Wody toaletowe damskie

Escada Agua del Sol EDT

• 19 października 2024 o 20:15
    Owocowa elegancja
    Tak jak w tytule, dla mnie jest to owocowa kompozycja z nutą elegancji. Są idealne na lato. Mandarynka fajnie komponuje się z dodatkiem kwiatowych nut. Trwałość jest ok. Na skórze nie trzyma się cały dzień, za to na ubraniach super. Dostałam je od mamy na prezent, ale z chęcią kupię kolejny flakon, chociaż wizualnie nie do końca mnie przekonuje.
    Summer
    18 czerwca 2024 o 9:12
    Letnio i owocowo
    Nie wszystkie letnie limitowanki Escady mi podchodzą, ta akurat spodobała mi się bardzo. Jest to tzw. "pulpa owocowa", co dla mnie wcale nie jest określeniem pejoratywnym; wszystko zależy od konkretnego miksu. A ja mam tutaj odpowiednie proporcje słodkości i orzeźwienia. Niestety, bardzo dużą wadą jest słaba wyczuwalność oraz trwałość zapachu, to bardziej taka mgiełka zapachowa, niż nawet woda toaletowa. Trochę dłużej czuć na włosach. Ale szkoda i nie pamiętam, żeby inne Escady były aż tak ulotne...?
  • 1 listopada 2020 o 1:23
    Wakacyjny zapach
    Wakacyjny, letni zapach. Bardzo słodki, owocowy. Zapach jest dziewczęcy, lekki, bardzo przyjemny. Perfumy wywołują pozytywne skojarzenia. Zapach idealny dla młodych kobiet, na dzień.
    Zalety:
  • 6 stycznia 2019 o 17:52
    Królowa przeciętności
    Dostałam ten zapach od mamy. Pierwsze, co się rzuca w oczy to bazarowy flakonik (pierwsza moja myśl - mama wydała kasę na jakiegoś śmiecia). Jednak nie można być takim - dałam tej wodzie szanse. Zapach nie powala, ale jest nawet ok i nadawałby się jako "odskocznia" od codziennych pachnideł gdyby nie to, że on jest zupełnie do niczego. Owocowa letnia kompozycja (bukiet nie na zimę) obarczona sporym ciężarem. Są za ciężkie na lato. Ładne i niepraktyczne.
    Zalety:
    • Trwałość - spokojnie wytrzymują 6h, co jak na wodę toaletową uważam za doby wynik
    • Ciekawa owocowa kompozycja
    Wady:
    • Tandetny flakonik
    • Za ciężki zapach jak na owoce
    • Cena (Ok. 150zł za 50ml). Za tą cenę oczekuję trochę więcej od wody toaletowej.
  • 5 lipca 2018 o 17:39
    cudowna jak jakżda wakacyjna escada
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    SMAKI wakacji i słoneczka: mandarynka, malina, lody i gruszka, które przechodzą w różę i morelę. Zapach zakońćzony jest wybiciem ostatnich nut czyli Bobem Tonką i piżmem. Ach jak ja kocham letnie Escady. Lekkie, zwiewne, owocowe.... zapach typowo wakacyjny na każdą porę dnia. NIestety dość nietrwała, ale wybaczam jej to