Płyny do demakijażu

Mincer Pharma Daily Care, Regenerujący płyn micelarny do twarzy No. 03

• 10 grudnia 2019 o 10:48
    Zwyklak, średniak, nic specjalnego
    Dostałam odlewkę tego micela, dość sporą, więc się z nią trochę męczyłam. Firma Mincer zawsze kojarzyła mi się z aptecznymi rzeczami o dość dobrej jakości, a niestety dla mnie ich kosmetyki (ten micel, tonik i węglowy żel) okazały się słabe. Płynów micelarnych używam przede wszystkim do zmywania makijażu oczu. Do twarzy wolę inne specyfiki. Niestety z powodu ultra wrażliwych oczu większość miceli, które dane mi było testować odpada u mnie na starcie - powodują pieczenie, łzawienie i wkurzenie. Nie inaczej było z tym. Wcale mnie już to nie dziwi. Plusem było to, że dobrze zmywał cienie i zwykły tusz. Zapach miał taki sam jak tonik, czyli apteczny i chemiczny, mi się osobiście nie podobał. Resztę zużyłam powoli do demakijażu twarzy, tu było wszystko ok, nie podrażnił mi skóry ani nie wysuszył, nie spowodował wysypu niedoskonałości. Być może dlatego, że nie używałam go codziennie, a jedynie doraźnie, byle tylko jakoś go zużyć. Nie polecam wrażliwcom.
  • 6 kwietnia 2018 o 22:50
    Podrażnia jak diabli
    Mincer wrócił na półki, przez chwilę zamknął się w fabryce i tworzył od nowa swoje produkty. Ich micele uczulają mnie od pierwszego dotknięcia wacikiem skóry. Miałam tą wersję do cery naczynkowej i teraz ten i oba podrażnia ją potwornie. Twarz piecze. Oczyszcza bardzo prowizorycznie, bez domycia żelem nie ma szans na czystą cerę. Regeneruje? Nie sądzę, najpierw szczypie jak cholera, Nie dałam rady go stosować. Może cery tłuste jakoś go wytrzymają. Ja pass.
    Wady:
    • podrażnia
    • słabo oczyszcza
  • 6 kwietnia 2018 o 21:41
    Średniaczek
    Produkt dedykowany do cery normalnej, ale jak dla mnie może się sprawdzić przy cerze suchej. Średnio oczyszcza. Ładnie pachnie, mnie akurat nie podrażnił jeśli chodzi o cerę, do demakijażu oczu się nie nadaje. Na twarzy pozostawia efekt lekko lepkiej skóry, co mi osobiście w nim przeszkadzało. Regeneracji cery przy stosowaniu nie zauważyłam.
    Zalety:
    Wady:
    • efekt lepkości cery po demakijażu
  • 20 marca 2018 o 15:47
    przeciętny
    Płyn dobrze radzi sobie z podkładem, korektorem, pudrem, różem, pomadkami do ust i cieniami do oczu, jednak z maskarą już nie, bo ją trochę rozmazuje (sprawdzałam to na dwóch tuszach). Nie spowodował u mnie żadnych reakcji typu uczulenie czy pieczenie. Płyn micelarny jest wydajny, posiada dość neutralny zapach. Ostatecznie oceniam go jako przeciętny, po który raczej w przyszłości nie sięgnę nawet jak ponownie będzie w przecenie w rossmanie(kupiony właśnie przy tej okazji).
    Ann2207
    7 listopada 2017 o 21:06
    To nie to
    Płyn kupiłam bo miałam krem i byłam z niego zadowolona. Potok łez, szczypie i podrażnia. Kiepsko radził sobie z tuszem, rozmazywał. Rano widziałam jeszcze pozostałości, do twarzy też się nie sprawdził. Zmywał ale piekły mnie policzki. Mam popękane naczynka. Nie zużyłam do końca, oddałam dla siostry. Historia się powtarza. Wylałyśmy go do zlewu.
    Zalety:
    • Właśnie to ma same wady.
    Wady:
    • Piecze i podrażnia oczy jak i twarz.
    • Rozmazuje a nie zmywa makijaż.