Olejki do ciała

Kneipp Massageöl Ylang-Ylang Olejek do masażu 'Ylang-Ylang'

HonoSa
    2 czerwca 2021 o 14:32
    Zmysłowa podróż z upojnym i długotrwałym aromatem Ylan Ylang nie tylko do masażu
    Kilka lat temu przez przypadek odkryłam produkty firmy Kneipp. Nie pamiętam już, który olejek kupiłam jako pierwszy, ale zapamiętałam kosmetyki jako wydajne, nieuczulające i przyjemne w użytkowaniu. Olejek do masażu Ylang Ylang to jeden z moich ulubionych olejków wspomagających masaż ciała. Specyfik ma w składzie olejek migdałowy i jojoba, jest treściwy i bardzo wydajny. Ja olejek kupuję jednak ze względu na bardzo oryginalny, upojny i długotrwały zapach ylang ylang, który można albo pokochać albo znienawidzić. Aromat jest- według mnie-bardzo intensywny, trwały i niepowtarzalny. Rozgrzany podczas wykonywania masażu olejek powoli się wchłania, umożliwiając dłuższe użytkowanie, a ciało jest naprawdę wygładzone, miękkie i odżywione. Szklana butla 100 ml wystarcza mi na długo, a tradycyjny „kroplownik” umożliwia dość precyzyjne nałożenie wymaganej porcji produktu na dłonie. Bardzo zmysłowy, rajski, otulający zapach yang yang służy relaksacji (o ile go lubimy- dla wielu osób może być nieznośny????, a jego właściwości pielęgnacyjne sprawiają, że wracam do tego olejku od lat. Gorzej jest z dostępnością- ja w produkty firmy Kneipp zaopatruję się przez Internet. Buteleczka 100 ml kosztuje zazwyczaj około 25 złotych.
    Zalety:
    • upojny zapach ylang ylang
    • dobra jakość i wydajność olejku
    • pielęgnacyjne właściwości łączące olej jojoba i migdałowy
    • wygodna, solidna buteleczka z "kroplownikiem"
    • niewysoka cena
    Wady:
    • za słaba dostępność starcjonarna
  • 6 lutego 2021 o 10:50
    Ulubiony
    Cudowny olejek do masażu. Pachnie słodko, orientalnie i kwiatowo, ale nie przytłaczająco. To jest zapach, który odpręża. Po masażu jeszcze długo czuć go w pomieszczeniu. Bardzo łatwo rozprowadza się po skórze, delikatnie rozgrzewa. Zostawia na skórze wyczuwalną warstwę, ale wchłania się na tyle, że nie brudzi wszytkiego dookoła, także idealny złoty środek. Można go używać w temperaturze pokojowej albo podgrzać wcześniej w kąpieli wodnej. W obu wariantach jest super :) Ma także właściwości pielęgnacyjne, ponieważ skóra jest po masażu przyjemnie nawilżona i odzywiona na wiele godzin. Zdecydowany ulubieniec.
    Zalety:
    • zmysłowy zapach
    • gwarancja relaksu
    • dobre wchłanianie
    • pielęgnacja skóry
    • przyjemność użytkowania :)
  • 5 kwietnia 2020 o 16:13
    Rozkosz dla zmysłów :)
    Kocham ten olejek. Zapach jest wprost obłędny. Mega ciepły, przyjemny, odprężający, zmysłowy. Kocham Ylang-Ylang :) Konsystencja jest dosyć treściwa jak na olejek. Bardzo dobrze rozprowadza się po ciele. I podczas masażu genialnie rozgrzewa ciało, Ten kosmetyk jest idealny do igraszek we dwoje :). Wydajność jest średnia. Ale i tak go będę non stop kupować, bo warto. Nie pozostawia lepkiej warstwy na skórze. Bo po czasie się wchłania. A cudowny zapach zostaje aż do wzięcia prysznica. Olejek jest po prostu cudowny. Polecam gorąco, zwłaszcza parom.
  • 29 kwietnia 2019 o 11:31
    Rozkoszny masaż
    Kneipp to niemiecka marka z którą pierwszy raz mam styczność. Powstała w 1891r. i rekomenduje produkty pielęgnacyjne. Nie zawierają one środków konserwujących czy barwników oraz nie są testowane na zwierzętach. Z oferty można wybrać coś dla siebie wśród kosmetyków do kąpieli, olejków do ciała i masażu, kremów do twarzy czy artykułów dla dłoni i stóp. Z kilku propozycji olejków do masażu zainteresował mnie akurat ten ze względu na działanie uspokajające olejku eterycznego ylang ylang. Produkt znajduje się w kartonowym pudełku pozostawionym w żywopomarańczowej tonacji wraz z grafiką kwiatu-to nawiązanie do nazwy i składu.Na opakowaniu są wszystkie przydatne informacje w języku polskim. Produkt zawiera nie tylko olejek eteryczny ylang ylang, ale także olej słonecznikowy, który jest na pierwszym miejscu w składzie,olej ze słodkich migdałów, olej jojoba. Buteleczka specyfiku jest szklana i poręczna, dosyć ciężka, zakończona zieloną nakretką.Otwór przez który aplikujemy olejek jest odpowiedniej wielkości i zawiera gumową wtyczkę. Nie wylewa się go za dużo, dlatego nie ma mowy o marnowaniu. Etykietka odpowiada kolorystycznie pudełku. Są na niej napisy w języku niemieckim, ale naklejono nalepkę w naszym języku. Pojemnik pozwala być na bieżąco z ubywaniem zawartości. Produkt ma żółty kolor, ale na skórze jest przezroczysty.Jest tłusty, wodnisty i intensywnie pachnie. Aromat jest kojący,poprawia humor i działa relaksująco. Masaż olejkiem to czysta przyjemność dla ciała i ducha. Wchłania się szybko, ale pozostawia lekki, ochronny film na skórze. Sprawia, że ta jest delikatna, gładka, miękka i rozkosznie pachnie przez długi czas. Nie wywołuje alergii czy wysypki. Olejek jest wydajny, ale jego cena to około 30 zł. Myślę jednak, że warto mieć go w swojej kolekcji. Dostępny jest w Hebe. Inne produkty firmy Kneipp można też kupić w Rossmannie.
    Zalety:
    • Całokształt
    Wady:
  • 20 lipca 2018 o 9:01
    Kneipp Olejek do masażu 'Ylang-Ylang
    Używa od:próbka
    Bardzo wydajny, świetnie nadaje się do masażów zarówno zwykłych jak i jako wstęp gry erotycznej. Zalety: Wydajność Zapach Wady: Opakowanie, łatwo brudzi się olejkiem wszystko wokół