Mydła

Luksja Creamy, Mydło w płynie `Róża i proteiny mleka`

Luksja Rose

• 10 kwietnia 2025 o 5:38
    Zwyczajne mydło o ciekawym zapachu i ładnym kolorze
    Posiadam wersję tego mydła w opakowaniu uzupełniającym, które jest bardzo wygodne w użyciu i pięknie się prezentuje. Samo mydło też jest przyjemne dla oka - ma piękny różowy kolor, więc przelane do przezroczystej buteleczki zdobi naszą umywalkę. Konsystencja produktu jest raczej gęsta i przyjemna, choć nie wiem, czy określiłabym ją jako kremową. Jego zapach jest specyficzny i, mimo że zaimponował mi swoją nietypowością, to jednak coś mnie w nim drażni. Przy pierwszym użyciu nie wiedziałam, jakiego konkretnie mydła używam i przyszło mi do głowy, że to zapach kwiatowy, ale o róży akurat nie pomyślałam. Nie pachnie więc jak typowa róża, ale ma z nią coś wspólnego - dziwną, niepokojącą, cierpką nutę, przez którą zresztą za różanym zapachem nigdy nie przepadałam. W wypadku tego mydła jest ona nawet intensywniejsza. Poza tą wonią mydło jest też lekko słodkawe. Jeśli komuś zapach produktu przypadnie do gustu, to plusem jest, że długo pozostaje on na dłoniach. Mydło ładnie rozprowadza się na dłoniach i myje bez zarzutu. Przesusza tak jak typowe mydła, i nie ma tu mowy o jakimś wygładzeniu. Jeśli odżywia skórę to raczej tego nie widać. Ogólnie mydełko warte wypróbowania, gdyż nie kosztuje dużo.
    • kolor
    • ciekawy zapach
    Wady:
    • wysuszanie dłoni
    • zapach niezbyt różany
  • 15 listopada 2024 o 20:22
    Poprawne mydło
    Mydło w płynie od marki Luksja zostało zamknięte w opakowanie uzupełniające typu refill. Jest to klasyczna plastikowa saszetka z bardzo wygodnym dzióbkiem, pozwalającym na łatwe przelanie do pojemnika na mydło. Opakowanie jest w ładnej kolorystyce - dominują barwy różu i bieli, na przedniej stronie opakowania znajdziemy różę, czyli kwiat, który dominuje w produkcie. Pojemność opakowania to 900 ml, czyli bardzo wydajne mydło. Mydło posiada delikatną różową barwę, kremową konsystencję, która jest dość gęsta, co przekłada się na jego dobrą wydajność. Natomiast zapach jest bardzo przyjemny, delikatnie różany. Dodatkowym atutem mydło jest dość długo utrzymujący się zapach na dłoniach. Mydło od marki Luksja dobrze się pieni, jest bardzo delikatne, co ważne nie wysusza dłoni. Produkt dobrze myje, dobrze się spłukuje. Ma dobrą dostępność, często można znaleźć je w promocyjnej i dobrej cenie.
    • opakowanie uzupełniające
  • 19 stycznia 2024 o 19:54
    Sprawdziło się na piątkę
    Mydło zakupiłam w rozmiarze XXL, czyli 1500 ml. Bardzo fajne rozwiązanie, bo wystarcza na długo. W domu używam własnego, ozdobnego dozownika do mydła, więc zazwyczaj mydła kupuję w postaci worka z zapasem, z którego mogę wygodnie przelać mydło do swojego dozownika. Szczerze mówiąc nawet nie zwróciłam uwagi czy to mydło w ogóle jest dostępne w plastikowych butelkach z pompką. Plastikowy worek/ zapas z mydłem jest wyposażony w zwężoną końcówkę z nakrętką. Końcówka ma na tyle małą średnicę, że można przez nią wygodnie przelać mydło do dozownika nie rozlewając, a jednocześnie jest na tyle szeroka, że mydło swobodnie przez nią przepływa i nie zatyka się. Mydło dostępne jest w kilku wersjach zapachowych, ja na początek skusiłam się na mydło z różą i proteinami mleka. W zapachu rzeczywiście wyczuwalna jest głównie róża. Dodatkowo wyczuwam nutę czegoś innego, słodkawego, ale nie potrafię tego zidentyfikować. Zapach tego mydła początkowo uznawałam za taki powiedzmy "akurat". Lubię intensywne i wyraźnie wyczuwalne zapachy. I ten początkowo taki właśnie był. Niestety, po dłuższym czasie używania tego mydła przyzwyczaiłam się do niego na tyle, że przestałam go w ogóle czuć. I to właśnie jest chyba ten jedyny minus dużego opakowania: zanim się zużyje, to nasz nos już dość mocno się do niego przyzwyczai. Mydło myje dobrze i skutecznie, pozostawiając uczucie czystych dłoni. Ma kremową konsystencję, jest gęste i dobrze się pieni. Jest wydajne, co w połączeniu z opakowaniem o dużej pojemności sprawia, że mydło mogę kupować znacznie rzadziej. Myślę, że stanowi bardzo dobrą konkurencję dla mydeł Isana, których dotychczas używałam najczęściej. Nawet skłaniam się ku stwierdzeniu, że jest to konkurencja lepsza jakościowo. Producent zapewnia, że dzięki zastosowaniu w 93% składników naturalnego pochodzenia mydło zapewnia skórze pielęgnację i natychmiastową miękkość. Osobiście takie deklaracje traktuję z przymrużeniem oka. Dla mnie akurat jest oczywiste, że moja skóra + woda = wysuszenie, więc w tym zakresie nie oczekuję od mydeł takich cudów. Podsumowując, daję z czystym sumieniem pięć gwiazdek i na pewno spróbuję także innych wariantów zapachowych.
    Zalety:
    • skutecznie myje
    • gęste
    • wydajne
    • przyjemny zapach
    • wygodne opakowanie (worek), z którego można łatwo przelać mydło do dozownika bez rozlewania
  • 6 września 2023 o 20:11
    Uwielbiam
    Mydło kupuje zawsze w drogerii Rossman. Ostanio trafiłam na opakowanie do uzupełniania o pojemności 1500ml. Lubię duże opakowania bo naparawde są dużo tańsze. Opakowanie to foliowa torebka z odkręcana nakrętką. Opakowanie w kolorze biało różowym z różowymi i granatowymi i białymi napisami . Na opakowaniu znajduje się rysunek różu. Napisy na opakowaniu w języku polskim. Mydło w kolorze jasnego różu. Mydło o gęstej konsystencji. Mydło o pięknym różanym zapachu. Mydło dobrze myje ręce i dobrze się spłukuje. Mydło nie wysusza dłoni wręcz powiedziałabym że je nawilża. Mydło jest bardzo wydajne wystarczy odrobina by umyć nim ręce. Mydło w składzie ma proteiny mleka i kompleks multiwitaminy. Polecam
    Zalety:
    • Ergonomiczne opakowanie
    • Piękny zapach
    • Dobrze myje
  • 13 lipca 2023 o 23:25
    fantastyczny różany zapach
    mydło w płynie polskiej firmy zostało wyprodukowane we Francji. Mydło ma kremową konsystencję, nie wysusza skóry dłoni na przyjazne PH i nie zawiera żadnych odzwierzęcych składników. Godny odnotowania jest niesamowity aromat który na długo pozostaje na skórze.
    Zalety:
    • różany zapach
    • przyjazne PH dla skóry
    Wady:
    • mała wydajność produktu