Douglas Collection Aqua Focus, Moisturising Gel Cream Optimal Skin Hydration Żel-krem 'optymalne nawilżenie'

• 30 marca 2020 o 10:52
    Dobry krem
    Używałam ten produkt parę miesięcy jako pielęgnacja dzienna oraz z tej samej serii do pielęgnacji na noc Rich Moisturising Cream. Bardzo fajnie nawilżają skórę, są lekkie i ładnie się wchłaniają. Aczkolwiek Moisturising Gel Cream jest nieco klejący w swojej konsystencji. I aby nałożyć na niego makijaż trzeba dłuższą chwilę poczekać, aby się makijaż nie zrolował. Z kolei z drugim produktem nie ma tego problemu. Mam suchą skórę z problemami, krem spełnił swoje zadanie - nawilżał i nie zapychał. Ogólnie polecam.
    Zalety:
    • lekkość
    • nie zapycha skóry i porów
    • nawilżenie
    Wady:
    • kleistość produktu
  • 27 marca 2020 o 12:59
    Średniak
    Krem bardzo szybko się wchłania, po nałożeniu czasami nawet go nie czuje. Dla suchych cer może być to za małe nawilżenie. Może się rolować . Ma delikatny zapach. Nie zapycha.
  • 8 grudnia 2019 o 13:07
    mam mieszane uczucia (oceniam tubkę 20 ml)
    Zafundowałam sobie zestaw miniatur kilku kosmetyków Douglas Collection, w tym też żel-krem, który dedykowany jest, według producenta, skórze odwodnionej. Jak znalazł dla mnie, moja skóra jest mocno odwodniona. Mam już kilka sprawdzonych pewniaków, i jednak lub dwa z nich zawsze są przy mnie. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie wypróbowała czegoś innego. Hasło "do cery odwodnionej" w opisie kosmetyku działa na mnie jak magnes. Oceniam więc niewielką tubkę o pojemności 20 ml. W ciągu kilku tygodni używania zdążyłam wyrobić sobie opinię o tym kremem, chociaż już przy pierwszym kontakcie nie byłam szczególnie zadowolona i tak zostało. Jednak zużyłam całą tubkę, by odpowiednio ocenić krem. Produkt posiada konsystencję kremo-żelu o białej barwie. Rozsmarowuje się gładko po skórze dając początkowo nieco mokry efekt, który znika po kilku sekundach w miarę, jak kosmetyk wchłania się w skórę. A wchłania się całkowicie. I tutaj pierwsze negatywne w moim odczuciu działanie. Krem wchłania się do sucha, zamiast pozostawić skórę przyjemnie miękką jest ona sucha, jakbym ją umyła i pozostawiła taką surową. Nie spodobało mi się to. Wydaje mi się, że krem w miarę dobrze, głęboko nawilża ponieważ nie czuję takiego charakterystycznego uczucia pragnienia z wnętrza skóry ani ściągnięcia. Ale jednocześnie, i tu drugi negatyw, krem powoduje lekkie podrażnienie, albo uczucie szczypania, trudno to opisać, w miejscach, które są jako pierwsze podatne na podrażnienia. Reasumując: krem mimo że potrafi dobrze nawilżyć cerę, nie pozostawia uczucia komfortu i miękkości na skórze. Warto dodać, że produkt nie powoduje wzmożonego przetłuszczania się skóry (co również świadczy o dobrym nawilżeniu bo skóra nie musi się bronić wydzielając warstwę ochronną, tak mi się wydaje). Nie powoduje również zatykania porów. Chciałam znaleźć inne zastosowanie kremu i aplikowałam go też pod oczy, ale niestety tutaj efekt był taki sam - niby nawilżenie było odpowiednie, ale lekkie szczypanie i suchość powodowały dyskomfort. Jakoś udało mi się zużyć (domęczyć) ten produkt. Trochę szkoda, ale cóż, nie każdy kosmetyk będzie dla mnie ideałem. Może moje odwodnienie jest zbyt mocne?
    Zalety:
    • nawilża głębsze warstwy naskórka
    • szybko się wchłania
    • nie zatyka porów
    • nie wzmaga przetłuszczania skóry
    • bezzapachowy
    Wady:
    • wchłania się do sucha
    • lekko szczypie i podrażnia
    • pozostawia uczucie dyskomfortu
  • 15 października 2017 o 20:30
    Genialna linia !
    Cała linia Agua Focus jest moim odkryciem! Krem-żel jest lekki, ale daje niesamowity efekt nawilżenia i odświeżenia skóry. Jest jak kompres. Pod makijaż również rewelacja. nie mam sie do czego przyczepic-no moze do ceny, moglabyby nieco niższa.
    Zalety:
    • Zapach -lekki świeży
    • Konsystencja kremo-zelu
    • Nawilżenie (skóra jak po wodnej kompieli)
    Wady:
    • Opakowanie- zdarza się ze wieczko się zasklepia i nie można otworzyć kremu