Kosmetyki brązujące

Veoli Botanica Touch of Summer, Brązujący balsam do ciała z ekstraktem z alg i masłem kakaowym

• 21 kwietnia 2024 o 14:12
    Przy jasnej karnacji daje nieładny, żółty odcień.
    Lubię balsamy brązuje, stsouję regularne. Niestety, nie znalazłam jeszcze ideału. Balsam Veoli Botanica jest najlepszy z drogeryjnych balsamów, które stosowałam, jednak nie wrócę do niego w przyszłości. Nie jestem zadowolona z zakupu. 1. Opakowanie. Ogromnym plusem jest szklana, ekologiczna butelka z dobrze dozującą pompką. Przed użyciem polecam wstrząsnąć mocno butelkę (w moim egzemplarzu bez wstrząśnięcia wylatuje płyn). 2. Zapach. Zapach jest dla mnie ważnym kryterium wśród balsamów brązujących. Balsam Veoli Botanica ma delikatną, nieprzyjemną woń samoopalacza, jednak ulatnia się po kilku godzinach. 3. Odcień. Mam jasną karnację i u mnie wypada żółty kolor, widać że nie jest to naturalna opalenizna. Jednak balsam jest bardzo delikatny, nie robi smug. Będzie idealny dla osób o średniej i ciemnej karnacji. Biorąc pod uwagę konkurencyjne produkty z drogeryjnej półki, Veili Botanica daje zdecydowanie najładniejszy efekt. Wystarczy użyć balsamu jeden raz, żeby zobaczyć efekt. 4. Konsystencja. Produkt posiada lekką konsystencję mleczka, świetnie się rozsmarowuje. Balsam jest bardzo wydajny i starczy na długo. Podsumowując, nie kupię ponownie. Nie podoba mi się żółty efekt na skórze, jaki daje balsam. Mocno widoczna jest “sztuczna opalenizna”. Jednak jest to bardzo dobry produkt, najlepszy wśród drogeryjnych balsamów. Uważam również, że całkowicie nie wart swojej ceny (130 PLN). Znacznie lepiej sprawdzają się u mnie balsamy brązujące zagranicznych marek premium, jednak tam cena jest już dużo wyższa.
    Zalety:
    • wydajny
    • nie robi smug
    • świetnie się rozsmarowuje
    • nie posiada mocnej, nieprzyjemnej woni charakterystycznej dla samoopalaczy (jest delikatna)
    Wady:
    • przy jasnej karnacji opala na “sztuczny” żółty odcień, zdecydowanie wolę jasną skórę bez tego balsamu
    • efekt na skórze jest niezadowalający
  • 16 listopada 2021 o 15:16
    Muśnięcie słońcem
    Balsam brązujący do ciała nadaje naturalny efekt opalenizny w kilka chwil. Pięknie nawilża, wygładza skórę i ujędrnia. Wg mnie ma piękny zapach a co najważniejsze nie zostawia śladów na ubranich. Po zastosowaniu go można od razu włożyć ubranie . Najlepiej przed zaaplikowaniem go zrobić peeling ciała.
    Zalety:
    • Duża pojemność
    • Przyjemny zapach
    • Naturalny skład
    • Efekt pięknej opalenizny
    • Wygodna pompka
    • Nawilża skórę
    • Wygładza
    • Ujędrnia
    • Bardzo wydajny
    Wady:
    • Wysoka cena
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 15 listopada 2021 o 21:47
    Konkurencja na rynku balsamów brązujących!
    Od kilku lat jestem wierna balsamowi brązującemu innej marki, zużyłam kilka sloiczkow i chociaż nie jest idealny, to właściwie nie miał na rynku kosmetyków naturalnych konkurencji... aż tu nagle wchodzi cały na brązowo balsam Veoli ;). Po pierwsze zapach! Balsam właściwie nie pachnie, nie ma tutaj żadnych ostrych nut, które próbują zatuszować smrodek DHA, po kilku godzinach, nadal nie "pachniemy" upieczonym kurczakiem :). Po drugie, najważniejsze - działanie. Jest tak jak się spodziewałam i czego oczekiwałam, balsam jest skuteczny, a efekt bardzo subtelny (co oczywiście można stopniować). Jedna warstwa to dosłownie muśnięcie skóry, widać, że koloryt jest ładniejszy i wyrównany, ale niewtajemniczeni będą zachodzili w głowę dlaczego w środku zimy Twoja skóra prezentuje się tak ciepło. Bardzo fajnym rozwiązaniem jest również opakowanie z pompką. Pompki rządzą. Balsam sam w sobie jest lekki, szybko się wchłania, całkiem dobrze rozsmarowuje i wybacza niedokładność. Brak wad!
    FlyPati
    14 listopada 2021 o 23:06
    Piękna opalenizna i pielęgnacja w jednym
    Mam jasną karnację i szczerze mówiąc nie lubię wylegiwać się na słońcu. Zazwyczaj mam opaloną górę a nóżki muszę wyrównywać takimi właśnie produktami. Zimą jestem blada o stóp do głów ale fajnie od czasu do czasu złapać kolorku. Balsam zamknięty jest w solidnym szklanym opakowaniu, które bez wątpienia wykorzystam ponownie więc nic się nie zmarnuje. Dozownik ułatwia higieniczną aplikację produktu i działa bez zarzutów. Balsam nakładam zawsze po peelingu skóry przy pomocy rękawicy, która ułatwia równomierne nałożenie produktu. Konsystencja balsamu jest średnio gęsta i ma całkiem ładniutki zapach, który nie kojarzy mi się ze smrodkiem balsamów brązujących, których używałam do tej pory. Jak mowa o rękawicach polubiłam się też z rękawicą peelingującą IgLOVE PEEL warto mieć ją w łazience. W strategicznych miejscach takich jak kolana czy łokcie zawsze staram się nakładać mniej produktu. Bardzo podoba mi efekt jaki jestem w stanie uzyskać. Opalenizna wygląda naturalnie i zdrowo nie ma mowy o pomarańczy. Efekt można stopniować ale przy mojej jasnej karnacji nie trzeba wiele. Efekt utrzymuje się około tygodnia i schodzi równomiernie. Oprócz tego wygładza delikatnie natłuszcza i nawilża skórę. Szczerze mówiąc jest to najlepszy balsam brązujący jaki miałam okazję testować, szczerze polecam.
    Zalety:
    • Naturalny efekt, opakowanie, dobry skład, nie podrażnia, opalenizna schodzi równomiernie, pielęgnuje
  • 14 listopada 2021 o 21:49
    Genialny!
    Przyznam, że ucieszyłam się na możliwość sprawdzenia balsamu brązującego, bo skóra powoli staje się blada na zimę.. a nie musi! Po otwarciu cudnego, kartonowego opakowania widzimy porządne, szklane opakowanie tego produktu. Fakt, że jest ciemne, uspokaja mnie bo daje poczucie pewnej ochrony produktu w środku. Czy polubiłam się z tym balsamem? Jako bladzioch z problemem suchej skóry, ten produkt stosuję co wieczór i jestem naprawdę zadowolona. Będzie to nieodłączny kompan tego okresu jesienno/zimowego, który pozwoli zachować skórze naturalną i delikatną opaleniznę. Produkt jest z ekstraktem z alg i masłem kakaowym. Nie pachnie jakoś mocno, co jest dla mnie na plus. Według opisu producenta, są to nuty olejku eukaliptusowego, kwiatu lawendy oraz owoców cytryny, neroli i pomarańczy. Ale.. chyba nie musi pachnieć, a ma działać! I działa. Skóra jest muśnięta słońcem i dokładnie nawilżona, co jest na ogromny plus. Produkt dobrze się wchłania i nie brudzi na szczęście tak, jak brudzą podobne produkty do tego. Nie stosowałam do niego rękawiczki i nie byłaby nawet potrzebna. Skład tego balsamu jest bajeczny! Składniki aktywne i elementy takie jak wegański DHA, skwalan z trzciny cukrowej, czy melanina z daktylowca to gratka dla wielbicielek czegoś, co nie jest prostym balsamem z niskiej półki. Produkt wchłania się wyśmienicie i nie brudzi, a stosowałam już kilka podobnych produktów, które w porównaniu do tego balsamu były problematyczne. Tu czuć różnicę również na skórze. Jako ktoś, kto stara się nie kłaść byle czego na skórę, jestem bardzo zadowolona z działania tego balsamu. Jeśli rozważanie jego zakup, polecam się zdecydować.
    • skład
    • dobre nawilżenie
    • skóra muśnięta słońcem
    • nie brudzi
    Wady:
    • kiedyś się skończy...