Balsamy do ciała

Bielenda Masło do ciała karite
Bielenda Vegan Friendly masło do ciała Karite 250ml

• 22 marca 2024 o 23:15
    Fajne jak cała ta seria
    Masło do ciała Bielenda to kosmetyk, który odpowiada w pełni na potrzeby mojej normalnej skóry. Bardzo dobrze sprawdza się też do nawilżania dłoni i stóp. Lubię jego gęstą, kremową formułę. Pozostawia lekką okluzję na skórze i przyjemny, jakby orzechowy zapach. Cechuje się wysoką wydajnością. Świetnie nawilża i natłuszcza skórę. Zakupiłam go za mniej niż 15 zł, co jest bardzo niską ceną za produkt tak dobrej jakości
    Zalety:
    • Nawilża, natłuszcza, regeneruje
    • Jest wegańskie
  • 28 marca 2023 o 11:48
    No nie wiem...
    Szczerze powiedziawszy, kosmetyk zmęczył mnie swoim sztucznym, świdrującym, kakaowym zapachem, więc z radością powitałam denko ;-) Nie to, żebym była niezadowolona z działania, po prostu niczym nie zaskoczył, zwyczajnie go nie polubiłam. Określenie "masło" słabo tu pasuje, to raczej krem, w dodatku dość lekki. Ładnie się rozprowadza, ma dobry poślizg, chociaż trochę smuży, więc wymaga dłuższego masażu i wpracowania w skórę, co akurat mi nie przeszkadza. Niweluje nieprzyjemne wrażenie suchości i napięcia skóry, nawilża, odżywia. Jest minimalnie tłusty, ale nie lepki. Pozostawia na skórze zdrowo wyglądające glow. Opakowanie wygodne, lekkie, plastikowe, choć przez to wyglądające tanio i mało eko... Zawartość zużywałam długo, bo nie jestem już fanką tak mocnych zapachów, co kiedyś. Głównie z tego powodu, na pozostałe masła z tej serii, raczej się nie skuszę. Nic innowacyjnego, prócz nazwy wpisującej się w aktualne trendy namingowe, Bielenda mi nie zaproponowała.
  • 18 marca 2023 o 17:03
    pięknie pachnie i znakomicie działa
    Produkt zapakowany jest w eleganckie opakowanie o dość wyraźnych kolorach zieleni oraz brązu . Jego konsystencja przypomina białe masło. masło to wzbogacone zostało o naturalne masło Karite które wygładza i nawilża a dzięki zawartości naturalnych kwasów omega 3-6 i witaminy E aktywnie natłuszcza, i uelastycznia skórę, przywraca jej właściwą kondycję, niezwykłą miękkość i gładkość. Masełko to pięknie pachnie i co najważniejsze jest mega wydajne. Polecam wszystkim borykającym się z suchą skórą która szuka ukojenia.
    Tronina
    23 lutego 2023 o 23:30
    Mieszane uczucia
    Niby wszystko się zgadza - konsystencja i zapach ok. Wygodne opakowanie, dość wydajne. Dobrze rozprowadza się na skórze, bardziej odżywia niż nawilża, cena adekwatna do jakości. Niestety duży minus za skład. Może i jest vegan, ale na pewno nie jest to masło z naturalnym składem.
    Insonne
    13 listopada 2022 o 1:24
    Jeden z ulubieńców! :)
    Bardzo nie lubię większości balsamów, maseł, kremów do ciała za to, że pozostawiają tłustą, lepiącą się warstwę na mojej skórze. Dopiero, gdy zaszłam w ciążę przemogłam swoją niechęć i zmotywowana, aby zminimalizować ryzyko rozstępów rozpoczęłam codzienne balsamowanie. Do 8 miesiąca stosowałam drogie balsamy dedykowane kobietom ciężarnym, jednak większość nie pasowała mi, bo zostawiała film na skórze, źle rozsmarowywała się. Wtedy wróciłam do tego oto Masła do ciała Bielendy, które kiedyś stosowałam okazjonalnie na wybrane partie ciała ...i zakochałam się na nowo. :) Myślę, że teraz zostanie ze mną na długo.
    Zalety:
    • piękny zapach (choć dość intensywny, nie każdemu może pasować),
    • łatwo rozsmarowuje się,
    • tani (kupiony na promocji w drogerii za ok. 13 zł),
    • nie pozostawia na skórze nieprzyjemnego filmu,
    • skóra jest nawilżona, miękka, delikatna przez długi czas