalnych. Także Ecolab, wielkie brawa! Reasumując: mleczko to byłoby idealne, gdyby nie ten zapach, który dla mnie je niestety zupełnie wyklucza ;/
    Zalety:
    • nawilżenie, wygładzenie, nadanie miękkości, ujędrnienie skóry ciała
    • długotrwała ochrona przed przesuszeniem
    • nie podrażnia, nie uczula
    • nadaje się do stosowania po depilacji
    • wygodne, estetyczne pod kątem szaty graficznej opakowanie z pompką
    • świetny skład
    • korzystna cena biorąc pod uwagę jakość
    Wady:
    • bardzo intensywny zapach mogący doprowadzić do mdłości, który na dodatek długo utrzymuje się na skórze
    white90
    13 kwietnia 2021 o 17:05
    Tak tak i jeszcze raz tak
    Mleczko świetnie się sprawdziło na mojej suchej skórze. Piękny zapach, szybkie wchłanianie, dobre nawilżenie- to podstawowe cechy mleczka. Skóra miękka, delikatna, naprawdę produkt mocno mnie zaskoczył ;)
  • 23 marca 2020 o 18:40
    Ratunek dla skóry z prawdziwie bogatym składem
    Da się zrobić naturalny wartościowy kosmetyk bez sztucznych obklejaczy i śmieci? No da się marka Ecolab potrafi zrobić wszystko żeby kobieta poczuła się w końcu pięknie i nie musi wydawać wszystkich oszczędności jak w przypadku drogich, bezwartościowych produktów od nieuczciwych producentów żerujących na nieświadomych klientkach, które nie zawsze czytają składy. . Przede wszystkim czuję, że skóra odnawia się i jest miękka, gładka nawet jak parę razy nie nałożę mleczka. Tak więc kosmetyk ten nie działa sztucznie tylko na zewnątrz tak jak przereklamowane świństwa od zakłamanych firm. . Używam też ich olejku pod prysznic żeby nie podrażniać niepotrzebnie skóry detergentami w rezultacie mam skórę jak u niemowlaka.
    Zalety:
    • Wszystko jest w tym mleczku zachwycające nic nie muszę dodawać, skóra jak u dziecka prawdziwie odżywiona od środka i na długo