Podkłady

Gosh Foundation Plus+ Podkład kryjąco-korygujący

GOSH Foundation Plus Podkład kryjąco - korygujący 008 Golden 30ml

• 16 lutego 2021 o 11:59
    Sprawdził mi się świetnie w każdych warunkach pogodowych ????
    Jestem zdziwiona, że ten podkład ma tak słabe opinie! Kupiłam go z polecenia koleżanki która również jak ja ma tłusta cerę. W drogerii dobrałam sobie odcień. 004 jest dla mnie na zimę i wiosnę jest to wręcz idealny kolor. Nie zauważyłam żeby się utleniał - po przypudrowaniu ma taki sam kolor. Buteleczka jest faktycznie mała bo tylko 30ml ale produkt jest bardzo gęsty i wydajny. Mnie ta gęstość nie przeszkadza bo znalazłam idealna gąbkę do nakładania takich konsystencji. Jeżeli chodzi o trwałość to powala na kolana. Testowałam go chyba w każdych możliwych warunkach-od wyjścia w góry przy - 20 stopniach, przez spacery w deszczu i 35 stopniowe słońce. Mam cerę bardzo tłusta z niedoskonałości i piegami na 60% twarzy więc ciężko jest znalesc idealny podkład. Ten utrzymuje się świetnie przez cały dzień. Nawet kiedy noszę maseczkę nie odbija się. Po kilku godzinach wyświeca się i wymaga przypudrowania ale nie uważam tego za wadę bo u mnie każdy podkład się świeci po jakimś czasie. Kwestia tego jak szybko. Ten akurat długo pozostaje matowy. Uważam, że ma mocne krycie bo naprawdę tworzy mi idealna tafle na twarzy. Zależy od dnia mojej cery gdy mam mocno uwidocznione pory widać podkład. Jednak to użyciu pudru sypiego ten efekt mija.Cena regularna może być jednak wysoka jak za 30ml dlatego warto szukać na promocjach bo można go kupic o połowę taniej. Nie uczulił mnie i nie zapchał za co wielki plus.
    domkep
    26 sierpnia 2020 o 21:56
    Średniak
    Podkład nie spełnił moich oczekiwań. Jest za ciężki. Podkład jest zapakowany w niewygodną buteleczkę, z której pod koniec ciężko go wydobyć. Konsystencję ma gęstą. Po nałożeniu na skórę tworzy maskę. Nie uczula ale zatyka pory. Kryje. Dość długo się utrzymuje choć w pewnym momencie wydziela tłusty filtr.
  • 26 maja 2019 o 7:10
    Miało być tak pięknie
    W drogerii sprawdziłam na szyi produkt i byłam zachwycona tym jak kryje, jaki ma piękny odcień i wykończenie. Lekka satyna, trochę lepki ale mówię cóż, przypudruje będzie ok. Niestety kiedy nałożyłam to na drugi dzień byłam w szoku jak brzydko wygląda po kilku godzinach. Już po około 4 zaczyna bardzo brzydko się świecić i zjeżdża z twarzy! Zaczyna robić coś dziwnego, osiada mocno i widać nagle każdą porę i każdą niedoskonałość... dramat. Mało tego, gdzie się nie dotknie tam jak zaczarowany ZNIKA. I do tego bardzo brzydko bo takimi odciętymi plackami. Nie polecam!!
    Zalety:
    • Kolor 002 jest piękny, idealny beż
    • Kryje dobrze, ale za tą cenę mogę mieć podkład dużo lepszy o duzo większym kryciu
    • Nie zapycha a mam do tego naprawdę duże predyspozycje
    Wady:
    • Świeci się okropnie na cerze SUCHEJ, nie chce myślę co by było na tłustej
    • Nie jest trwały
    • Źle się nakłada gąbką
    • Podkreśla wszystko co najgorsze, po prostu twarz wygląda brzydko
    • Cena mocno przesadzona, 70zl za taki bubel...
  • 16 września 2018 o 21:55
    Sredni pod kazdym katem
    Jako pierwsze rzucilo mi sie w oko bardzo praktyczne opakowanie, pozniej nazwa - polaczenie podkladu i korektora to musi byc cos! Niestety, spotkal mnie pewien zawod. Nie moge powiedziec o tym pokladzie, ze jest jakas tragedia, ale jest... sredni, ni mniej ni wiecej, Krycie jest ok i to jest jego najwieksza zaleta - dobrze rozprawia sie z niedoskonalosciami i przebarwieniami. Konsystencja - rozprowadza sie niezle, ale nie stapia sie ze skora, niestety odzacza sie na skorze, czego konsekwencja jest swiecenie sie skory. Nie jest to wprawdzie podklad matujacy, ale przez to, ze nie stapia sie z cera, jest caly czas lepiacy i poteguje swiecenie sie. Nie zrobil krzywdy, nie zatkal, ale tez nie zachwycil. Na plus zdecydowanie praktyczne, higienicze opakowanie, oraz wydajnosc - okazal sie wydajniejszy, niz wydawaloby sie to na podstawie wielkosci opakowania. Choc z drugiej strony,, czy to w jego przypadku na pewno zaleta...? ;)
    nanette
    2 sierpnia 2018 o 4:20
    Nie dla mnie
    Nie spodobał mi się. Kupiłam go na próbę, tuż przed wyjazdem wierząc szczerze, że się sprawdzi. Kolor 006 oksyduje na pomarańczowo. Zapach jest okropny, kojarzy mi się z przyschniętą farbą plakatową, ciężko się go nakłada i rozprowadza. Nie wtapia się w skórę, okropnie podkreśla pory i ma jedną paskudną właściwość która kompletnie zniechęciła mnie do dalszego używania: mimo ,że jest gęsty i kryjący - słabo zastyga. Nawet przypudrowany dobrym pudrem wygląda lekko "klejąco" i już po 15 minutach sprawia ,że świeci mi się cała twarz. Na zdjęciach wygląda okropnie, można go pudrować wielokrotnie ale zachowuje się jakby "zjadał" nałożony na niego puder a twarz dalej mocno się świeci.
    Zalety:
    • opakowanie zajmuje mało miejsca i z pewnością nic się nie wyleje w podróży
    Wady:
    • zastyga w opakowaniu i nie da się go "wyciągnąć" mimo, że w środku jest dużo produktu
    • jest drogi
    • zapach i konsystencja jak farba plakatowa
    • wygląda okropnie na skórze