Podkłady

bareMinerals Original SPF 15 Podkład mineralny w pudrze

• 17 lipca 2020 o 22:03
    Love/hate. Pierwsze dwie godziny to bajka, później dramat
    Jest to w sumie mój drugi podkład mineralny do twarzy i sama nie wiem czy to coś dla mnie. Pierwszy mam z Artdeco, ale jakoś za mało krył, więc postanowiłam kupić coś innego. Nie wiem czemu, ale zdecydowałam się na ten. Był po prostu łatwo dostępny jak na De. Mój kolor to 03 fairy Light i jest naprawdę idealny. Co prawda w opakowaniu wydaje się jakiś ciemny i pomarańczowy, a po nałożeniu na wierzch dłoni bardzo jasny, to na buzi po chwili jest idealny. Po prostu zero odcinki między twarzą a szyją. Idealne dopasowanie. Odpowiednio jasny i lekko żółtawy. Opakowanie produktu super. Wieczko z sitkiem jest przekręcane, więc otwory są zasłonięte i produkt się nie wysypuje i nie lata w opakowaniu pod wieczkiem. Poza tym opakowanie bardzo porządne i ładnie się prezentuje. Produkt jest drobno zmielony, dosyć miękki. Nie mam doświadczenia z minerałami, więc obejdzie się bez porównań. Ale konsystencja wydaje się fajna i przyjemna. Sam produkt nakłada się łatwo. Mnie przypasowało nakładanie pędzlem okrężnymi ruchami. Podkład przy samym nakładaniu jest jasny i widoczny jak proszek, ale dosłownie w chwilę kolor się dopasowuje i zaczyna wyglądać jak zwykły podkład. Zauważyłam, że lepiej wygląda nakładany na gołą buzię. Nakładałam na różne kremy, sera, na samą esencję i podkład na nich w niektórych miejscach się zbierał. Jakby za mocno się w danym miejscu przykleił i robiło się coś a'la smuga. Na gołej skórze nie było tego problemu. Być może trzeba byłoby sporo dłużej poczekać po prostu aż pielęgnacja się lepiej wchłonie. Ma on średnie krycie. Naprawdę dla mnie w sam raz. Nie mam niedosytu i nie mam potrzeby użycia korektora. Cerę mam mieszaną, przetłuszcza się w strefie T, ale jest przy tym też dosyć sucha, bardzo porowata w strefie T, delikatnie zaczerwieniona w strefie T, pojedyncze niedoskonałości, jakieś ślady po pojedynczych wypryskach. Generalnie nie jest zła, ale lubię średnie krycie. Ten podkład naprawdę mnie zaskoczył. Nie spodziewałam się że tak ładnie zakryje te rzeczy i ujednolici koloryt skóry. Jakieś czerwone wypryski były zamaskowane tak w 80%, więc naprawdę super. Rozszerzone pory pięknie zakryte. Nie pochodził w nie. Skóra po nałożeniu podkładu wyglądała na bardzo gładką, rozświetloną, taką serio jak z photoshopa. Podkład potrzebuje chwili by się ze skórą tak idealnie zgrać. Myślę, że tak z 10 minut i mamy już taki rzeczywisty wygląd i dopiero wtedy najlepiej go pudrować, nakładać bronzer, itd. Podkład nie jest widoczny na buzi jako taka warstwa. Żaden płynny zwykły podkład chociaż nie wiem jak dobrze dobrany mi się wydawał, to nie dawał aż tak naturalnego efektu, takiego perfekcyjnego stopienia się ze skórą.... Podkład daje naprawde mocne rozświetlenie. Dla mnie puder to mus. Jednak mimo pudru i tak to glow przebija, więc to zdecydowanie będzie lepszy wybór dla cery suchej, normalnej czy dojrzałej a nie mieszanej czy tłustej. Jednak początkowo mimo mocnego glow, aż za mocnego jak dla mnie jednak fanki matu, to muszę przyznać że buzia wygląda bardzo, ale to bardzo korzystnie. Niestety po 2 godzinach zaczyna się dramat. Podkład na maksa się świeci. Jakby w ogóle się go nie przypudrowało i zaczyna się jakby ciastkować, ważyć. Ciężko to opisać. On się kompletnie nie ściera z buzi i nie robi dziur, ale on się jakby na tej skórze zbiera. Wygląda to naprawdę źle... Nawet mój ukochany, który jakoś za bardzo się na makijażu nie zna, powiedział że coś jest nie tak z moim podkładem, bo twarz wygląda fatalnie. Robiłam do tego produktu wiele wiele podejść i niestety za każdym razem dzieje się dokładnie to samo. Próbowałam na różne produkty go nakładać, różnymi sposobami i pędzlami. Pudrować różnymi pudrami i nie pudrować wcale... Za każdym razem jest to samo. Co bardzo mnie boli, gdyż przez pierwsze dwie godziny wygląda bajkowo mimo zbyt mocnego jak dla mnie rozświetlenia. Myślę, że zostawię sobie trochę i wrócę do niego na jesień/zimę, gdy moja skóra robi się typowo sucha, a resztę oddam mamie jak kiedyś będę w Polsce. Być może sprawdzi się lepiej. Trochę szkoda, bo nie był to jakiś super tani produkt. Wydaje mi się, że zapłaciłam ok.30 e. Jeśli planujecie zakup, to raczej warto kupić próbkę o ile są dostępne lub odkupić od kogoś odsypkę. Bo jednak to nie zwykły płynny podkład, który jeszcze można wymieszać z innym i zużyć.
  • 29 września 2019 o 12:54
    Najlepszy z najlepszych !
    Podkład poleciła mi kuzynka nie byłam przekonana do podkładu w pudrze ponieważ mam cerę mieszana skłonna do trądziku sądziłam Że pozostaną mi jedynie podkłady kryjące w płynie Jednak spróbowałam i używam go od kilku lat . Nie zamienię na inny . Od samego początku uzywam odcień Medium Beige dopasowuje się Do koloru cery latem po opalaniu jak I zimą . Dobrze kryjący - cera jest promienna rozświetlona no i oczywiście jest to podkład mineralny co jest ogromnym Plusem . Opakowanie starcza spokojnie na kilka miesięcy co jest również na plus ponieważ jego cena nie jest niska.
    Zalety:
    • Krycie
    • Skład
    • Kolor dopasowujący się do koloru skóry
  • 28 maja 2019 o 14:04
    Bardzo dobry, wracam z podkulonym ogonkiem, gdy zrobie sobie krzywde innym kosmetykiem :)
    Bardzo dobry podklad na polce kosmetykow mineralnych. Zaprzyjaznilam sie z nim prawie 3 lata temu, gdy dermatolog nakazal odstawic "zwykle" kosmetyki i przesiasc sie na mineraly (tradzik rozowaty, grudki i inne efekty specjalne). Zmienilam wtedy cala pielegnacje i wlasnie podklad. Od tamtem pory zuzylam ich chyba z 10.... wracam do niego zawsze, gdy zdradze go z innym, "chemicznym"podkladem. Mimo dosc powaznych minusow - zawsze do niego wracam. Chyba, ze w koncu znajde swojego swietego graala wsrod podkladow mineralnych :)
    Zalety:
    • Plusy:
    • budujemy krycie od lekkiego do duzego
    • zakrywa zaczerwienienia
    • leczy buzke z podraznien i uspokaja cere - i to jest najwiekszy plus!
    • piekne, rozwietlajace wykonczenie
    • duza gama kolorow
    • opakowanie z "solniczka"
    • nie wazy sie i nie robi dziur podczas "przyklepania" (poprawek)
    • Kat Von D puder Lock It bardzo ladnie go utrwala na dluzej
    Wady:
    • Minusy:
    • cena i rozmiar (za 8gram produktu 130 zl....)
    • wydajnosc (starcza mi na maks 2.5 miesiaca - ale zrzucam to na karb krycia, ja daze do wiekszego krycia)
    • sciera sie w placki, chodz nie zawsze
    • na nosie zjezdza, ale moja strefa T wyswieca sie dosc szybko
    • W wadach musze zaznaczyc, ze to podklad mineralny, a po nich nie mozemy sie spodziewac dlugotrwalosci na poziomie Estee Lauder DW :)
    emma-e4
    28 listopada 2018 o 11:50
    cudowny/straszny
    W skrócie - daje piękny efekt,ale na krótko. Szybko zamienia się na twarzy w istną makabrę. Mam KOLOR fairly light - ciepły, lekko pomarańczowy. Mam jasną cerę i ten podkład jest dla mnie dobry wiosną i jesienią. Zimą minimalnie za ciemny, ale też ujdzie, dzięki jego właściwościom odbijającym światło. Latem za jasny. OPAKOWANIE - bardzo wygodny sposób otwierania, przekręcane wieczko powoduje, że nareszcie nic się nie wysypie. Matowa nakrętka szybko się brudzi. NAKŁADANIE - idealne. Miałam już kilka minerałów i żaden nie nakładał się tak łatwo. Nie pyli, w ogóle! Jedyny mineralny puder, jaki mogę nakładać metodą na sucho, bo nie pyli dookoła, idealnie przykleja się do skóry, nie robi plam,smu, nie gromadzi się w jednym miejscu tylko daje rozcierać pędzlem. KRYCIE - bardzo dobre. Kryje przebarwienia, zaczerwienienia, małe krostki. Wygładza skórę i daje fotoszopowy efekt odbicia światła, rozświetlenia i rozmycia niedoskonałości. Kolor po kilku minutah dopasowuje się do cery i wszystko jest och, ach i tylko..... TRWAŁOŚĆ- 2 godziny i jest koszmar. Podkład zaczyna się błyszczeć. Nigdy nie błyszczała mi się skóra po minerałach! Robi się tłusty, warzy się, wchodzi w pory i zmarszczki, podkreśla pory. Najgorzej, jeśli chciałyśmy przykryć krostkę i nałożyłyśmy go trochę wiecej. Wtedy zwarzy się dookoła i zostawi taką czerwoną, podkreśloną krostę w środku. Do tego jak już zrobi się tłusty to ściera się z twarzy przy każdym dotknięciu zostawiając puste placki gołej skóry. Próbowałam go używać na różne kremy, to nie ma znaczenia. Na kremie matującym trwałoś trochę lepsza, ale ciągle 8 godzin w pracy nie da rady. Można go przypudrować z wierzchu np pudrem bambusowym. Trwałość lepsza ale efekt rozświetlenia i fotoszopa znika. Trwałość nie zależy też od pory roku, czy upalne lato, czy łagodna wiosna wszystko wygląda tak samo. Wydajność dobra, używam go od początku tego roku, ale nieregularnie. Na pewno użyłam go 30-40 razy i mam jeszcze sporo. PODSUMOWUJĄC: za tę cenę kocham go i nienawidzę. Ale raczej nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • Kolor dopasowuje się do cery, idealny efekt wygładzenia, rozświetlenia i krycie
    Wady:
    • trwałość- podkład się wyświeca po 2-3 godzinach, jest zwarzony, ciastkuje się, wchodzi w pory i sprawia że cera wygląda nieświeżo o brzydko. Na pewno nie nadaje się do cery mieszanej i tłustej
  • 14 marca 2018 o 13:27
    Idealny na co dzień
    Tego podkładu używam już od dobrych kilku lat i nadal nie znalazłam lepszego podkładu na co dzień. Po tylu latach stosowania na swojej naczyniowej cerze mogę stwierdzić, że: - na pewno trzeba pamiętać o odpowiednim nawilżeniu skóry, bo może podkreślać suche skórki; - świetnie się go nakłada; - idealnie wyrównuje koloryt skóry i ją rozświetla, buzia wygląda bardzo naturalnie i świeżo, nie czuje się go na twarzy; - to podkład tylko na co dzień, nie daje mocnego krycia, na większe wyjścia zawsze muszę używać podkładu w płynie; - nakładanie go w większej ilości, żeby poprawić krycie nie ma sensu, bo robi się go za dużo i wygląda bardzo nieładnie; - nie jest super trwały, utrzymuje się do kilku godzin; - ma bardzo fajny skład, jeśli zdarzy mi się zapomnieć o demakijażu, nie odbija się to na mojej cerze; - może lekko się utlenić i odrobinę ściemnieć, choć nie zawsze; - w przeciwieństwie do innych podkładów mineralnych, których próbowałam, nie warzy się; - jest bardzo wydajny, jedno opakowanie przy codziennym używaniu starcza na ok. 3 miesiące. W porównaniu z innymi podkładami mineralnymi wypada zdecydowanie najlepiej i zawsze do niego wracam.
    Wady:
    • na przestrzeni kilku lat nieco podrożał ;)