Tonik zakupiłam, gdy byłam w trakcie kuracji kwasami - miałam podrażnioną, łuszczącą się skórę, a musiałam jakoś wychodzić do ludzi.
Dotychczas stosowane toniki podrażniały mnie, po przenalizowaniu składu doszłam do wniosku, że ten powinien się sprawdzić w oczekiwaniu na piękną cerę.
PLUSY:
+Opakowanie, spłaszczone, plastikowe i przezroczyste, można kontrolować na bieżąco zużycie produktu. Zamykane na klapkę, otwór w butelce nie jest zbyt duży, dozuje optymalną ilość preparatu.
+Konsystencja! Niby płyn, ale nie do końca! To tak jakby tonik był lekko żelowy, po prostu coś wspaniałego dla suchej i podrażnionej skóry!
+Przyjemny, delikatny zapach, zdecydowanie uprzyjemnia stosowanie
+Wydajność
+Produkt hypoalergiczny
+Porządny skład (kasztanowiec, miłorząb japoński, bluszcz, gliceryna, ginkgo biloba, wąkrota azjatycka, alantoina, panthenol, izomerat sacharydowy (świetnie wiąże wodę, polecany dla skóry suchej i odwodnionej). Same dobrodziejstwa, zero alkoholu!
+Niska cena
DZIAŁANIE:
Zadaniem toniku, prócz przywracania skórze prawidłowego pH, oczyszczania oraz odświeżania, jest przede wszystkim ukojenie, łagodzenie podrażnień, wzmocnienie naczynek krwionośnych i ochrona przed czynnikami drażniącymi.
Produkt spisał się fenomenalnie na skórze po kwasach, stosowałam go nawet później, bo jak żaden inny chronił (zwłaszcza zimą, nareszcie po powrocie z zewnątrz nie miałam zaczerwienionej i szczypiącej skóry), koił (ech, ta egzema ), łagodził, dobrze nawilżał, oczyszczał skórę z resztek zanieczyszczeń i makijażu, rano odświeżał i dawał poczucie komfortu.
Wreszcie moja sucha skóra znalazła wybawcę w postaci tego niepozornego preparatu! Nigdy nie zapchał porów, nie uczulił, jest łagodny, a jednocześnie działa i wzmacnia naczynka, regeneruje skórę i łagodzi wszystkie podrażnienia.
Bardzo wydajny, pierwsze opakowanie skończyłam teraz, a miałam je prawie 3 miesiące!
Polecam serdecznie, to znakomity, POLSKI produkt za grosze!