Wody perfumowane damskie

Guerlain Shalimar Souffle De Parfum woda perfumowana 90ml
Guerlain Shalimar Souffle de Parfum
Sephora
Guerlain - Shalimar Souffle - Woda Perfumowana - Atomizer 90 Ml - Dla Kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 13 października 2021 o 10:32
    Shalimar dla osób nie przepadających za rodziną Shalimarów.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Ciepła, pudrowa wanilia, cytrusy i odrobina otulającego piżma. Zapach cielesny, bliskoskórny, z klasą, daje spokój i ukojenie. Na miejscu mężczyzny, z chęcią położyłabym głowę na kolanach kobiety pachnącej Shalimar Souffle i zasnęła na chwilę. ZALETY: - Uroczy, kobiecy flakon. - Bliskoskórne. - Kobiece ale nie w prowokacyjny sposób. - Zapach jest zapowiedzią spokoju, ukojenia, domowego ciepła. - Dostępność. - Pudrowe. - Nie przesłodzone. - Nie drażnią otoczenia. WADY: - Słaba trwałość. - Cena.
    Barb82
    9 kwietnia 2021 o 21:25
    Szkoda, że jest taki nietrwały
    Zapach piękny ale wyjątkowo nietrwały. Lubię jego zapach budyniowej wanilii w połączeniu z delikatnego piżma. Na wstępie czuć cytrusy, miętę, a po kilkunastu minutach staje się miękki i delikatny. Zapach znika po dwóch godzinach co jest bardzo smutne.
  • 10 stycznia 2021 o 21:53
    Urokliwa i dystyngowana
    Kocham ten zapach! Mroczny, lekko ciężki i nostalgiczny. Jest ze mną przez całe osiem godzin w pracy, wącham nadgarstek od czasu do czasu dla relaksu, a on ciągle jest przy mnie. Klasycznego Shalimara przypomina mi może po godzinie, wtedy jest bardziej waniliowy. Używam go z umiarem i troche mieszam z klasyczną edt żeby na dłużej mi starczył bo sama woda toaletowa Shalimar przy edp Suffle to taka skromna, cichutka krewna z prowincji, którą mało kto z mojego otoczenia dostrzega. Piękne latem, piękne zimą. Cieszę się że mam Souffle i kocham ją z wzajemnością.
    bavari
    16 lipca 2020 o 11:19
    Piękny, ale trochę męski
    Ekscytujący zapach w ślicznym flakoniku. Jest bardzo charakterystyczny, od razu wiadomo, że to rodzina zapachów Shalimar, ale zupełnie inny od klasycznego Shalimara, którego nie mogę znieść, ponieważ jego nuta głowy przypomina mi środki owadobójcze, natomiast nuta serca wizytę u dentysty. W Souffle jest zupełnie inaczej, miło, czysto, trochę ziołowo. Dla mnie to zapach orientalny, przyprawowy, bardzo wytrawny, wcale nie słodki. Po godzinie odrobinkę się wysładza. Czuję w nim szypry, choć nie ma ich w składzie. Nie czuję w nim natomiast kwiatów, ani wanilii. Z podanego składu jedynie piżmo i cytrusy są dla mnie wyczuwalne. Shalimar Souffle pachnie jak męski szampon, czy żel do mycia ciała. Kojarzy mi się z zapachem mojego męża, który wziął właśnie prysznic. Dla mnie to zapach bardzo seksowny, pobudzający zmysły. Nic nie poradzę - tak go czuję. Podsumowując dla mnie jest to zapach piękny, ale męski, ewentualnie dla kobiety silnej, takiej która ma wszystko w nosie - bo nie każda z nas musi pachnieć kwiatuszkami.
    Zalety:
    • oryginalność
    Wady:
    • męskie nuty
    khy
    11 maja 2020 o 15:30
    Calkowity brak urody
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Zapach suchy, nudny, nieciekawy. Podobieństwo do klasyka minimalne i tylko jeśli w wyszukiwanie włoży się maksimum dobrej woli. Mało trwały, snuje się przy skórze i znika. Nie da sie go opisac - ja tam czuje mase odurzajaco pachnacych kwiatkow i pozbawionych soku owocków, wrzuconych bez ladu i skladu do bardzo rozwodnionej zupy waniliowej. Jesli komus bym polecala, to zwolennikom bezpiecznej, wywazonej elegancji - zapach ma w sobie jakas elegancka nute, mimo calkowitego braku urody.
    • Flakon

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie