Dezodoranty i antyperspiranty

Dove Powder Soft, Antyperspirant w sztyfcie

mar17ta
    19 czerwca 2024 o 10:19
    pachnie pięknie, ale...
    Był to produkt, który mimo wielu plusów nie przypadł mi do gustu. Dezodorant pięknie pachnie, pudrowo, nie jest zbyt słodki i nie na tyle intensywny, żeby zaoachowo kłócić się z jakimkolwiek innym używanym zapachem. Ma przyjemną konsystencję, przy rozprowadzaniu ma się wrażenie konsystencji masełka, jednak zdecydowanie nie jest ona tłusta lub niekomfortowa. Jeśli chodzi o działanie to też nic nie można mu zarzucić, jest poprawny. Natomiast jest to produkt bardzo niewydajny, przy codziennym stosowaniu zanim się człowiek obejrzy to już koniec. A jeśli chodzi o koniec to produkt jest bardzo nieprzyjemny przy wykańczaniu go, stosowanie go przy końcówce jest wyjątkowo niewygodne - ale to jest minus opakowania, a nie samego produktu.
    • działanie
    Wady:
    • niewygodne opakowanie przy wykańczaniu produktu
    • niewydajny
  • 12 października 2023 o 0:11
    Dobry i nie drażniący
    Używam różnych antyperspirantów, natomiast to jest taki do którego chętnie wracam. Mam dość wrażliwą skórę pod pachami, tym bardziej po przejściu poprzez radioterapię. Dove nigdy mnie nie uczulił. Pachnie delikatnie, pomimo że zostawia niestety białe smugi na ciemnym ubraniu, to bardzo dobrze chroni przed nieprzyjemnym zapachem. Opakowanie jest schludne.
  • 27 października 2021 o 22:33
    Nie zachwycił mnie
    Mam wrażenie że trafiłam na wadliwy produkt. Mój produkt jest twardy, ciężko się aplikuje i rozciera. Przez co jednak jest wydajny. Ma delikatny zapach, jednak jest wyczuwalny na skórze. Niestety zostawia ślady na ubraniach. Ma krótkie działanie.
    Zalety:
    • wydajny
    Wady:
    • trudny w aplikacji
    • twardy
    • krótko działa
    • zostawia ślady na ubraniach
    jaga00
    24 marca 2021 o 8:39
    nie nie nie
    Lubię kosmetyki Dove i pomimo, ze te antyperspirantu wyjątkowo mi nie przypadają do gustu co jakiś czas kupuję nowe z nadzieją, ze tym razem trafię i się sprawdzą. Otóż zaliczyłam kolejną pomyłkę. Sam w sobie nie jest najgorszy ale tez nie ma wow. Nigdy nie miałam problemu z nadmierną potliwością ot normalna ochrona w ciągu dnia. Już po 2 godzinach po użyciu poczułam mokre plamy więc w mojej ocenie to nie jest ochrona, jakiej się spodziewałam. Zapach w gruncie rzeczy zwyczajny, pudrowy, delikatny, nie nachalny w moim odczuciu ledwo wyczuwalny na skórze ale tez skutecznie chroni przed nieprzyjemnym zapachem potu więc w tym przypadku na plus. Ja w każdym razie nie kupię z uwagi na słabą ochronę i szukam dalej. Moim zdaniem o wiele lepiej radzą sobie antyperspirantu Dove w sprayu od sztyftu ale zależy to od indywidualnej oceny każdego z nas.
  • 2 marca 2021 o 18:34
    zwraca uwagę przyjemnym pudrowym zapachem.
    Zwraca uwagę przyjemnym pudrowym zapachem, który ładnie ewoluuje na skórze. Jego zapach jest naprawdę przyjemny (jeśli tylko jesteś fanką takich pudrowych woni). Jeśli nie, przyjemność tej kwestii może zostać zakwestionowana :) No cóż, zapach -oczywiście syntetyczny, perfumowany- w moim odczuciu jest jak najbardziej trafiony i dopracowany. Miło byłoby posiadać takie perfumy w swojej kolekcji. Wyczuwalny, choć nie szalenie intensywny; nieprzytłaczający a jednak dający o sobie znać w ciągu dnia. Oprócz zapachu muszę zwrócić uwagę na jego konsystencję. Także dopracowana w każdym calu (choć nic dziwnego, w składzie mamy także silikony). Sztyft jest miękki i przyjemny w dotyku. Łatwo się go aplikuje, a na skórze pozostaje odpowiednia ilość produktu. Przez cały okres użytkowania nie rozwarstwia się i nie kruszy, co zdarzało mi się niegdyś używając mu podobnych dezodorantów. Także na skórze zachowuje się poprawnie, nie roluje się i nie kruszy. Opakowanie również prezentuje się nienagannie. Graficznie charakterystyczne dla marki Dove, to tu wyróżnia się zamknięciem w kolorze pudrowego różu. System zakręcania/odkręcania jest technicznie sprawny przez cały czas stosowania (a ten nie był krótki! Raz, bo stosowałam naprzemiennie inny <naturalny> dezodorant. Dwa! Ten Dove jest baaaaardzo wydajny). Producent obiecuje 48-godzinne działanie. Hmmm ja nigdy nie sprawdziłam trafności tej obietnicy, nie zdarzyło mi się tyle przeżyć bez możliwości prysznica (choć zdaję sobie sprawę, że takie sytuacje mogą zaistnieć :). Antyperspirant świetnie wywiązuje się ze swojej roli, minimalizuje pocenie, niweluje ewentualne przykre zapachy, pozwala na utrzymanie świeżości w warunkach normalnych, ale i tych bardziej wymagających: wyższej temperatury, czy wzmożonego stresu. Dodatkowo nie zauważyłam, by brudził ubrania- białe podkoszulki czy czarne koszule. Wydawałoby się, że to produkt idealny ? Hmm mógłby nim być, gdyby nie ten skład, któremu do ideału niestety daleko. I nawet nie chodzi mi o samą obecność chemicznych komponentów, a raczej o ich wpływ na naszą delikatną skórę w wiadomym miejscu. Silikony, sole aluminium, PEGi, BHT. Daleko mu do naturalności, a mnie do niej coraz bliżej i te naturalne składy są dla mnie o wiele bardziej wartościowe. Taki skład jak tu może zaburzać równowagę funkcjonowania skóry w zakresie usuwania wody i transpiracji. I choć ma wiele innych zalet, z tego właśnie względu raczej nie planuję do niego powrotu. W moim przypadku świetnie radzą sobie produkty naturalne i po takie będę sięgać z o wiele większą przyjemnością :)