Pasty i płyny do zębów dla dzieci

Dentinox Nenedent Baby, Pasta do zębów bez fluoru

Nenedent Baby Pasta Do Nauki Pielęgnacji Ząbków + Szczoteczka Dla Dzieci I Niemowląt 6-24 Miesiące

• 8 listopada 2023 o 22:06
    Pierwsza pasta do zębów
    Cześć! Pastę plus szczoteczkę kupiłam w aptece,jeszcze jak mój synek nie miał roku. Kupiłam zecwzglepu na szczoteczkę. Na początku czyściłam samą jamę ustną, a jak pojawiły się ząbki, aplikowałam też pastę. Pasta: - odpowiednia do 2 r.ż - łagodny smak - synek w pełni zaakceptował smak, a jest wybredny - bez fluoru - delikatnie czyści zęby i dziąsła - nie jest to pasta super mocno chroniąca zeby, ale u nas do 2 r. ż sprawdziła się dobrze. - widziałam, że jestvtez wersja z fluorem dla starszych dzieci - cena jest dosyć wysoka - kupowałam ją w aptece - szczoteczka na palec jest silikonowa, wytrzymała, delikatna i dobrze czyści jamę ustną i ząbki. Więc jak najbardziej jestem na tak. Ja [ i mój synek] byliśmy zadowoleni z tej pasty. U mojego synka bardzo późno pojawiły się ząbki, więc na poczatku głównie używałam szczoteczki.
  • 8 lipca 2023 o 17:38
    Na sam początek przygody z myciem pierwszych ząbków jest ok
    Pastę kupiłam przy okazji zakupów w drogerii internetowej. Zakupiłam ją z myślą o pierwszych żabkach córki. Miałam wersję 0-6 lat. Myślę, że do ukończenia pierwszego roku życia była naprawdę w porządku. Nawet pani doktor pochwaliła, że mała ma naprawdę zadbane ząbki. Jednak im tych ząbków jest więcej, a dziecko zaczyna samo próbować czyścić zęby to pasta już jest niezbyt efektywna. Nie pieni się w ogóle. Ze swojej strony mogę polecić ją na pewno dla maluszków, którym wychodzą pierwsze ząbki, by przyzwyczaić je do mycia ząbków. Jest łagodna, bez fluoru i bezpieczna w razie połknięcia. Dla starszaka szukam alternatywy.
    Zalety:
    • Bezpieczna w razie połknięcia
    • Delikatna
    • Dobra na pierwsze ząbki
  • 18 sierpnia 2022 o 19:23
    Bez rewelacji
    Paste kupiłam dla swojej wtedy kilku miesięcznej córeczki. Podczas ząbkowania wydzielał się jej brzydki zapach z ust. Pani farmaceutka poleciła mi tą pastę. Pasta była w zestawie z nakładka na palca do masowania i mycia jeszcze dziasel . Pasta dość mała jak za tają cenę. Pasta wogole się nie pieni Pasta ma neutralny smak. Pasta wogole nie odswiezyla oddechu malutkiej . Używałam ja przez miesiąc porem kupiłam inny produkt. Jak dla mnie pieniądze wydane w błoto.
    Zalety:
    • Neutralny smak
    Wady:
    • Wogole się nie pieni
    • Nie odświeża oddechu
  • 21 września 2020 o 19:14
    Nie kupię ponownie
    Pastę zakupiłam w aptece, potrzebowałam produktu do mycia ząbków u mojej córeczki. Opakowanie 50 ml, biała tubka , z niebieskimi elementami, kolorowym napisem i misiem. Zakręcana nakrętką. Pasta ma biały kolor i lekko wyczuwalny zapach. Z racji tego, że to narazie ja myje swojemu dziecku ząbki, nakładałam nie wielka ilość na szczoteczkę, a raczej na nakładkę na palec, która zastępuje szczoteczkę. Produkt średnio sie pieni jak już ktoś wyżej zauważył , nie odświeża zbyt dobrze jamy ustnej, natomiast nie ma zbyt mocnego smaku , co moje dziecko toleruje. Nie podoba mi się jeden składnik propylene glycol, który może doprowadzić do uczuleń. Tak naprawdę szukałam zupełnie innej pasty, którą myłam ząbki już swojemu dziecku, ale niestety jej nie było, zdecydowałam się na ten produkt . Cena też jak dla mnie wygórowana 20 zł za mała tubkę, są pasty z dużo lepszym składem i cena.
  • 19 marca 2019 o 18:21
    Średnia
    Kupiłam, bo spotkałam się z pozytywnymi opiniami. Pasta jest bardzo delikatna w smaku, więc myślę,że jest to dobra pasta dla maluszka, którego zmysł smaku dopiero się rozwija. Pieni się bardzo słabiutko, ale podobno nie o to chodzi, aby było dużo piany. Zęby czyści przeciętnie, więc przy tej cenie trudno wpaść w zachwyt. Moje dzieci nie miały nic przeciw jej używaniu. Taki średniak.