Peelingi do twarzy

Bandi Medical Expert Anti Rouge
Bandi Anti Rouge Peeling Kwasowy na Naczynka 30ml

• 3 maja 2024 o 13:08
    Znakomity produkt
    Świetnie sprawdza się w przypadku skóry skłonnej do zanieczyszczeń, a przy tym wrażliwej. Regularnie do niego wracam. Już po pierwszym, wieczornym użyciu skóra jest zdecydowanie gładsza, a jednocześnie bez podrażnień, itd, a wręcz uspokojona. Na peeling nakładam krem (neutralny, prosty w składzie). Na stronie Bandi wyczytałam informację, żeby krem nakładać min 15 od nałożenia peelingu, żeby kwasy mogły podziałać. Ja nakładam nawet wcześniej i pomimo tego widzę ładne wyrównanie struktury skóry. Szczerze polecam.
  • 10 listopada 2021 o 20:53
    Wspaniały
    Kocham ten produkt! Mam niezbyt miłe doświadczenia z kwasami ale ten peeling nie ma z nimi nic wspólnego. Właściwie to świetny nawilżacz. Stosuję go wieczorem i po ok 20 minutach domykam kremem. To jak koi skórę, nawilża i usuwa zaczerwienia i podrażnienia to magia. Zostawia skórę matową i suchą, nie zostawia lepkiej warstwy. Delikatnie niweluje widoczność naczynek. Nie zauważyłam złuszczania ale od tego mam inne kosmetyki. W pełni doceniłam jego kojące działanie przy kuracji retinolem, tylko on daje mi natychmiastowe ukojenie. Dodatkowo jest polskiej produkcji, ma Estetyczne opakowanie i jest w miarę tani. Mógłby być szerzej dostępny i dłużej przydatny (PAO 6 miesięcy) ale przy składnikach aktywnych jestem w stanie to zrozumieć. Wspaniały! Dla mnie jako nawilżacz i ukojenie, niekoniecznie peeling poprawiający kondycję naczynek czy likwidujący teleangiektazje.
  • 17 marca 2021 o 19:03
    łagodny, ale skuteczny peeling
    Dawno, dawno, dawno temu używałam peelingów mechanicznych, ale to było dawno. Mam nadzieję, że moja skóra wybaczyła mi błędy młodości. Zgodnie z zaleceniami dermatologów z peelingów mechanicznych zrezygnowałam. Co do peelingów enzymatycznych mam mieszane uczucia dlatego, że trzeba zazwyczaj trzymać je na twarzy co najmniej kilka minut. Niedawną odkrytą przeze mnie alternatywą są peelingi kwasowe. Peeling kwasowy na naczynka Bandi ma w składzie kwas laktobionowy, który dla skóry naczynkowej jest bardzo polecany. To była przyczyna dla której go kupiłam. Z opisu ma być łagodny, ale nowość to nowość więc zrobiłam test. Na małym kawałku skóry na brodzie. Nic. I po 24 godzinach - nic. Więc można używać. Peelingu nakładamy tylko kilka kropli. Ja zawsze również staram się objąć pielęgnacją szyję i dekolt, więc potrzebuję trochę więcej. Peeling stosuję wieczorem, raz na 3 dni. Czysta skóra. Spryskana tonikiem. Po wyschnięciu nakładam peeling Bandi. Wchłania się błyskawicznie. Praktycznie bez śladu. Jest dość wodnisty, nie pachnie. Nie podrażnia w żaden sposób. Na peeling nakładam moją zwyczajową wieczorną pielęgnację (ale bez retinolu). Rano mam wrażenie, że skóra jest gładsza. Stosuję od kilku tygodni, więc trudno mi powiedzieć czy redukuje zaczerwienienia skóry. Zamierzam go używać do skończenia butelki. I albo kupię jeszcze raz, albo spróbuję innego peelingu Bandi. Peeling jest zapakowany wzorowo. Szklana butelka z niebieskiego szkła, zabezpieczona nakrętką. Pipeta jest zapakowana osobno. Mamy pewność, że nikt nie testował ani peelingu ani nie dotykał pipety. Za to duży plus. Natomiast napisy na butelce są częściowo rozmazane (to samo zauważyłam w przypadku peelingu do skóry głowy Bandi). Niby to głupstwo, ale zauważalne. Lubię też jak na butelce jest podany skład. Tu jest na kartoniku, ale na butelce - brak.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • wzorowe opakowanie
    • gładsza skóra
    • błyskawicznie się wchłania
    martea7
    22 listopada 2019 o 10:48
    Mi nie pomógł
    Peeling faktycznie jest bardzo łagodny - mam cerę naczynkową, bardzo reaktywną a mimo to nie podrażniał mnie w ogóle. Pozostawia skórę gładką i delikatną. Niestety w moim przypadku nie pomógł mi zniwelować zaczerwienień, nie zauważyłam żadnego działania na naczynka a zużyłam 2 opakowania - stosowany co 2 dzień na noc.
    Zalety:
    • pozostawia skórę gładką i napiętą
    • nie pachnie
    Wady:
    • brak działania na naczynka i rumień
    • nie jest zbyt wydajny
    DePuu
    9 grudnia 2018 o 20:18
    doskonale nawilża
    To taki dziwny piling bez złuszczenia skóry, ale widocznie czuję że skóra pozbywa się martwej warstwy. Jest delikatniejsza, lepiej napięta, nawilżona. Nie uczula. Jest delikatny - stosuje nawet w okolicach oczu. Łączyłam naprzemiennie z retinolem z Liq, ale wówczas występowało łuszczenie i czułam że skóra się buntuje. Więc na zimę zostawiam tylko Bandi, bo suche powietrze i mróz i tak męczą moją mieszaną skórę. Do retionu wrócę wiosną i jesienią.
    Zalety:
    • wydajne,
    • nawilża,
    • oczyszcza,
    • wyrównuje koloryt
    • poprawia napięcie
    • wzmacnia naczynka
    • odmładza
    • likwiduje lekkie zmarszczki