BodyBoom Love inside!, Masło antycellulitowe `Kofeinowy twardziel`

• 21 kwietnia 2020 o 12:42
    Kosmetyk z super konsystencją, zapachem i nawilżeniem
    Masło Bodyboom Kofeinowy Twardziel dostałam w prezencie razem z balsamem i peelingiem. Był to bardzo udany prezent. O marce słyszałam już dużo wcześniej, mają pozytywną opinię ze względu na to, że skład jest naturalny i to, że kosmetyki mają całkiem przyjemne działanie. #OPAKOWANIE Masło zapakowane jest w uroczy okrągły, plastikowy słoiczek, z prostą szatą graficzną, z napisami. Sam pojemnik dodatkowo jest umieszczony w estetycznym kartoniku z różowymi wstawkami i różową metką. Wszystko bardzo ładnie się prezentuje, a jako fanka koloru różowego jestem oczarowana tym opakowaniem, chociaż generalnie wolę tubki na zatrzask bo są bardziej higieniczne i wygodne. Duży plus za to, że masło miało ochronną folię, także nie dostawało się do niego powietrze. Zakrętka raczej się nie zacina, nie ma problemu z zakręceniem. #KONSYSTENCJA Kosmetyk ma typową konsystencję jasno żółtego masła czyli jest gęsty, zbity, bardzo przyjemny, mi się przeogromnie podoba i mimo, że jest taki treściwy to dość szybko się wchłania, nie pozostawia tłustego filmu, nie obtłuszcza skóry nie brudzi ubrań, nie ma nieprzyjemnego wrażenia oblepienia. #ZAPACH Kosmetyk ma w swojej nazwie kofeinowy twardziel, myślałam, że będzie bardzo mocno pachniał kawą, będzie to intensywny zapach, ale jest on delikatny, jak dla mnie bardzo przyjemny, a w sumie nie jestem jakąś straszną fanką zapachu kawowego, ale ten tu jest naprawdę ładny, zostaje dłuższą chwilę na skórze co mi odpowiada. #DZIAŁANIE Masło bardzo dobrze nawilża, odżywia skórę, jest ona miękka, gładka, bardziej elastyczna jednak działanie na cellulit raczej jest niewielkie, w sumie nie wierzę, że kosmetyki mogą samodzielnie go zwalczać, ale na pewno skóra jest miękka i miła w dotyku i bardziej nawilżona, a to ma wpływ na jej dobry wygląd. Kosmetyk szybko się wchłania, jest przyjemny w użyciu, nie ma problemu z rozsmarowaniem, podoba mi się to jak skóra wygląda po jego aplikacji. Jest to kosmetyk, który dobrze odżywia i nawilża skórę, czyli robi to co dla mnie jest najważniejsze w sumie. Poprawia jej kondycję. #NIEPORZĄDNE Masło mnie nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje pieczenia, swędzenia, nie powoduje przesuszenia kiedy je odstawiam, nie ma zaczerwienienia, żadnych krostek, nic złego się nie działo. Nakładałam na skórę po goleniu i też nie było pieczenia, jednak przyznam, że nie mam większego problemu z podrażnieniami. #CENA Cena masła jest moim zdaniem dość wysoka jak za 200 ml, chociaż wiadomo, naturalny skład może być bardziej kosztowny. Wydajność moim zdaniem będzie średnia, sama nakładam go głównie na biodra, pośladki, uda z tą cichą (płonną) nadzieję, że może po tym dłuższym czasie zadziała antycellulitowo. #WYDAJNOŚĆ Ja używam jedynie na biodra, uda, pośladki i myślę, że może na miesiąc, dwa wystarczy. #SKŁAD Duży plus za naturalny skład, fajne składniki.
    Zalety:
    • Nawilża
    • Odżywia
    • Skóra jest miękka i gładka
    • Skóra jest bardziej elastyczna
    • Konsystencja
    • Szata graficzna
    • Nie powoduje pieczenia i reakcji alergicznych
    • Nie podrażnia
    • Nie uczula
    • Nie wysusza
    • Nie powoduje krostek
    Wady:
    • Wydajność +/-
  • 12 lutego 2020 o 12:22
    Super
    Zacznę jednak od minusów, zdecydowanie jest to cena oraz dostępność wyłącznie przez internet. Po za tym.. Mega wydajne masełko o dość specyficznym zapachu do którego się przyzwyczaiłam po czasie. Konsystencja typowego masła bardzo przyjemna i łatwa do rozprowadzenia po ciele. Masło dość szybko się wchłania, pozostawia skórę miękką, napiętą i nawilżoną! W połączeniu ze zdrowym stylem życia pomaga pozbyć się cellulitu ;)
  • 11 lutego 2020 o 22:37
    Nic specjalnego
    Oprócz przyjemnego zapachu tak naprawdę nie widzę żadnych zalet tego produktu. Jest stosunkowo dość drogi jak kosmetyki tego typu. Co do dostępności też szału nie ma. Swojego bodybooma musiałam kupić przez internet. Nie spełnia swojego głównego zadania czyli ochrony przed cellulitem. Nawilżenia oraz wygładzenia skóry też jakoś zbytnio nie zauważyłam. W mojej kosmetyczce raczej zbędny.
  • 2 listopada 2018 o 10:33
    Świetle dla kobiet w ciąży
    Świetne masło antycellulitowe i przeciwko rozstępom polecam każdej kobiecie w ciąży ale i po ciąży ja używałam i jestem mega zadowolona świetny zapach wydajność oraz efektywność mega jak dla mnie konsystencja super nie robi żadnych plam na ubraniach i działa cuda
    Zalety:
    • Wydajność ,zapach konsultacja cena
    doth
    31 lipca 2018 o 1:12
    Na cellulit cudowny
    Jestem w trakcie używania trzeciego już słoiczka. Według mnie jeden z najlepszych kosmetyków na cellulit. Ma cudowną konsustencję, piękny zapach, pozostawia lekki film na skórze, no i redukuje cellulit. Niestety nie wiem skąd wzięła się tak drastyczna podwyżka ceny. Rok temu (jesień 2017) kupiłam słoiczek 200ml za 25zl. Teraz (lato 2018) ta sama ilość 200ml kosztuje już 50zl. Rozumiem, że wyższa cena wynika z rosnących cen produkcji, ale no nie dwa razy więcej w ciągu kilku miesięcy! To mnie trochę rozczarowało. Żeby chociaż słoiczki za te 50zl były trochę większe.
    • działanie antycellulitowe
    Wady:
    • wysoka cena!
    • bardzo duża podwyżka ceny w krótkim czasie